Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim: „Felul în care am marcat în prima repriză este ireal"

David Istrate

David Istrate
09.12.2018

Duminică, 9 decembrie, Arena Antonio Alexe din Oradea a găzduit reeditarea finalei din sezonul precedent, atunci când protagoniste au fost CSM CSU Oradea și CSA Steaua București. În meciul ce a marcat revenirea lui Andrei Mandache la Oradea, în calitate de adversar, gazdele s-au impus la o diferență de 9 puncte, scor 92-83.

După încheierea acestui joc, Cristian Achim, antrenorul Leilor-Roșii, a făcut o analiză a confruntării, arătându-se mulțumit de modul în care au jucat elevii săi.

„O victorie frumoasă, dar nu lipsită de peripeții. Știam că Steaua va avea o reacție, deoarece a făcut acest lucru de fiecare dată în acest sezon după o înfrângere fără drept de apel. Dovadă că azi au jucat mult mai bine decât în meciul din etapa trecută, pierdut pe teren propriu cu Craiova. Eram absolut sigur de acest lucru și s-a întâmplat. Felicit Steaua, a jucat foarte bine. Pe de altă parte, trebuie să spun că și apărarea noastră a favorizat jocul foarte bun al Stelei. Sunt foarte nemulțumit de cum ne apărăm. Am devenit o echipă care se bazează pe faza de atac, lucru care mie nu-mi place și în care nu cred. Va trebui să lucrăm la acest aspect. Felul în care am marcat noi în prima repriză este ireal. Greu să se întâmple ceva asemănător prea curând și e limpede că nu se va întâmpla în fiecare meci. Nu vom mai termina multe meciuri cu 63% la aruncările de trei puncte.”, conform site-ului oficial al clubului orădean, csmoradea.ro

Tehnicianul formației orădene a vorbit și despre programul echipei în următoarea perioadă, cât și despre importanța pe care jucătorii săi trebuie să o acorde defensivei.

„Apărarea este cea care ne poate ajuta să câștigăm cu regularitate și să ne ducă spre titlul de campioni. Sigur, este al 3-lea succes consecutiv în campionat și am ajuns la șase victorii. Opinez că mai avem nevoie de o victorie pentru a ne asigura prezența în TOP 6. Cred că se va intra în prima grupă valorică în faza a 2-a cu șapte victorii. Așa cum am mai spus, primul nostru obiectiv este să intrăm în TOP 6. Ne așteaptă un program foarte greu în continuare, cu deplasări dificile, dar și cu adversari periculoși la noi acasă. Trebuie să rămânem concentrați, chiar dacă lăsăm impresia unei lejerități remarcabile în faza de atac. Victoriile înlănțuite sunt foarte bune cu condiția să fie dublate de o muncă susținută la antrenament și nu de o relaxare inutilă, deoarece nu am câștigat nimic până acum. E foarte bine că am câștigat la Timișoara și Pitești, iar acum am învins pe Steaua, însă aceste rezultate trebuie să ne motiveze. Avem nevoie de antrenamente competitive și să arătăm ca o echipă înfometată de succes.”

 În urma acestei victorii, campioana României ajunge la un total de 15 puncte și împarte prima poziție cu SCM U Craiova. În următoarea etapă, CSM CSU Oradea va disputa un joc important pe terenul lui Dinamo Știința București, echipă ce nu are în prezent nicio victorie.

 

*foto: Facebook CSM Oradea

1 comentariu la aceasta stire:
  • cristy :

    RESPECT
    Foarte frumos gestul clubului oradean de ai oferi lui Mandache prin presedintele Sere un tablou cu imaginea lui de la Eurobaschet 2017 cu triple-double-14pct,11ast,10 rec.
    RESPECT pentru presedinte,si pt noi spectatorii fideli si multe semne de intrebare pt. Achim care ??a uitat?? sa da dea mana cu Andrei.
    In alta ordine de idei o victorie frumoasa dupa un meci placut,echipele extrem de fair-play, arbitri umpic speriati cand Steaua se apropia.Bafta ORADEA,bafta ANDREI

    cu 5 ani în urmă (10.12.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!