Stiri Cupa României Feminin

Cupa României - Se cunosc echipele calificate în Final Eight

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
08.01.2017

ACS Sepsi SIC a câștigat precedenta ediție a Cupei României

În această seară s-a încheiat prima fază a Cupei României la nivel de baschet feminin. Ediția 2016/2017 se desfășoară într-un mod inedit, asemenea întrecerii masculine. Spre deosebire de categoria masculină, în campionatul feminin s-au înscris doar 10 echipe, astfel că sistemul implementat de federație conține două echipe deja calificate în faza următoare respectiv două echipe care se vor califica din calitatea de „lucky loser”.

Conform organizatorilor, ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a fost prima formație ce s-a calificat automat în Final Eight din calitate de „lucky-team”, iar CSM Târgoviște a avansat deoarece formația CSU Alba Iulia s-a retras din campionat.

Ca urmare a rezultatelor din acest început de an, celelalte formații calificate în Final Eight sunt Universitatea Cluj-Napoca, CS Phoenix Galați, ACS Sirius Târgu Mureș și Olimpia CSU Brașov, în calitate de învingătoare a primei faze de competiție respectiv CSM Satu Mare și BCT Alexandria, în calitate de „lucky-loser”. Astfel, cele două formații ce au rămas în afara evenimentului sunt Politehnica Iași, grupare ce s-a deplasat în cinci sportive la returul susținut duminică seară la Târgu Mureș, respectiv Universitatea Vasile Goldiș ICIM Arad.

Rezultatele înregistrate în prima fază a competiției sunt următoarele.

Cupa României - Prima Fază - Retur - 08.01.2017 Rezultat Tur Rezultat Final Diferență
Olimpia CSU Brașov 84-63 CSM Satu Mare* 60-78
144-141

+3

Univ. Vasile Goldiș ICIM Arad 51-60 Universitatea Cluj-Napoca 67-80 118-140 +22
CS Phoenix Galați 90-64 CS Teleorman Alexandria* 70-78 160-142 +18
ACS Sirius Târgu Mureș 87-73 Politehnica Național Iași 95-61 182-134 +48

Tragerea la sorți pentru meciurile din turneul Final Eight al Cupei României sunt programate pentru data de 10 ianuarie 2017. În aceeași zi se va desemna, prin licitație, gazda turneului final și a All Star Game-ului. Conform surselor noastre, cel mai probabil evenimentul se va desfășura la Sfântu Gheorghe.

Final Eight este programat pentru cea de-a doua săptămână din luna februarie. În prima zi de competiție se vor desfășura sferturile de finală, în a doua zi semifinalele, iar în a 4-a zi are loc mare finală.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii