Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim: „N-am fi meritat să întoarcem rezultatul la felul cum ne-am prezentat”

David Istrate, Mara Mihăilescu

David Istrate, Mara Mihăilescu
06.04.2019

Sâmbătă, 6 aprilie, în Sala Sporturilor din Trivale a avut loc duelul dintre BCM U Pitești și CSM CSU Oradea, formații ce se vor întâlni și în primul tur de playoff. Gazdele au controlat jocul de la început până la final și s-au impus cu scorul de 90-81, ridicându-și moralul în ultima etapă de dinaintea playoff-ului.

Venind după 7 victorii consecutive, Cristian Achim s-a arătat dezamăgit de faptul că elevii săi nu au obținut cel de-al 8-lea succes la rând și a ținut să-și felicite adversarii, despre care a spus că au câștigat pe merit.

A fost un meci pe care Piteștiul l-a câștigat într-un mod absolut meritat. Aș dori să îi felicit pe această cale. A fost un meci în care noi, chiar dacă ne-am apropiat de câteva ori pe tabelă, în niciun caz n-am fi meritat să întoarcem rezultatul la felul cum ne-am prezentat. Mi-aș fi dorit să fie și a 8-a (n.r. Victorie consecutivă) dar uite că n-a fost pentru că nu am reușit să menținem acest ritm.”

Mai departe, tehnicianul Leilor-Roșii a fost întrebat despre primul tur de playoff însă acesta a afirmat că deocamdată nu s-a gândit la acest aspect, principala lui preocupare fiind semifinala Cupei României cu U-BT Cluj-Napoca.

În primul rând, pentru noi urmează o semifinală de Cupa României și sincer, deocamdată nu m-am gândit la playoff. Însă, cu siguranță seria va fi una foarte tare și va fi pe viață și pe moarte exact cum este orice meci în playoff. Toată lumea va da tot ce va avea mai bun.”

Legat de disputa din Cluj-Napoca, Achim anunță că jucătorii săi au în minte un singur obiectiv și anume victoria, în ciuda faptului că formația pregătită de Mihai Silvășan este considerată favorită.

Sigur, la prima vedere Clujul pare favorită însă pentru noi, pentru mine personal și pentru echipa noastră nu există decât varianta victoriei, în sensul în care numai așa gândim. Evident, nu putem să ne gândim la altceva și vom face tot ce va depinde de noi să încercăm să câștigăm. Îmi doresc să facem un meci foarte, foarte bun. Nu știu ce va fi, nimeni nu poate să știe până la urmă. Însă mentalitatea pe care noi am câștigat-o în acești ani este cea de echipă câștigătoare, este cea de mentalitate foarte, foarte puternică și vrem să confirmăm acest lucru.”

La final, antrenorul lui CSM CSU Oradea a fost rugat să își spună părerea despre primul joc al lui Sean Barnette după revenirea la clubul din vestul țării. Cristian Achim a profitat de această oportunitate pentru a-și mărturisi cea mai mare dorință a sa și anume ca toți elevii săi să fie sănătoși până la finalul sezonului.

Eu îl cunosc foarte bine, știu de ce este capabil. Singurul lucru pe care eu mi-l doresc este ca toți să fim sănătoși. Am avut atât de multe de pătimit datorită problemelor nu doar legate de accidentări ci și de lucruri din afara baschetului încât, în acest moment, tot ce-mi doresc este ca, de-acum încolo să avem echipa întreagă. Pentru că am pătimit atât de mult, am făcut atât de multe schimbări ceea ce nouă, mie personal, nu ne place, nu ne stă în caracter asta. Iar acum când ne-am stabilizat chiar este cea mai mare dorință a mea și a noastră ca toată lumea să fie sănătoasă. De aici încolo vom vedea cine își va aduce aportul mai mult sau mai puțin, în ce fel, cum. Însă tot ceea ce îmi doresc eu este să fim sănătoși. Mi se pare cel mai important lucru.”

În urma acestui rezultat, CSM CSU Oradea încheie sezonul regulat pe locul al treilea în Grupa Roșie, având un bilanț de 15 victorii și 9 înfrângeri. Așadar, în sferturile de finală ale campionatului, echipa bihoreană se va duela cu BCM U FC Argeș Pitești. Însă, până la acel moment, CSM CSU Oradea joacă miercuri, 17 aprilie, semifinala Cupei României cu cei de la U-BT Cluj-Napoca.

*foto: Robi Boroș/CSM CSU Oradea

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!