Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Cristian Mănăstireanu: „Am jucat cu o forță a naturii. N-am putut să ne ținem toate cele 4 sferturi”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
07.02.2019

Phoenix Știința Constanța a fost învinsă acasă de vicecampioana CSM Satu Mare, scor 52-70. Formația de la malul mării s-a ținut bine în primele 25 de minute și avea la jumătatea partidei un avans de 5 puncte. Președintele clubului constănțean, Cristian Mănăstireanu, s-a declarat mulțumit de cele 6 jucătoare care au intrat.  

„Astăzi ne-au lipsit, din păcate, două fete de bază, Bianca (n.r. Fota) și Dede (n.r. Andreea Beldian). Sunt mulțumit și foarte mulțumit de fetele care au jucat, având în vedere că am jucat în 6 jucătoare. Am jucat contra echipei clasate pe locul 2 în România și cu o forță a naturii, după cum ați văzut, dar n-am putut să ne ținem toate cele 4 sferturi”, a declarat Cristian Mănăstireanu pentru Divizia Locală Constanța după eșecul cu sătmărencele.

Phoenix Știința Constanța n-a avut parte de un lot complet în fața vicecampioanei nici la meciul tur, din luna decembrie. Atunci au lipsit jucătoarele mari, Vladinka Erak și Cristiana Cutaș. Și pe terenul sătmărencelor, elevele lui Predrag Stanojcic au oferit o replică destul de bună pentru o formație care debuta în prima grupă valorică, fiind conduse la ultima pauză cu 8 puncte. Constănțencele nu au putut ține ritmul în sfertul patru, când ecartul a crescut la 28 de puncte.

La partida care a deschis returul, Phoenix Știința nu a putut conta pe fundașul Andreea Beldian și extrema Bianca Fota. Cele două au avut contribuții importante în meciul de sâmbătă, când constănțencele au reușit prima victorie în prima grupă valorică. Atunci Fota a fost cea mai eficientă (+16) jucătoare de la Phoenix Știința, cu 18 puncte și 4 recuperări. Beldian a înscris 9 puncte, toate în sfertul patru, cu două triple care le-au distanțat pe gazde la un avantaj decisiv.

Phoenix are 19 puncte (a venit cu punctele înjumătățite din a doua grupă valorică) și închide clasamentul Grupei Roșii, la 11 puncte de CSM Satu Mare, care a urcat pe primul loc. Pentru Phoenix Știința urmează o altă partidă foarte dificilă acasă în 17 februarie, cu campioana ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe.

*foto: Phoenix Stiinta Constanta facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!