Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim: "Meciurile cu Clujul sunt întotdeauna complicate"

Adrian Micinic

Adrian Micinic
01.10.2013

Cristian Achim, antrenorul principal al CSM Oradea, a participat la conferința de presă premergătoare partidei cu U Mobitelco Cluj-Napoca, din prima etapă a Ligii Naționale de baschet masculin - ediția 2013/14.

"În mod evident toate întâlnirile cu U Mobitelco sunt foarte complicate. Miza jocului este destul de ridicată prin prisma faptului că este primul meci în noua ediție de campionat și evident toată lumea își dorește să debuteze cu victorie. Vrem să câștigăm, însă trebuie să fim conștienți de faptul că întâlnim un adversar valoros dar și foarte motivat.

U Cluj este o echipă total schimbată față de sezonul precedent cu excepția jucătorilor români. Cred că au un avantaj prin prisma faptului că dispun de jucători experimentați și sunt trecuți prin multe bătălii. S-ar putea ca în cazul lor timpul să lucreze un pic mai repede, adică să fie pregătiți pentru startul acestui campionat.

Consider că cei de la Cluj au un alt avantaj pentru faptul că au jucat deja două meciuri echilbirate și în compania unui adversar valoros. Au o imagine proprie a ceea ce pot să facă și unde se află în acest moment.

U Mobitelco este o echipă foarte serioasă, cu jucători foarte rutinați și foarte buni. Vreau să evidențiez că au jucători cu experiență în România. Iar acest lucru este important pentru că știm foarte bine că este un campionat mai special. Cuic, Hargrove, Medvedj, Silvășan sunt jucător care nu au nevoie de prezentare. Kuburovic este un jucător care îmi place foarte mult, Lalovic e un pivot cu experiență în baschet. După cum vedeți au destui jucători periculoși.

Este greu să vă răspund la întrebarea dacă actuala echipă a Clujului este mai bună. Vă spun sincer că în sezonul trecut am avut coșmaruri cu acea echipă. Dar până la urmă acea echipă a terminat pe locul 7 și noi i-am bătut în playoff. Eu consider că actuala echipă a Clujului se va clasa mai bine. Iar poziția din clasament e tot ce contează după cum bine știm.

Referitor la noul antrenor, Dorin Pintea, vreau să spun că mă bucur foarte tare pentru el. Este un om pe care îl apreciez foarte mult și consider că merita această șansă. Îi doresc mult succes în acest sezon."

Întrebat ce părere are despre programul echipei sale în noul sezon, Achim a declarat:

"Eu apreciez acest program ca fiind mai dificil decât cel inițial anunțat. Dar până la urmă ce putem să facem? Oricum trebuie să jucăm cu toate. Îmi este teamă de ceea ce s-ar putea întâmpla dacă anumite echipe ar urma să renunțe la jucătorii străini în cursul sezonului deoarece nu se retrogradează. S-ar creea o ierarhie oarecum mincinoasă. Dacă o echipă va face acest lucru s-ar putea să câștige meciuri foarte importante, iar dacă se renunță la acei jucători s-ar putea să nu mai învingă pe nimeni. Astfel se poate da peste cap o ierarhie care ar fi mai corectă. Dar, acestea sunt condițiile și trebuie să ne adaptăm la ele.

Noi trebuie să ne vedem de treaba noastră, iar în sezonul regulat acest lucru înseamnă că trebuie să ne clasăm în primele opt. Pe o poziție cât mai bună. Iar în playoff orice, dar absolut orice este posibil."

Despre omogenitatea echipei, respectiv problemele acesteia în joc, tehnicianul CSM-ului a spus:

"Relațiile de joc nu pot fi construite peste noapte. Uneori acestea se leagă peste noapte, dar uneori e posibil să nu iasă nimic. Mă refer atât la faza de atac cât și cea de apărare. La fel vor fi și meciurile. Nu doar pentru noi ci pentru toate echipele mult schimbate. Vor apărea, cum este firesc, fluctuații în jocul acestor echipe. Din punctul meu de vedere e o chestiune normală.

În ceea ce ne privește, eu așa apreciez că am făcut progrese evidente față de ceea ce era în urmă cu o lună. Dar, părere mea este că noi vom atinge un potențial mare, nicidecum maxim, în aproximativ 5-6 săptămâni.

Evident, noi se vom strădui să câștigăm fiecare meci. Nu e timp de așteptări. E firesc să ne dorim să câștigăm, așa cum abordăm toate meciurile.

După meciul de la Chiajna sunt la fel de nemulțumit de recuperările ofensive, în special de cele pe care noi le-am cedat sub propriul panou. Însă meciul de la Chiajna s-a desfășurat în condiții speciale. Este foarte greu să motivezi niște jucători cu experiență când văd și ei ce se întâmplă. De asemenea, ne este greu să tragem orice fel de concluzie după un astfel de meci. Părerea mea e că vom avea o imagine cât de cât concludentă după primele patru meciuri din campionat."

 

 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!