Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Bota: Mă așteptam la un aport mai important din partea a doi jucători decisivi pentru echipa noastră”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
07.05.2019

Cristian Bota: Mă așteptam la un aport mai important din partea a doi jucători decisivi pentru echipa noastră”

SCM Timișoara a pierdut cu 62-67 la Craiova în meciul cinci din primul tur de play-off. Oltenii au obținut calificarea în semifinale, iar bănățenii vor continua în meciurile pentru locurile 5-8. Antrenorul alb-violeților, Cristian Bota, a vorbit despre spirit de luptă și lipsă de șansă, dar și despre așteptări mai mari de la doi jucători: Vladan Vukosavljevic și Marko Stojadinovic.

„Nu pot decât să-i felicit pe jucători, pe președintele nostru pentru atitudinea pozitivă din această seară, pentru spiritul de luptă pe care l-am avut pe toată durata partidei. Din păcate, am gestionat mai slab unele momente decisive din finalul jocului, fiind lipsiți și de șansă. Totodată mă așteptam la un aport mai important din partea a doi jucători decisivi pentru echipa noastră, mă refer aici la Vladan și Marko, cei doi având o zi mai slabă în această seară decât de obicei”, a declarat Cristian Bota pentru radiotimisoara.ro.

Cel mai bun marcator și recuperator al echipei, Vukosavljevic, a jucat 16:15 minute și a avut doar 4 puncte și 3 recuperări, cu -3 eficiență. Mediile sale în 28 de partide din campionat sunt de 16,8 puncte, 7,6 recuperări și 17,3 eficiență în 28:22 minute. Stojadinovic a înscris 2 puncte în 16:42 minute pentru echipa de pe Bega, plus 2 recuperări și +1 eficiență. Acesta a evoluat în 29 de meciuri din LNBM și are 6,5 puncte pe meci, 2,8 recuperări și 6,9 eficiență în 20:47 minute.

Antrenorul timișorenilor crede că accesul în semifinale ar fi fost o performanță deosebită echipa sa. Alb-violeții mai au de jucat meciurile de clasament.

„Pentru noi, o echipă cu un buget limitat, privată de lipsa transferurilor, dar cu un spirit foarte bun, era o performanță deosebită accesul în semifinale. Trebuie să mergem mai departe, să terminăm campionatul onorabil, oricât de greu ar părea acum acest lucru”, a mai spus Bota pentru aceeași sursă.

SCM Timișoara va întâlni coșmarul său din cupă, Dinamo Știința București, în următorul tur pentru locurile 5-8. Bănățenii vor avea avantajul terenului propriu în seria care se dispută în sistemul 2 din 3 partide. Meciul 1 se joacă sâmbătă, de la ora 18:00, la Sala Constantin Jude. Jocul 2 va fi în 15 mai la București, iar dacă va fi nevoie de meci decisiv, acesta este programat pentru 18 mai.

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe nimsoc10 :

    Zau ?!
    Ceva s-a gresit iar ! Seamana cu momentul Dinamo din Cupa ! Oare de ce ?!

    cu 4 ani în urmă (09.05.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!