Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim: „Vor fi niște întâlniri pe viață și pe moarte, cum este normal să fie în playoff”

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
11.04.2017

Campioana României începe cursa de apărare a titlului cucerit în sezonul trecut cu o serie de playoff împotriva lui BC SCM Timișoara. CSM CSU Oradea are avantajul terenului propriu la startul acestui duel, care va debuta marți, 11 aprilie, în Arena Antonio Alexe.

Cristian Achim, antrenorul formației orădene, a oferit o declarație site-ului nostru în care a vorbit despre încleștarea cu timișoarenii. Tehnicianul consideră că echipa sa va avea partide tari în fața bănățenilor:

”Este adevărat, plecăm ca favoriți, dar după cum bine știți playoff-ul este cu totul o altă competiție. Nu au nicio importanță rezultatele care au fost înainte. Timișoara va beneficia de absolut tot lotul pe care îl au la dispoziție, deci vor fi niște întâlniri pe viață și pe moarte, cum este normal să fie în playoff.”

Antrenorul originar din Râmnicu Vâlcea spune că cele întâmplate în sezonul regulat între cele două formații nu mai au niciun fel de importanță și că în playoff Timișoara va fi cu totul o altă echipă, mai ales că are tot lotul valid:

„Exact asta am spus, nu are nicio importanță, mai ales dacă vă uitați la condițiile în care am bătut nu vor mai fi aceleași. Sub nicio formă nu mai sunt aceleași. Acest lucru nu are niciun fel de relevanță pentru că vom întâlni o altă echipă, într-o altă competiție.”

Cristian Achim s-a declarat mulțumit de parcursul echipei sale din Top 6, dar admite că și-ar fi dorit o clasare mai bună înaintea playoff-ului:

„Ne-a mulțumit. Cu tot acest  doilea parcurs bun al nostru nu am reușit să ajungem pe o poziție mai înaltă, cum ne-am fi dorit. Eu nu am ce să comentez foarte multe, atâta timp cât noi ne-am făcut treaba în acest Top 6 și aceasta este situația. Am plătit tributul numit Champions League, nu doar și 75% dintre echipele care au participat în această competiție și de aceea am început acest Top 6 de pozția a 6-a. Am avansat cât am putut, însă una peste alta echipa și-a făcut foarte bine treaba în condițiile date.”

Întrebat dacă își menține părerea că echipa sa poate învinge Clujul în eventualitatea unei întâlniri în semifinale, Cristian Achim a avut un răspuns ferm:

„Evident că rămân la această convingere pentru că altfel m-aș lăsa de antrenorat. Nu aș vrea să vorbesc încă despre Cluj pentru că, sincer, sunt foarte perocupat de întâlnirile cu Timișoara. Sper să trecem de Timișoara și apoi ne vom putea concentra asupra următorului adversar, oricare ar fi el.”

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!