Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cum arată lista extratransferurilor în LNBM la începutul lui 2018

Andreea Vlase

Andreea Vlase
12.01.2018

16 jucători au ajuns în Liga Națională de Baschet Masculin de la startul stagiunii 2017/2018, după transferul lui Jarvis Threatt la Phoenix Galați. Lider la acest capitol rămâne însă Politehnica Iași, cu patru jucători aduși după prima etapă. Alte patru echipe au făcut câte două mutări.

Politehnica Iaşi a fost cea mai activă echipă pe piaţa transferurilor. Moldovenii au adus patru jucători noi până la finalul lunii decembrie: Jaleel Roberts, Jalen Jackson, Terrell Lipkins II şi Vladislav Solopa. Pe site-ul federaţiei sunt trecuți la plecări Vlad Popovici, Michail Liapis și Dejan Bjelic. Au mai plecat Jermale Jones și Reginald Keely Jr, în timp ce internaționalul georgian George Tsintsadze nu a mai jucat de la 11 noiembrie, de la duelul contra lui U-BT Cluj-Napoca.

Phoenix Galați este a doua echipă care a efectuat mai mult de două extra transferuri în acest campionat. Gălățenii au ajuns la 3 extra transferuri după ce Jarvis Threatt a ajuns, până la urmă, joi în România. Ceilalți doi jucători aduși de gălățeni după startul campionatului sunt Sead Hadzifezovic şi Ernests Kalve. La capitolul plecări: Marcel White, Cameron Rundles şi Eugen Melnic.

Patru echipe au făcut câte două transferuri: U BT Cluj, BC CSU Sibiu, CSM CSU Oradea și BC Timba Timișoara.

Campioana U BT Cluj i-a adus pe Adomas Drungilas și Miha Lapornik. Au plecat: Alexandru Olah, Justin Gray și Vaidas Kariniauskas.

BC CSU Sibiu a readus la echipă doi jucători care au evoluat sub comanda lui Dan Fleșeriu și în sezonul trecut: Marcel Davis și Bogdan Popescu. Deangelo Riley a fost pus pe liber după bătaia de la Timișoara, când a sărit la coechipierul Monyea Pratt, care a continuat la echipă.

CSM CSU Oradea a efectuat două transferuri la începutul acestui an. Kris Richard și Vaidas Kariniauskas sunt cele două nume noi, iar la capitolul plecări se numără Pedja Stamenkovic, Obie Trotter și Sergiu Pop.

BC Timba Timișoara a adus trei jucători față de începutul campionatului, dar doar doi sunt considerați transferați. Asta pentru că Dejan Kovacevic nu a evoluat pentru nici o altă echipă după ce a plecat de pe Bega. Pavle Reljic și Andre Pierce sunt cele două transferuri. Au plecat: Bogdan Popescu, Alon Sonenfeld, Thomas De Thaey, Mladen Pavloviv și John Florveus, conform situației care apare pe site-ul frb. Tiegbe Bamba și Branko Jereminov au dispărut și ei din lot.

SCMU Craiova a efectuat un transfer: Nemanja Aleksandrov. A părăsit echipa Earl Watson.

Cinci echipe nu au adus nici un jucător nou până acum: BC SCM Timișoara, CSM Steaua București Eximbank, BCMU FC Argeș Pitești, BC Mureș Târgu Mureș și Dinamo București. De la primele două nu s-au înregistrat nici plecări până acum. De la Pitești a plecat Dragoș Onea, de la Târgu Mureș au părăsit echipa Aleksandar Mladenovic, Deven Mitchell și Milivoje Mijovic, iar Andrei Vizitiu a plecat de la Dinamo, după cum apare pe site-ul federației.

Reamintim că perioada de transfer s-a încheiat pe 8 septembrie. După acea dată echipele din LNBM au dreptul să efectueze 6 transferuri până în 28 februarie.

*foto: Roby Boros

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!