Stiri Vulturi

Croația revine în lupta pentru calificare după victoria cu Olanda

Eduard Popa

Eduard Popa
27.02.2018

 croatia olanda preliminarii mondial

Croația a reușit prima victorie în preliminariile Campionatului Mondial 2019, pe teren propriu, în compania Olandei, scor 82-78. 

Croații au condus în permanență în prima jumătate a partidei, după ce au câștigat primul sfert cu 25-13. La pauză avantajul era de 10 puncte, scor 44-34. Sfertul al treilea a fost unul în care jocul croaților s-a gripat din nou iar Olanda a ajuns în avantaj, conducând cu 60-59. Ultimul sfert a fost însă câștigat de croați la 5 puncte care evită astfel a patra înfrângere consecutive și a treia pe teren propriu.

Jucătorul lui U-BT Cluj, Zeljko Sakic, a fost cel mai bun marcator al gazdelor, cu 22 de puncte, în timp ce Filip Kruslin a avut 17 puncte, 7 recuperări și 6 pase decisive. De partea cealaltă Van der Mars a strâns 20 de puncte.

După această victorie Croația egalează Olanda în clasamentul grupei D, cu o victorie și 3 înfrângeri. România se află pe locul second, cu 2 victorii și 2 egaluri, în timp ce Italia conduce autoritar grupa cu 4-0, după ce le-a administrat tricolorilor un sec 101-50 la Cluj-Napoca.

În prima fază a calificărilor Campionatului Mondial din 2019 mai au loc următoarele etape din Grupa D:

 Joi – 28 iunie 2018

Olanda - România

Italia - Croația

Duminică – 1 iulie 2018

Olanda - Italia

România – Croația

E de așteptat ca echipa Croației să vină în formulă completă la această ultimă fereastră a preliminariilor.

Reamintim că primele trei clasate se vor califica pentru faza a doua a calificărilor Cupei Mondiale de baschet masculine.

*foto: fiba.basketball

1 comentariu la aceasta stire:
  • pipzn :

    Opinie
    Daca Croatia va juca in formula completa cred ca va castiga urmatoarele doua meciuri (iar noi vom incasa cat va fi necesar, daca se va ajunge la o situatie de cosaveraj)

    Daca am vazut infrangerea cu Italia cred ca voi rezista si la cea cu Croatia

    cu 6 ani în urmă (28.02.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!