Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim: „Sunt foarte supărat pentru ambele faze ale jocului”

David Istrate

David Istrate
11.11.2018

După un început mai slab de sezon, campioana României a început să își revină și spera la o victorie în fața rivalei din Cluj-Napoca, prin care să își ia revanșa pentru înfrângerea suferită în finala SuperCupei. Jocul din această seară a fost mult mai echilibrat decât precedentul, însă în cele din urmă U-BT Cluj-Napoca s-a impus la o diferență de 3 puncte, scor 72-69.

La conferința de presă, Cristian Achim a lăudat formația din Cluj-Napoca și în același timp a evidențiat câteva dintre aspectele care îl nemulțumesc la jocul echipei sale.

„Un meci disputat, echilibrat, frumos. Clujul a fost echipa cu sânge rece în momentele importante și a marcat în situațiile pe care le-a avut. Ceea ce în cazul nostru nu s-a întâmplat în prea multe rânduri de-a lungul acestui meci. Aici s-a făcut diferența. Felicit echipa din Cluj, iar în ceea ce ne privește, mai avem de muncit. Sunt foarte supărat deoarece consider că puteam să facem mai mult în acest meci. La precedentul meci împotriva Clujului, cel de SuperCupă, era imposibil să facem mai multe. De această dată știu că puteam să facem anumite lucruri, dar nu le-am făcut. Din diverse motive.

Sigur că putem să spunem în apărarea noastră că am avut doar două zile pentru a pregăti acest meci, însă chiar și în aceste condiții sunt de părere că puteam să facem mai multe. Din acest motiv sunt foarte supărat. Sunt foarte supărat pentru ambele faze ale jocului. Pentru apărare, chiar dacă am încasat puține puncte, am făcut niște greșeli…impardonabile. Nu înțeleg de ce le comitem. Orice mi s-ar spune, atât timp cât discutăm să facem ceva și noi în teren executăm cu totul altceva, este o problemă foarte mare. Iar în atac, am avut atâtea mismatch-uri nefructificate încât e inutil să mai spun ceva. Nu poți emite pretenții dacă aceste situații nu sunt exploatate.”, conform site-ului oficial al clubului orădean, csmoradea.ro.

De asemenea, tehnicianul ce a sărbătorit recent 9 ani la cârma echipei din Oradea a spus câteva cuvinte și despre duelul de miercuri din FIBA Europe Cup, împotriva lui ZZ Leiden.

„Miercuri ne așteaptă un alt meci. Din nou la două zile distanță. Va trebui să ne recuperăm, deoarece antrenamente nu prea putem să legăm în acest ritm. Va trebui să ne recuperăm fizic, dar și mental. Pregătim jocul cu Leiden și să vedem ce puteam să facem miercuri. Eu sper în calificare, dar este evident că nu suntem favoriți să o obținem. Abordarea noastră este de așa natură încât ne dorim să câștigăm de fiecare dată, astfel încât în ultimele două etape din FIBA Europe Cup vom încerca să facem același lucru.”

În etapa următoare a Ligii Naționale, CSM CSU Oradea va juca pe terenul lui BCM U FC Argeș Pitești, însă până atunci campioana României va mai avea o confruntare importantă cu ZZ Leiden, în grupele FIBA Europe Cup.

*foto: Robyy Boroș

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!