Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim: „Echipa noastră trebuie să arate bine în play-off, atunci se trage linie”

Dan Oancia

Dan Oancia
11.10.2017

achim oradea

CSM Oradea a fost singura echipă care a pierdut pe teren propriu în etapa inaugurală a Ligii Naționale, într-un meci contra lui CSU Sibiu, în care mai avea nevoie doar de două puncte pentru a răsturna balanța. Antrenorul Cristian Achim a participat marţi la o conferință de presă, care a avut loc la Arena „Antonio Alexe”, în care a spus că mai e foarte mult de lucru la echipa la a cărei cârmă se află.

„Suntem o echipă încă în lucru. Asta e realitate. Nu aș vrea să trecem peste niște motive obiective, precum începerea pregătirilor mai târziu decât ne-am fi dorit, faptul că trei jucători au fost la loturile naționale, am avut parte de accidentări și așa mai departe. Eu aș vrea să vă spun ceea ce toată lumea știe foarte bine. Din fericire pentru sportul nostru, se joacă play-off și tot ceea ce contează este ce se întâmplă la finalul sezonului. Atunci se trage linie și atunci echipa noastră trebuie să arate foarte bine în playoff”, a declarat Cristian Achim, citat de csmoradea.ro.

În legătură cu lotul de jucători pe care îl are sau l-a avut la dispoziție, tehnicianul bihorenilor a menționat că:

„Pe lângă cei trei jucători care au fost la loturi, am avut jucători care nu puteau să ajungă sub nicio formă înaintea datei la care ne-am reunit. De asemenea, după cum se știe, Valeika a fost legitimat la jumătatea lunii august. Prin urmare, nu puteam să ne reunim mai devreme deoarece am fi avut 4-5 jucători. Din păcate am fost loviți de accidentări, astfel încât până la această oră nu am avut tot lotul de jucători la dispoziție nici măcar o dată. Mă refer și la antrenament, nu doar la meciuri. Martin Zeno va mai sta o perioadă foarte lungă, asta știm cu siguranță. Sper ca în decurs de două luni, poate puțin mai devreme, să-l avem din nou alături de echipă."

Chestionat pe tema obiectivelor pe care le are CSM CSU Oradea, Cristian Achim nu a dat vreun răspuns concret.

„Este foarte complicat ce anume declarăm. Desigur noi spunem că vrem să câștigăm tot. Nu putem să declarăm altceva, e limpede că asta ne dorim și pentru asta muncim în fiecare zi. Știm că va fi foarte greu, e cert acest lucru. Suntem într-o competiție sportivă, avem adversari și rivali. Nu suntem singuri aici. Asta nu înseamnă că ne temem de cineva ci pur și simplu este vorba despre faptul că și adversarii noștri au obiective la rândul lor. Trebuie să o luăm pas cu pas. Prima dată ne dorim să fim în primele șase, la capătul primei faze. Apoi ne dorim să intrăm în primele patru pentru a beneficia de avantajul terenului propriu în primul tur al playoff-ului. Și tot așa. Obiective avem pentru fiecare fază a competiției, însă din punctul meu de vedere trebuie să le luăm pas cu pas”, a menționat Cristian Achim pentru site-ul oficial al clubului orădean. 

 *foto: Roby Boros/csmoradea.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!