Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim: "Sunt realmente încântat"

Paul Olar, Radu Bărăian

Paul Olar, Radu Bărăian
21.12.2013

CSM Oradea și-a luat adio de la 2013 în notă pozitivă, printr-un succes categoric în fața Energiei Rovinari. Bihorenii s-au impus cu scorul de 92-73, iar Cristian Achim se declară cât se poate de mulțumit de prestația formației sale.

"Să fiu sincer, de data asta sunt și mai bucuros ca de obicei pentru că am încheiat turul cu o victorie frumoasă în fața unei echipe bune. Ne-am dorit să terminăm victorioși, deoarece meritam lucrul acesta, având un tur foarte bun. De asemenea, am avut un sezon de EuroChallenge bun și nu aș fi vrut ca ultimul meci să strice impresia anterioară. Una peste alta, apreciez această primă jumătate cu tot ceea ce a conținut ea, fiind una peste așteptări. Va trebui să muncim și să ne vedem de treaba noastră, dar astăzi trebuie să ne bucurăm. Am început foarte greu jocul cu Energia, pentru că nu am reușit să facem ceea ce ne-am propus din punct de vedere tactic. Am avut un obiectiv clar, dar am avut inspirație și lucrurile au revenit la normal.  În schimb, a fost o atmosferă frumoasă în sală, lumea a reacționat foarte bine și realmente sunt încântat. Aș putea spune chiar că mă bucur deoarece acest rezultat a venit de pe urma unui joc bun în contextul dat, cu numeroase meciuri în ultima perioadă și accidentarea lui Sean Deninson. Este foarte important că cine a intrat și-a făcut treaba, mă bucur că și Bogdan Țibârnă a dat semne de viață mai mult decât de obicei. De asemenea, mă bucur că Zarko Comagic a intrat mai bine în meci. În această partidă am arătat ca o echipă legată, cei care au venit de pe bancă ne-au ajutat foarte mult."

Totodată, antrenorul orădenilor a avut cuvinte de laudă la adresa oponenților gorjeni.

"Trăgând linie, am făcut un meci spectaculos, s-au marcat și foarte multe puncte, ca în orice partidă în care joacă Energia Rovinari. Ei sunt o echipă foarte bună,  am mai spus lucrul acesta și îmi mențin părerea. Ne-am relaxat și noi puțin în momentul în care aveam 15 puncte. Aș vrea să remarc numărul mare de libere pe care le-au aruncat adversarii, 27 după părerea mea este un număr uriaș. La pauza mare aveau un procentaj de 100% la libere, iar după 3 sferturi undeva între 87-90%."

Pe lângă faptul că ardelenii le-au oferit suporterilor un rezultat spectaculos la ultimul duel al anului, victoria de sâmbătă seara are și o altă impotanță pentru Achim.

"Am vrut neapărat să rămânem la 2 înfrângeri, cu excepția acestui meci, pentru a nu ajunge eventual la 4, să rămânem undeva în maximum 3 . Dacă pierdeam meciul de azi, ne puteam duce la 4 înfrângeri, iar meciul de la Mureș voiam neapărat să-l câștig pentru a nu avea mai mult de 3 meciuri pierdute în prima parte a campionatului."

Referitor la posibilele schimbări de lot, tehnicianul vâlcean a mărturisit că nu își dorește aducerea de noi jucători în iarnă.

"În general, eu nu sunt adeptul schimbărilor pe bandă rulantă în lot, mai ales că echipa merge bine, are rezultate. Nu intenționez deocamdată să schimb vreun jucător. De gândit, m-am gândit să aducem pe cineva pentru a ne proteja înaintea play-off-ului, dar nicio secundă nu mi-a trecut prin cap să schimb vreun jucător. Noi acum suntem pe plus, nu văd niciun motiv pentru a schimba ceva.”

În final, Achim a dorit să le ureze suporterilor un mesaj cald înaintea Sărbătorilor de iarnă:

"Aș vrea să transmit sărbători fericite, toate urările de bine din partea mea și a jucătorilor."

6 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea Florin4D :

    Multumim, Cristi !
    Suntem incantati si norocosi sa avem un tehnician atat de valoros pe banca noastra si un om de o asemenea calitate. Un profesionist desavarsit.

    Sper sa reusim sa-l pastram si in sezoanele ce vor urma si sa indeplinim visul unui oras intreg, sa aducem la Oradea o altfel de medalie decat cea de bronz.

    cu 10 ani în urmă (21.12.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe ardeleannn :

    ....
    Anul trecut pe vremea asta tot pe locul 1 erati si la sf a-ti terminat pe 3. Mai este mult pana la sf campionatului.

    cu 10 ani în urmă (22.12.2013)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe rmefr:

      Sunt cu mult
      mai buni decit anul trecut.

      cu 10 ani în urmă (22.12.2013)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea Florin4D :

    D'accord.
    Eu doar mi-am exprimat o dorinta, ca in anii ce vor urma ar fi frumos sa disputam o finala, ar fi o incununare a proiectului. Reciteste atent comentariul. E ceva ostentativ sau irealizabil in asta ?

    Anul trecut aveam un lot cu ~30% sub ceea ce avem acum, in special in zona oamenilor mari, unde Pesic si Topchov erau undeva la nivelul gleznelor lui Nicoara si Denison, o spun cu parere de rau, insa baschetul si traiectoria ulteterioara a primilor mentionati dovedeste asta, nu castigasem aceasta pretioase experienta europeana, insa chiar si asa am fost foarte aproape de finala, daca nu se intamplau diverse chestii.

    In rest, da, sunt de acord cu comentariul tau, mai este mult, insa cred ca trendul echipelor care au activat in competitiile europene va fi unul ascendent in retur, unde nu va mai fi oboseala si concentrarea va fi 100% pe campionat.

    cu 10 ani în urmă (22.12.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe ardeleannn :

    .
    Cat timp echipa din ploiesti este finanta de Ghita, ei o sa castige campionatul in fiecare an(din pacate asta-i realitatea).

    cu 10 ani în urmă (22.12.2013) Raspunde
  • BC CSU Sibiu @lexCSU :

    Bravo
    Felicitari Oradea , in momentul de fata aveti cel mai bun joc, foarte frumos, tineti-o tot asa , multa bafta !!!

    Sarbatori Fericite !!!

    cu 10 ani în urmă (22.12.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!