Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim: „Mărturisesc că nu am știut ce să le spun băieților în vestiar la final”

Radu Bărăian

Radu Bărăian
03.12.2017

CSM CSU Oradea a suferit o înfrângere dureroasă pe terenul celor de la U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, scor 82-83, în condițiile în care au revenit pe tabelă după ce la startul sfertului decisiv au avut un deficit de 14 puncte. Antrenorul grupării bihorene, Cristian Achim, a ținut să sublinieze că partida nu a fost pierdută atunci când Watson a înscris coșul decisiv, ci în prima repriză când echipa sa a fost inexistentă pe faza defensivă. 

Mărturisesc că nu am știut ce să le spun băieților în vestiar la final. Nu am știut dacă să fiu supărat pentru că în primele două sferturi am fost inexistenți în apărare sau să fiu bucuros pentru revenirea din repriza secundă. Totuși țin să-mi felicit jucătorii pentru revenire, deoarece nu e tocmai ușor să realizezi acest lucru pe terenul unei echipe precum Clujul.

La pauză lucrurile au fost ceva mai tensionate, dar este ceva firesc până la urmă. M-am supărat că nu am făcut ceea ce am discutat că ar trebui să facem. Ne-a lipsit agresivitatea în prima repriză. În repriza secundă am arătat că putem să o avem. Un meci nu se pierde la final, la ultima sau penultima fază. Un meci se pierde și în primele două sferturi. Sunt extrem de supărat pentru felul în care am intrat în meci.

A fost un meci frumos, plăcut ochiului și probabil spectatorul neutru s-a delectat cu spectacolul oferit de cele două echipe. Am avut parte de o revenire frumoasă, dar din păcate la ultimele două faze am primit două coșuri pe relația unu la unu. Watson a marcat de ambele ori. Consideră că el a făcut diferența în acest meci. Îl felicit pentru acest lucru.Totodată felicit întreaga echipă a Clujului pentru victorie și urez succes în continuare. Face o treabă foarte bună în Europa și ne reprezintă țara cu cinste în cupele europene”, a concluzionat tehnicianul celor de la Oradea, citat de site-ul oficial al clubului. 

Campioana de acum două sezoane a fost susținută la Cluj-Napoca de un număr mare de suporteri, care au încurajat echipa chiar și în momentele în care adversarii aveau un avantaj important în față. Cristian Achim a vorbit și despre acest aspect și a ținut să mulțumească orădenilor care au făcut deplasarea. 

Prezența suporterilor noștri în număr atât de mare și care și-au făcut simțită prezența în acest fel contează enorm de mult pentru o echipă. O situație similară cu ce se întâmplă când aceste două echipe se întâlnesc la Oradea, atunci când suporterii clujeni vin în număr mare în sala noastră. Acest sport și tot ceea ce facem noi, echipe, jucători, antrenori, are sens doar în prezența suporterilor. Dacă s-ar juca în săli goale, fără public, ar însemna că există o problemă. Să vină atâția oameni și să te susțină necondiționat, inclusiv la minus 17 puncte, este un sentiment extraordinar. Vreau să le mulțumesc și pe această cale, a încheiat Achim.

CSM CSU Oradea a ajuns la cea de-a 3-a înfrângere din acest sezon, având în același timp 4 meciuri câștigate, pentru 11 puncte la activ, ocupând locul al 5-lea în clasament la egalitate de puncte cu Steaua și Craiova. În runda următoarea, trupa lui Cristi Achim va primi pe teren propriu vizita formației de pe locul 3, BC SCM Timișoara. 

3 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea adrian.or :

    adrian.or
    Marturisesc ca as vrea sa vad alt antrenor si vreo 2 schimbari de lot la Oradea.

    cu 6 ani în urmă (03.12.2017) Raspunde
  • CSM CSU Oradea 3punkte :

    Spun eu, ce trebuie spus
    La urmatorul antrenament:
    100 de aruncari de la libere fiecare jucator.
    99+1 de aruncari cu panoul de la 0.5m distanta dupa care se de la 1m distanta.
    La fiecare aruncare gresita + 5 aruncari (cu om in fata)
    Asta-i meseria lor ca jucator sau nu?
    Din felicitari nu intra mingea singur in cos, nici cu panoul.

    cu 6 ani în urmă (03.12.2017) Raspunde
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    Csm
    Trebuie să înțelegi că nu suntem Clujul la Buget. Ei si-au permis să mai aducă în pivot foarte bun în condițiile în care oricum aveau un lot extraordinar. Noi l-am pierdut pe Zeno 3 luni de zile și nu ne-am permis să aducem nimic in loc. Dacă mai aveam buget il aduceam pe Barnette, care a vrut să se întoarcă după ce nu a reușit un transfer intr-un campionat mai puternic. Eu zic ca arătam bine și dacă Zeno reintra în forma obișnuită vom fi o nucă tare inclusiv pt Cluj. Am fost la câteva secunde de o victorie mare. Din punctul meu de vedere cosul lui Watson, deși a fost spectaculos, a avut un pic de sansa. A fost o execuție dificilă și putea foarte usor ca mingea sa nu intre.
    Referitor la Achim, nu contest ca poate ar trebui o schimbare dar uitandu-ma la ce antrenori străini avem in Romania, sincer nu ma impresionează niciunul și nu sunt sigur că noi vom găsi ceva mai bun.
    În încheiere eu unul consider acest rezultat foarte bun tinand cont de faptul că în ultimii ani Oradea a impresionat in play-off.

    cu 6 ani în urmă (03.12.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!