Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Csongor Barabasi, surpiza încleștării dintre "U" Cluj și BC Mureș

Paul Olar

Paul Olar
13.02.2015

BC Mureș Târgu-Mureș s-a distrat cu Universitatea Cluj-Napoca, într-un joc din etapa a-XIX-a. Gruparea pregătită de Audrius Prakuraitis s-a impus autoritar, scor 104-56, ajungând la opt succese stagionale.

Confruntarea disputată în Sala Sporturilor "Horia Demian" a fost la discreția oaspeților, care au inaugurat tabela prin Ivan Ivanovic. Ulterior, ecartul "tigrilor" a atins proporții, Goran Gajovic marcând pentru 82-34. Datorită acestui considerent, tehnicianul formației mureșene și-a permis să ruleze întreg efectivul de baschetbaliști.

Astfel, minute considerabile au primit Laszlo Lazar, Laszlo Polyak sau Csongor Barabasi. Ultimul sportiv amintit a răsplătit pe deplin încrederea antrenorului, remarcându-se cu 11 puncte. Fundașul a contabilizat 2/2 din interiorul semicercului, 2/4 de la mare distanță și 4/6 de la libere, în cele 15:22 minute de joc. Jucătorul născut în anul 1996 strâns 3 intercepții și o recuperare, terminând disputa cu un indice al eficienței de 11. Mai remarcabil este însă curajul afișat de Csongor, în confruntarea de joi seara.

Susținut vocal de pe bancă, tânărul mureșean a orchestrat remarcabil atacul trupei sale. Csongor a profitat de blocajele defensive ale coechipierilor și chiar a reușit să pună probleme defensivei clujenilor. Prin urmare, Barabasi a realizat cea mai bună prestație individuală la nivel de Ligă Națională.

„Csongor este un jucător de perspectivă. A contat foarte mult să prindă încredere în forțele proprii. El a ratat unele aruncări și nu a mai dorit să își încerce norocul, dar noi l-am încurajat. Mingea a intrat în coș, iar lucrurile au intrat în normalitate. Barabasi trebuie să tragă din greu la antrenamente pentru că are șanse să devină foarte bun.” – Kyndall Dykes.

*Foto: Báthori Zsigmond

1 comentariu la aceasta stire:
  • CS Universitatea Cluj-Napoca trt :

    Corect!
    Daca pustiului i se acorda incredere (minute) are sanse sa devina baschetbalist.Talent,are !

    cu 9 ani în urmă (14.02.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!