Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim: „Pot să spun că ne-am îndeplinit ambele obiective pentru acest meci – victoria și Barnette”

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
26.02.2017

Cristian Achim, antrenorul lui CSM CSU Oradea, a vorbit despre victoria cu Phoenix Galați, scor 73-63, în cadrul conferinței de presă organizate imediat după încheierea jocului. Tehnicianul a avut două motive de bucurie după acest joc, pricinuite de victorie și de revenirea lui Sean Barnette. Achim spune că echipa sa și-a îndeplinit obiectivele până în acest moment al sezonului și privește încrezător spre faza a doua a campionatului:

„Sunt bucuros că am încheiat prima fază a sezonului regulat cu o victorie. Ne-am dorit foarte mult acest lucru. Sunt bucuros pentru revenirea lui Barnette, după o absență de trei luni. Pot să spun că ne-am îndeplinit ambele obiective pentru acest meci – victoria și Barnette. Eu am dorit să îi acord între 10 și 15 minute, dar a bifat 19 până la urmă. Nu e o problemă, deoarece mi-a comunicat în permanență că se simte bine și că poate să joace.

Felicit echipa din Galați. A făcut un meci bun, cum mă așteptam de altfel, în ciuda celor două absențe foarte importante – Pesic și Gugino. Sigur că altfel ar fi decurs jocul cu ei în teren.

Nicoară a avut o poblemă medicală ușoară, din acest motiv el nu a jucat. Am fost sfătuit să nu îl folosesc, așa că nu am făcut-o.

Pasalic încă resimte dureri după accidentarea din Turcia.

Am încheiat participarea în cupele europene. Consider că a fost un succes major pentru noi, în special în condițiile date. Nu vreau să mai intru în detalii, cei care ne urmăresc cunosc tot ce s-a întâmplat în acest sezon. Eu sunt mulțumit că această echipă a pus Oradea pe harta baschetului european, așa cum foarte frumos ne-au scris suporterii la începutul meciului, cărora le mulțumesc. Am dus numele orașului în zece țări. Eu cred că am demonstrat că putem să jucăm un baschet de calitate. Probabil puteam mai mult și în Turcia, dar prin accidentarea lui Pasalic, după doar trei minute de joc, a devenit foarte greu să reușim calificarea.

Nu ne rămâne altceva de făcut decât să privim înainte, deoarece ne așteaptă TOP 6. “

foto: Valentin Todea/ Total Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!