Stiri

Croatul Mario Hezonja va juca la Portland Trail Blazers cu numărul legendarului Drazen Petrovic

David Istrate, Eduard Popa

David Istrate, Eduard Popa
04.07.2019

Perioada de transferuri din această vară este una dintre cele mai interesante din ultimii ani. Până în acest moment, formațiile din NBA au făcut o mulțime de modificări, majoritatea jucătorilor liberi de contract semnând deja cu o echipă.

Cu toate acestea, majoritatea fanilor ligii nord-americane așteaptă cu nerăbdare să vadă unde va ajunge Kawhi Leonard, cel care în sezonul proaspăt încheiat a condus-o pe Toronto Raptors spre câștigarea titlului. În timp ce lumea este axată pe acest subiect, alte organizații din NBA fac mutări care aproape că trec neobservate. Un transfer de acest gen este cel al lui Mario Hezonja, baschetbalist ce a ajuns la o înțelegere cu Portland Trail Blazers.

În sezonul precedent, sportivul croat a evoluat pentru New York Knicks, având medii de 8.8 puncte, 4.1 recuperări, 1.5 pase decisive și o intercepție. Anul competițional 2018-2019 a fost cel de-al 4-lea petrecut de Hezonja în cea mai bună ligă de baschet din lume. Acesta a fost draftat în 2015 de către Orlando Magic și a petrecut trei sezoane la formația din Florida.

Așadar, Portland Trail Blazers va fi cea de-a treia echipă din NBA pentru care evoluează Mario Hezonja. Acesta a decis să joace cu numărul 44, cel care a fost purtat de celebrul Drazen Petrovic, sportiv ce și-a început cariera în State chiar la trupa din Oregon.

Hezonja și-a motivat decizia de a purta numărul ilustrului său predecesor, la conferința de presă din momentul în care a fost prezentat la Portland: 

Petrovic este recunoscut ca fiind unul dintre cei mai buni baschetbaliști europeni din istorie, având numeroase premii și medalii la competițiile cele mai importante ale sportului cu mingea la coș.


Viața legendei croate a fost curmată prematur într-un accident rutier, însă moștenirea lui a rămas vie peste ani. De aceea, gestul lui Mario Hezonja este cu atât mai admirabil într-o perioadă în care majoritatea își doresc să își construiască un nume pentru ei înșiși.

*foto: USA Today

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate