Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim a motivat despărțirea de Andrei Mandache

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
16.08.2018

Cristian Achim, antrenorul campioanei CSM CSU Oradea, a motivat despărțirea de Andrei Mandache. Tehnicianul originar din Râmincu Vâlcea a fost prezent în cadrul emisiunii Divizia Locală de la Digi24 Oradea, iar unul din principalele subiecte a fost cel al plecării căpitanului lui CSM CSU Oradea din sezonul 2017/2018.

Principalul motiv al desparțirii invocat de Cristian Achim a fost implementarea noii reguli U23. Din sezonul 2018/2019, toate echipele din LNBM, grupele A și B,  sunt obligate să folosească un român U23 pe tot parcursul primei reprize (sfertul 1 + sfertul 2).

„Regula U23 este unul dintre motivele pentru care nu am putut să mai continuăm cu Andrei Mandache. Cei doi jucători U23 pe care noi îi aveam deja în lot, respectiv Bobe Nicolescu și Tudor Fometescu, sunt jucători pe poziția pe care juca și Mandache. Era foarte complicat să-l ținem pe Andrei pentru a juca doar în sferturile 3 și 4. Din acest punct de vedere pur tactic. Nu doar noi suntem în situația asta. Toate echipele.

Este o decizie foarte importantă. Să sperăm că va avea și urmările pe care Federația Română de Baschet le anticipează. Asta înseamnă să avea într-un sezon sau două o echipă națională tânără și cu experiență în prima ligă. Cel puțin asta s-a urmărit” a declarat Cristian Achim la Digi24 Oradea.

Andrei Mandache a ajuns la CSM CSU Oradea în vara lui 2015. Alături de formația bihoreană a jucat 126 de partide în Liga Națională de Baschet Masculin și a avut medii de 9.0 puncte, 2,7 recuperări și 2.0 pase decisive. În perioada petrecută la Oradea, Andrei Mandache a cucerit două titluri naționale.

foto: Roby Boros

9 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Haha
    Vezi de ce e bine să te mai uiți prin comentariile articolelor... îți mai vin idei de unele noi 😜

    cu 5 ani în urmă (16.08.2018)
    • Eduard Popa:

      Haha
      Am fost prinşi cu vacanţele de Sfânta Maria şi de aceea am uitat să băgăm interviul dat de Cristian Achim la Divizia Locală acum câteva zile.

      Oricum, mulţumim de recomandare.

      On topic: E o dilemă importantă asta cu jucătorii U23 pentru o jumătate de partidă. S-ar putea să "retragă" mulţi jucători români care au peste 23 de ani.

      cu 5 ani în urmă (16.08.2018)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Dilemă
      Cred că în primul rand dilema o au antrenorii privitor la rolul cel pot atribui jucătorilor peste U23. Cum mai ziceam, dacă ai 6 străini buni pe foaie, este aproape imposibil să bagi un român în prima repriză, care nu e Watson sau Moldoveanu. Cred că veteranii români vor trebui să se mulțumească cu puțini bani și cu puține minute anul ăsta, iar la anul, dacă regula va fi menținută, chiar să pună ghetele în cui, după cum spuneați. De asta cred că și Clujul, având românii care îi au, au hotărât să înceapă campionatul cu doar 5 străini, al șaselea fiind Moldoveanu. Așa se pare că sunt dispuși să dea o sumă obscena pe un nou pivot. Dar mai povestim...

      cu 5 ani în urmă (16.08.2018)
    • U BT Cluj-Napoca sergiu_CMOS:

      Noul pivot
      Ce informatii ai despre noul pivot?

      cu 5 ani în urmă (17.08.2018)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      pivot
      Nu am nici un fel de informatii, stiu doar banii pe care vor sa ii dea, iar suma este uriasa pentru campionatul Romaniei.
      Este posibil sa anunte ceva destul de repede.

      cu 5 ani în urmă (17.08.2018)
    • bulcul:

      Doar nu
      Cumva o sa avem pivot bun sezonul asta, la Oradea. Deja ma resemnasem.

      cu 5 ani în urmă (18.08.2018)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea 3punkte :

    Regula U23
    Aberatie maximã. Nu foloseste campionatului. Jucatorii cu experienta dau valoare unui meci de baschet nu regula U23 sau Over 35.

    cu 5 ani în urmă (17.08.2018) Raspunde
  • euroman :

    curios
    cel putin curioasa decizia FRB cu jucatorii u23
    la nivel european/mondial Romania baschet nu exista.In tara baschetul aduna in 5-6 orase cam 1000 de oameni.Cu ajutorul strainilor! Fara ei era mai anonim sportul asta. Bani nu prea se investesc in acest sport pt ca nu are public.Cu regula asta omori si ce ai cistigat pina acum...fara cistig pe termen lung...nu avem traditie in acest sport.Nu furnizam nici talente in alte campionate...atunci pt ce? Speranta, iluzia se vand cel mai bine. In cupele europene se aplica regula nationala deci taiem sansele echipelor romanesti, ale tarii, de a se afirma in Europa.

    cu 5 ani în urmă (17.08.2018)
    • dancri:

      Europa
      In Europa nu se mai aplica regula nationala. Regula este ca se pot folosi maxim 7 straini cu conditia ca pe foaia de joc sa fie 12 jucatori.

      cu 5 ani în urmă (17.08.2018)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!