Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim: "Ne dorim să învingem la Timișoara"

Adrian Micinic

Adrian Micinic
08.11.2013

Cristian Achim, antrenorul lui CSM Oradea a prefațat confruntarea cu BC Timișoara, din etapa a 7-a în sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin - ediția 2013/14:

"Oradea a devenit o echipă considerată favorită în multe întâlniri. Ceea ce este bine. Pe de altă parte, e posibil ca adversarii să considere că o victorie cu Oradea este un bonus și astfel să se elibereze de presiune. În orice caz, eu mă bucur de statutul la care am ajuns cu această echipă și anume acela de echipă serioasă.

Am avut puțin timp să analizez actuala echipă a Timișoarei. Au câțiva jucători noi, cu siguranță de mare valoare. Mă refer la Panic, Lee, Jovanovic și așa mai departe. Nu am niciun dubiu cu privire la capacitatea acestor jucător de a face diferența. În mod evident noi mergem la Timișoara ca să câștigăm. Așa cum ne-am propus de fiecare dată. Însă nu va fi ușor."

Întrebat dacă consideră că are un complex în fața Timișoarei, antrenorul CSM-ului a replicat:

"Eu nu am niciun fel de complexe în fața nimănui. Am mai spus asta și o repet: în opinia mea în sport există prezent și viitor. Trecutul nu contează. Am avut și alte situații de acest gen, dar am trecut peste ele. Nu simt că am avea complexe până la urmă echipele și chiar antrenorii sunt diferiți."

Achim a vorbit și despre programul echipei pe care o pregătește și despre găsirea soluțiilor de a roti jucătorii în condițiile unui număr mare de meciuri:

"În ceea ce privește programul pentru următoarele meciuri, este foarte complicat pentru noi. Urmează deplasarea la Timișoara, care completează seria de patru jocuri consecutive în deplasare. Urmează Samara și Asesoft pe teren propriu, iar apoi deplasările în Turcia și la Mureș. Un program extrem de complicat pentru noi. Trebuie să avem mare grijă și să folosim o rotație cât se poate de adâncă.

Mă aștept ca toți jucătorii să ajute echipa în această perioadă. Deocamdată nu avem nicio problemă. Pot apărea însă, pentru că avem meciuri din trei în trei zile. Știm foarte bine că toate echipele românești care au evoluat în acest ritm s-au lovit de probleme medicale. Sperăm ca noi să fim feriți de ele. Încerc să folosesc cât mai mulți jucători, dar în același timp încercăm să câștigăm pentru că pentru asta jucăm.

Până la urmă noi am ales să jucăm în cest ritm și nu ne plângem. Pot însă să remarc dificultatea unui astfel de program. Pe de altă parte eu sunt convins că jocurile din EuroChallenge ne vor întări și poate conexiunea dintre jucători să fie mai bună, pentru că relațiile de joc se leagă mai bine în timpul meciurilor."

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!