Stiri

Cristian Achim: „Modalitatea de organizare a acestor tururi preliminare consider că este o lipsă de respect la adresa tuturor competitoarelor”

Radu Bărăian

Radu Bărăian
23.09.2018

CSM CSU Oradea s-a văzut învinsă în două rânduri de Karhu Basket în preliminariile Basketball Champions League și va continua în grupele FIBA Europe Cup. Joi, în prima manșă din Finalnda, campioana a cedat la 3 puncte diferență, 84-87, iar aseară, la Oradea, a cedat la 6 puncte, 74-80. 

Cristian Achim, antrenorul formației bihorene, a vorbit la finalul întâlnirii de aseară despre jocul în sine cu trupa finlandeză, recunoscând superioritatea acesteia, dar a și contestat în termeni duri modul de organizare a preliminariilor Basketball Champions League. 

„Consider că echipa din Finlanda, în cele două manșe, ne-a fost superioară. În acest moment al competiției au fost echipa mai bună. Aș dori să-i felicit. În aceste două meciuri consider că au fost mai buni decât noi.

Recuperările ofensive au fost, desigur, un factor foarte important. La un simplu calcul au avut cu vreo 12 aruncări la coș mai mult decât noi. În aceste condiții era foarte complicat să câștigăm. De asemenea, aruncările noastre de trei puncte nu au intrat. Am ratat inclusiv aruncări deschise, însă una peste alta, repet, victoria finlandezilor o consider meritată. Îi felicit pe această cale.

Am marcat doar șapte puncte în sfertul 4. Au fost mai proaspeți, sunt mai atletici și aceste elemente au contat, cu precădere spre finalul jocului. Nu vreau să intru prea mult în detalii despre echipa noastră pentru că nu-și au locul în acest moment. În ceea ce ne privește este important că vom continua în grupele unei cupe europene.

Aș vrea să precizez că această modalitate de organizare a acestor tururi preliminare, consider că este o lipsă de respect la adresa tuturor competitoarelor. Este absolut inadmisibil și încerc din răsputeri să mă abțin pentru a face alte comentarii la acest sistem de programare a meciurilor.

În primul rând, acest fel de a construi competiția este unul în care nimeni nu se gândește la nimic. Nimeni nu se gândește la echipele care joacă aceste calificări, în acest fel. Este o jignire la adresa tuturor echipelor angrenate în primul tur de calificare al acestei competiții. În plus, mi se pare inadmisibil ca echipa campioană a României să joace trei tururi preliminare. Nu mi se pare normal să nu se țină deloc cont de rezultatele și parcursul echipei noastre în Basketball Champions League. Nu există niciun fel de criterii”, a punctat Achim, citat de csmoradea.ro.

Astfel, campioana României a părăsit competiția BCL încă din primul tur preliminar după două înfrângeri cu cei de la Karhu, scor general 158-167. CSM CSU Oradea va continua în grupele FIBA Europe Cup, acolo unde deja își cunoaște o adversară, s.Oliver Wurzburg din Germania. 

Până atunci însă pe echipa lui Achim o așteaptă un prim meci cu trofeul pe masă, SuperCupa României împotriva celor de la U-BT Cluj. 

*Foto: championsleague.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!