Stiri Cupa României Masculin

Cuza Sport Brăila a câștigat clar la debutul din acest sezon în Cupa României, în fața lui CS U Cluj-Napoca

Eduard Popa

Eduard Popa
09.10.2018

cuza sport braila cs u cluj

Echipa de baschet masculin Cuza Sport Brăila a debutat în noul sezon competițional cu o victorie clară pe terenul celor de la CS Universitatea Cluj-Napoca, formație de urna C valorică în Liga Națională de Baschet Masculin. Cele două formații s-au întâlnit în cadrul primului tur al Cupei României, iar meciul s-a terminat cu scorul de 85-52 în Sala „Horia Demian” din Cluj-Napoca.

Partida a fost la discreția elevilor lui Cătălin Ștefănescu. Echipa brăileană, câștigătoarea eșalonului second în sezonul precedent, a dominat încă de la startul meciului, când au câștigat primul sfert cu 25-11. La pauză, tabela arăta 46-25 pentru brăileni, care nu au cedat inițiativa nici în sferturile 3 și 4 și și-au creat un avantaj de 33 de puncte, înaintea returului care se va disputa tot la Cluj, miercuri 10 octombrie, de la ora 17:00.

Cel mai bun jucător al gazdelor a fost Alexandru Burlacu, cu 14 puncte. De partea cealaltă s-au remarcat Joshua Keyes, cu 18 puncte, 4 pase decisive, 3 steals și 6/6 din acțiune, Florin Voiculeț cu 16 puncte și 10 recuperări și Andrei Damian, cu 14 puncte.

Dubla manșă dintre cele două formații trebuia să se dispute în urmă cu două săptămâni, dar brăilenii au obținut o amânare din partea organizatorilor competiției în urma atacului sângeros din seara de 15 spre 16 septembrie, căruia i-au căzut victimă doi dintre sportivii lui Cuza Sport, Joseph McClain și Darrel Bowie. Cei doi au fost internați în spital după ce au fost atacați de un clan de interlopi într-un local din centrul orașului Brăila. Ei au fost internați de urgență la spital și au avut nevoie de operații complicate.

Bowie a suferit o plagă în zona abdominală care a necesitat transportarea și internarea la Spitalul Floreasca, de unde între timp a plecat și s-a întors în SUA pentru a continua recuperarea. De partea cealaltă, McClain se află în recuperare după ce a suferit o plagă la nivelul toracelui, care i-a perforat plămânul. El a făcut deplasarea alături de echipă, la Cluj-Napoca și apare în pozele postate de formația brăileană pe facebook.

*foto: facebook ACS Cuza Sport Brăila

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!