Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim: „Pentru mine, jucătorii noștri sunt niște eroi, punct”

David Istrate, Bogdan Isailă

David Istrate, Bogdan Isailă
29.05.2019

Cristian Achim: „Pentru mine, jucătorii noștri sunt niște eroi, punct”

Miercuri, 29 mai, în Sala Transilvania, a avut loc cel de-al doilea joc al finalei dintre CSM CSU Oradea și BC CSU Sibiu. Acest duel a fost și mai echilibrat decât primul, oaspeții reușind să câștige de-abia pe final, după un ultim sfert excelent. La încheierea timpului regulamentar, tabela arăta scorul de 64-62 pentru CSM CSU Oradea, care ajunge la 2-0 în această serie.

La conferința de presă, Cristian Achim a dorit să își felicite jucătorii, despre care spune că sunt niște „magicieni”, după ce au dat dovadă de multă putere de luptă și caracter. În același timp, tehnicianul Leilor-Roșii îndeamnă la calm, fiind conștient că mai este nevoie de o victorie pentru a câștiga titlul.

În primul rând, aș dori să-mi felicit jucătorii. Să câștigi în astfel de condiții, mă refer la toate condițiile care au fost astăzi, în această sală, să câștigi aici... Deci, pentru mine, sunt niște magicieni. Ei sunt magicienii, nu eu. Pentru mine, sunt cei mai buni jucători posibili. Au dat dovadă astăzi de o putere de luptă, de un caracter incredibil. Nu au cedat nicio secundă, nici când au fost conduși. Nu au cedat presiunilor de niciun fel. Nu au cedat tuturor împingerilor inimaginabile care au fost pe sub panou. Am reușit să câștigăm un meci în care echipa adversă a avut 50 de recuperări, dintre care 20 ofensive. Iar noi nu am fost nici în cea mai bună zi a noastră la aruncări libere, spre deosebire de meciul precedent. Așa că, pentru mine, jucătorii noștri sunt ceva fantastic, ieșit din comun, ieșit din comun. Însă, vreau să rămânem cu picoarele pe pământ, pentru că, totuși, încă mai avem nevoie de un pas. Nimic nu este jucat. Așa cum noi am câștigat două meciuri aici, sper să nu se întâmple, dar tot așa și Sibiul poate avea aceeași reacție. Deci, mai avem un singur pas de făcut și îmi doresc foarte tare să încheiem seria la Oradea.”

La fel ca în precedenta întâlnire, BC CSU Sibiu a dominat lupta la recuperare, având cu aproape 20 de mingi prinse la panou mai multe (50-31). Cristian Achim a dorit să remarce acest aspect, lăudând și atmosfera din Sala Transilvania, pe care o caracterizează ca fiind una rară chiar la nivel internațional.

Acum am repetat același lucru și mi se pare incredibil. Asta arată forța lor mentală, forța jucătorilor noștri. Nu aș dori să vorbesc despre ce se întâmplă sub panouri, însă, pentru mine, repet, jucătorii noștri sunt niște eroi, punct. Vreau să le mulțumesc foarte tare fanilor care au venit și ne-au susținut și care s-au auzit în hărmălaia asta, în atmosfera asta, de altfel, incredibil. Deci, realmente, este o atmosferă, în Sibiu, inimaginabilă. Deci este ceva ce, vă spun, rar trăiești, cum să spun eu, și la nivel internațional. Este ceva fantastic. De-asta vreau să felicit publicul. Chiar a fost, din nou, extraordinar.”

În ultima parte a conferinței, antrenorul lui CSM CSU Oradea a fost întrebat dacă crede că BC CSU Sibiu mai are puterea de a întoarce această serie.

Sigur că se întoarce seria pe teren propriu, sigur că acolo vom avea noi marea majoritate a fanilor, ceea ce, cu siguranță, va conta. Va conta și pentru noi, va conta și în defavoarea Sibiului, pentru că Sibiul este o echipă care este purtată pe val de acest public și, cum să spun eu, îmi doresc foarte mult să terminăm seria la Oradea. Nu vreau să ne mai întoarcem aici, sub nicio formă.”

Meciul al treilea va avea loc în Arena Antonio Alexe, din Oradea, în data de 2 iunie. Partida este programată de la ora 19:00 și va fi transmisă, în direct, de Digisport 4.

*foto: Valentin Todea/Total Baschet

6 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    Achim
    Un domn nu doar cu numele. O declaratie de bun simt și de mare adevăr. Este incredibil cum jucătorii sai au rezistat în acea atmosfera.
    Dacă ar mai fi macar una-doua săli în tara cu o atmosfera asemănătoare, baschetul ar avea de câștigat.
    Felicitări dle Achim!

    cu 4 ani în urmă (29.05.2019) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    si a
    revenit si Achim la bunul simt care il caracterizeaza. Pe la mijlocul sezonului anterior facea tot felul de declaratii bizarele, in special la adresa CJ-lui, probabil resimtind si el presiunea de victorie a propriei echipe.
    Cu titlul de anul acesta, nu il mai scoate nimeni din functie vreo 2-3 ani pe putin. Numai daca nu va vrea el sa plece in alta parte desi mi se pare genul de antrenor pt care contextul conteaza foarte mult, adica nu l-as vedea sa performeze in orice conditii.
    Acum vad ca Fleseriu incepe sa se comporte cam aiurea, in special in timpul meciurilor, dupa cum au sesizat mai multi colegi de forum. Nu se poate sa vociferezi la orice decizie.

    Bafta multa si vrem noi ANTRENOR la Cluj!!!

    cu 4 ani în urmă (30.05.2019)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer:

      Cluj
      Vom avea la anul și antrenor adevărat și automat sper ca și echipa. A fost greu și umilitor as zice sezonul asta sa ne uitam la ambele finale ca neutri.

      cu 4 ani în urmă (30.05.2019)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    Felicitari Oradea !
    Aveti cel mai bun lot si un antrenor priceput, singuru lucru pe care nu-l inteleg e folosirea lui Tibarna ale carui gafe puteau costa meciul, daca Sibiul marca mai aproape de normalitate in sfertul 4 !

    cu 4 ani în urmă (30.05.2019)
    • YMCA fanb:

      Vas
      L-au folosit sa isi protejeze pivotii, parca aveau multe faulturi. asta e singura logica pe care o vad

      cu 4 ani în urmă (30.05.2019)
    • CSM CSU Oradea Oldtimer:

      Asa-i,
      stati bine cu logica.....In ceea ce priveste perpetuarea lui Tibarna in lot, eu o iau ca pe o ciudatenie de-a d-lui Achim...stie el de ce, la ce si cum il foloseste...cam asa erau si Pasca, Petrisor, Pop etc...sigur au un rol in "bucataria" alchimistului Achim

      cu 4 ani în urmă (30.05.2019)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!