Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Bota, acuze dure la adresa arbitrajului și a omologului său Todorov după meciul cu SCM U Craiova

Eduard Popa

Eduard Popa
07.04.2019

cristi bota aco todorov

SCM Timișoara avea nevoie vineri de o victorie la scor în fața Craiovei, pentru a obține avantajul terenului propriu în prima rundă din playoff. Chiar dacă au avut 19 puncte avantaj, bănățenii au pierdut meciul împotriva formației din Bănie, scor 88-83.

La 24 de ore de la sfârșitul partidei, tehnicianul Cristian Bota ne-a contactat pentru a-și spune părerea în legătură cu meciul din Bănie, partidă care nu a fost transmisă nici la televizor, nici în format live stream. Antrenorul bănățenilor a discutat despre maniera de arbitraj de la acest meci și l-a acuzat pe Todorov că i-ar fi adresat cuvinte dure lui Brandon Randolph, în timp ce tot sportivul său a fost sancționat de arbitri. Totodată, Bota s-a arătat supărat că echipa sa nu este apărată de oficialii formației:

„Din păcate am pierdut un meci pe care l-am controlat în mare parte, neavând forța și spiritul necesar să luptăm împotriva oponenților noștri, dar și împotriva arbitrajului execrabil din această seară. De asemenea, și împotriva presiunii permanente la care au fost supuși unii din jucătorii noștri, de către arbitri și staff-ul Craiovei.

În frunte cu acest macedonean, Todorov, care la sfârșitul sfertului doi i-a adresat jucătorului nostru, Brandon Randolph, o grămadă de cuvinte calomnioase și tot jucătorul nostru a fost sancționat cu fault tehnic. Și amenințat de către arbitrul Grigoraș că dacă nu se potolește va fi eliminat. În aceste condiții e foarte greu să-ți păstrezi concentrarea și calmul până la sfârșitul meciului.

De asemenea, oficialul nostru care a însoțit echipa n-a avut nicio reacție la adresa arbitrilor și a staff-ului Craiovei, complăcându-se în această situație jenantă pentru orice jucător de baschet sau antrenor.

În cazul acesta îmi permit și eu să îl întreb pe acest macedonean și să-l rog să recunoască dacă este antrenor de baschet”, a spus, pe un ton foarte dur, antrenorul Timișoarei.

După acest meci, SCM Timișoara a rămas pe locul 5 în clasamentul Ligii Naționale de Baschet masculin. Astfel, Cristi Bota îl va întâlni din nou pe Aco Todorov, în prima rundă de playoff.

*foto: Andreea Vlase

NOTĂ: Ultima parte a declarației antrenorului Cristian Bota a fost cenzurată de către redacția Total Baschet deoarece conține judecăți de valoare neproporționale cu scopul legitim vizat de libertatea de exprimare.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!