Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cuza Sport Brăila s-a retras oficial din Liga Națională

Eduard Popa

Eduard Popa
10.01.2019

cuza sport braila retragere

Echipa de seniori a celor de la Cuza Sport Brăila, formație care evoluează în grupa valorică B din LNBM, s-a retras oficial din Liga Națională de Baschet Masculin. Asta după ce președintele clubului nu a reușit să facă rost de bani de la autoritățile locale pentru a susține echipa și nici părinții nu au mai putut să susțină financiar formația de seniori.

Astfel, președintele Mircea Totolici a trimis o adresă departamentului Comisiei de Competiții din cadrul FRB în care a prezentat situația actuală a clubului și a cerut Federației să ia act de retragerea din Liga Națională:

“Am făcut eforturi disperate, am bătut pe la toate uşile dar încercările noastre au fost sortite eşecului. Din nefericire ne-am luptat cu morile de vânt, iar echipa de seniori şi-a încheiat activitatea în Liga Naţională”, a spus Mircea Totolici, preşedintele clubului Cuza Sport Brăila, pentru obiectivbr.ro.

Iată documentul trimis de Cuza Sport la FR Baschet:

„În atenţia domnului preşedinte Horia Păun şi a Comisiei de Competiţii

Club Sportiv Cuza Sport Brăila, cu sediul în Brăila, str.Unirii, nr.72, bloc Turn, ap.14, avand cod fiscal 22395319 cont RO74PIRB1800711215001000, afiliat la Federaţia Română de Baschet, reprezentată legal prin Totolici Mircea Emil, în calitate de preşedinte, vă comunicăm faptul că în aceste momente datorită lipsei de finanţare a  echipei de Liga Naţională, formată doar din juniori din Brăila, nu putem continua să participăm în competiţie şi vă solicităm retragerea echipei din Campionat, începând cu nedisputarea ultimei etape din faza 1, din data de 12.01.2019 de acasă, în compania formaţiei ABC Athletic Constanţa.

Mentionez faptul că decizia de a retrage echipa de Liga Naţională, formată doar din juniori din Brăila, survine ca urmare a faptului că am convocat în data de 7.01.2019 şedinţa cu părinţii sportivilor şi aceştia au hotărât de comun acord pentru copii lor că nu pot susţine financiar următoarele cheltuieli competiţionale şi de asemenea nu pot continua activitatea competiţională la nivelul şi rigorile Ligii Naţionale de baschet masculin şi în acelaşi timp nu putem să obligăm părinţii acestor sportivi să îşi schimbe decizia legată de viitorul copiilor lor.

În acest sens vă rugăm să luaţi în considerare faptul că CS Cuza Sport Brăila nu a dorit nici un moment retragerea acestei echipe din campionat, facând eforturi enorme în lipsa susţinerii financiare care a fost promisă prin documente scrise de la autorităţile locale, a onora calendarul competiţional şi a nu încurca celelate participante, din resurse proprii.

În astfel de condiţii vă rugăm să ne sprijiniţi prin retragerea echipei de Liga Naţională din campionat.

Vă mulţumim pentru întreaga încredere acordată şi susţinere dar din păcate nu ţine de noi în ceea ce priveşte finanţarea din partea autorităţilor locale din Brăila!”

Astfel, partida dintre Cuza Sport Brăila și ABC Athletic Constanța nu se va mai disputa.

A fost un an de la extaz la agonie pentru Cuza Sport Brăila, formație care a câștigat turneul de promovare în LNBM și care în vară avea mari ambiții la promovarea în grupa valorică A. Cu toate acestea, problemele financiare mari ale echipei dar și episodul negru în care au fost implicați baschetbaliștii americani ai formației în seara de 15/16 septembrie a făcut ca totul să se întoarcă pe dos în cazul trupei de pe malul Dunării.

Cuza Sport Brăila a jucat în ultimele meciuri doar cu copiii de la secția de juniori a clubului, după ce veteranii au plecat de la echipă neplătiți și evacuați din camerele în care erau găzduiți. După 11 etape, Cuza Sport Brăila nu a obținut nicio victorie în acest sezon de LNBM.  

*foto: facebook ACS Cuza Sport Brăila

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe hony :

    Pacat
    Din pacate, era de asteptat. Corect mi s-ar parea ca, sub o forma sau alta, primaria sa plateasca pentru nerespectarea unui contract, daca acesta e existat. Mircea Totolici a facut niste eforturi supraomenesti pentru club. Nu stiu cati presedinti de club s-ar fi implicat atat de mult. Imi pare foarte rau ca s-a ajuns aici.

    cu 5 ani în urmă (10.01.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!