Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Bota: „Am luat unele decizii greșite la final și asta ne-a costat meciul”

David Istrate

David Istrate
10.12.2018

cristian bota scm timisoara

Luni, 10 decembrie, U-BT Cluj-Napoca și SCM Timișoara s-au confruntat în etapa a 9-a a sezonului regulat. Formația oaspete a condus pe aproape întreaga durată a duelului, însă clujenii, conduși de Rasic și de Dykes, au revenit pe final și s-au impus la o diferență de 3 puncte, scor 91-88.

Aflat la prima partidă în calitate de antrenor principal, Cristian Bota a oferit o declarație în care a lăudat echipa din Cluj-Napoca, în timp ce despre elevii săi a spus că mai au de muncit.

„În primul rând, felicitări echipei din Cluj, este o echipă extrem de valoroasă care se bate la titlu anul ăsta. Noi încă nu suntem de calibrul lor. Într-adevăr am luat unele decizii greșite la final și asta ne-a costat meciul. N-am știut să gestionăm avantajul. Echipa e puțin mai relaxată, dar mai avem mult de muncă mai ales la fazele de final.”

Așa cum a spus și tehnicianul timișorenilor, elevii săi nu au gestionat corect finalul de joc și mai ales penultimul atac de care au dispus. Atunci, gazdele conduceau la două puncte, iar Cristian Bota a decis să repună mingea din jumătatea adversă, acest lucru însemnând automat setarea cronometrului la 14 secunde. În criză de idei, Pesakovic a aruncat de la aproape doi metri de linia de 3 puncte și a ratat, iar apoi Dykes a stabilit scorul final.

În urma acestei confruntări, SCM Timișoara a contabilizat cea de-a 7-a înfrângere din noua ediție a Ligii Naționale și se află pe poziția a 6-a. În următoarea etapă, Leii din Banat vor disputa un meci important în compania lui BCM U Pitești.

*foto: sportfm.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!