Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cum se apără SCM Timișoara după decizia definitivă a BAT

Eduard Popa

Eduard Popa
14.03.2018

scm timisoara hotarare bat

Clubul SCM Timișoara a emis un comunicat de presă, ca reacție la decizia definitivă a Tribunalului Arbitral de Baschet prin care s-a dat câștig de cauză foștilor baschetbaliști care au evoluat în perioada BC Timișoara.

Într-un comunicat semnat de șeful secției de baschet Ilie Trițoiu și de președintele SCM Timișoara, Radu Țoancă (foto mai sus), clubul se apără și susține că decizia Tribunalului este nefondată și oricum nu produce efecte juridice în țara noastră:

”Facem precizarea că aceste hotărâri arbitrale nu produc efecte pe teritoriul român decât în măsura în care ar fi recunoscute în dreptul intern printr-o procedură de autorizare a executării în acea țară a unei sentințe arbitrale. Din punct de vedere legal, acest aspect este imposibil a se realiza. Faţă de aceste hotărâri arbitrale pe care le considerăm în mod vădit nelegale şi netemeinice, SCM Timişoara îşi rezervă dreptul de a urma căile legale prevăzute de normele în vigoare la momentul de faţă.  SCM Timișoara, club de drept public aparținând Consiliului Local Timișoara, nu a avut, nu are și probabil nu va avea niciodată bază legală în a plăti retroactiv sume de bani unor terți cu care nu a avut niciodată raporturi contractuale. Deși respectă dreptul sportivilor de a-și apăra interesele specifice și de a fi respectați pentru munca lor, SCM Timișoara va alege întotdeauna să respecte legislația românească în vigoare, nu va putea face niciodată rabat de la cheltuirea banilor publici și va investi doar în conformitate cu principiile fiscale legale”, se arată în comunicatul clubului.

Vezi comunicatul integral, distribuit pe contul de facebook al BC SCM Timișoara:

Interesant este că mesajul a fost trimis de oficialii clubului cu o oră înainte ca Sabin Gherdan, mandatarul jucătorilor care au datorii de primit de la BC Timișoara, să prezinte decizia finală a BAT. Acesta a comentat comunicatul de presă în timpul unei conferințe care a avut loc la Timișoara, în fața presei locale:

„SCM Timișoara este afiliată la FRB, FRB este afiliată la FIBA. Trebuie să respecte acele prevederi. Ele nu au fost respectate, au fost evitate. Avem în continuare deschiderea să rezolvăm toate problemele însă dacă ne vom lovi de un nou refuz, după cum văd în acest comunicat de presă, să aplice toate sancțiunile posibile și într-un cuantum tot mai mare. Noi nu ne dorim însă acest lucru.

De obicei un club care pierde o cauză la BAT contactează părțile și prezintă mai multe modalități prin care să plătească acel debit. Dacă nu se întâmplă nimic, vom solicita FIBA să intervină, FIBA va trimite solicitarea către club și va acorda cinci zile timp clubului să plătească. Dacă nu va răspunde, se vor aplica penalități: interdicții de a face transferuri, o amendă de până în 150.000 de franci elvețieni, iar dacă SCM Timișoara nu va plăti această amendă, ea se va imputa FRB. Atunci FRB se va adresa instanțelor române pentru a recupera banii. Acest lucru s-a întâmplat în cazul clubului de baschet CSM Târgoviște”, a spus Sabin Gherdan.

CITEȘTE ȘI: DOCUMENT. Tribunalul de Arbitraj Baschetbalistic a dat verdictul: BC SCM Timișoara e bună de plată

*foto: pressalert.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!