Stiri

Dalibor Djapa: „M-am lăsat păcălit de o presupusă atitudine profesionistă a Timișoarei”

Paul Olar

Paul Olar
01.11.2016

Sala Sporturilor din Târgu Mureș a găzduit, luni, unul dintre cele mai nebune meciuri ale începutului de sezon. BC Mureș a răpus dramatic pe BC SCM Timișoara, grație unui coș semnat de Laszlo Polyak. La succesul tigrilor a contribuit și Dalibor Djapa, fost baschetbalist al bănățenilor în problematica stagiune 2015/2016. Sârbul a discutat cu Total Baschet despre întâlnirea cu echipa leilor și a mărturisit că la rândul său are de luat bani de la conducerea timișoarei.

Dalibor, o victorie mare împotriva Timișoarei, după ce ați suferit un eșec în cupele europene. Cum ai descrie partida dramatică de aseară?

A fost un meci greu, în special că nu am început partida în maniera potrivită. Am avut un start greoi și asta era să ne coste. După pauză, Timișoara a fost aproape să facă diferența, însă noi am știut că trebuie să dăm totul pentru a câștiga. Ne-am luptat, ne-am dorit să câștigăm și am reușit acest lucru. Nu spun că Timișoara nu merita să câștige, dar norocul a fost de partea noastră.

Tu ai evoluat la Timișoara, deci știai la ce să te aștepți din partea lor...

Am fost coechipier cu majoritatea băieților de la Timișoara și am jucat sub comanda antrenorului Nenad Mandic. Da, într-adevăr știam cum vor pregăti jocul, iar acest aspect pot să spun că ne-a ajutat. Eu sunt un baschetbalist profesionist, am ajuns la altă echipă și mi-am făcut doar meseria. Dau totul ca BC Mureș să câștige.

S-a vorbit mult în presă despre datoriile acumulate de BC Timișoara. Cum ai simțit situația de acolo?

Din câte știu, anul acesta nu au nicio problemă cu banii. Anul trecut au fost acele probleme, imediat ce am ajuns eu la echipă. Odată ce au plecat primii jucători, Dragan Petricevic m-a sunat să îmi spună că mă vrea la echipă. Dânsul mi-a spus că vrea să salveze echipa, să nu dispară de pe prima scenă a baschetului românesc. Am primit un contract deschis, care îmi permitea să părăsesc echipa oricând am vrut. După ce am ajuns, a fost destul de greu. Chiar și așa, în lunile decembrie și ianuarie, lucrurile păreau să se îndrepte. Noi aveam un buget mult mai mic decât era preconizat. Au fost apoi unele discuții și s-au adus astfel alți baschetbaliști și a fost plătit antrenorul Nenad Mandic. Eu am decis să rămân alături de ei, să îmi închei munca începută, deși Dragan Petricevic părăsise echipa. Meciurile au trecut, mi-am intrat în ritm și am primit două oferte. Una a venit din România și cealaltă din străinătate, iar eu le-am refuzat pe ambele. Timișoara era într-o situație gravă și nu am vrut să plec. Mai mult, dacă plecam, ei nu puteau aduce un alt baschetbalist pentru că își epuizaseră toate transferurile. Eu am rămas, nu am vrut să renunț la colegii mei. Am terminat sezonul, am salvat Timișoara de la retrogradare, iar acum se află într-o poziție bună.

Nu ți-ai dorit să continui la Timișoara?

Ei au oferit un contract mic, iar eu am avut oferte să plec pe bani mai buni. Anul trecut am rămas, sperând într-o situație mai bună. Între timp, s-au schimbat anumite aspecte în organigrama clubului. Noua conducere mi-a dat de înțeles că mă vrea și că este de acord să îmi ofere bonusurile venite din partea sponsorilor și stipulate, de altfel, în contract. Timpul a trecut, iar după câteva luni trebuia să primesc un o primă din noiembrie pe care nu am mai văzut-o nici în ziua de astăzi. M-au convins că mă vor plăti pe parcurs, amânând lunile până la finalul sezonului. 

Ai încercat să iei legătura cu oamenii din conducerea Timișoarei?

Ultima oară vorbisem cu ei în iulie când mi-au promis că mă vor plăti atunci când începe campionatul. Între timp, am semnat cu BC Mureș și le-am spus că din partea mea este în regulă și dacă mă plătesc în toamnă. Nu am vrut să îi dau în judecată pentru că aveam încredere în ei, că îmi vor arăta respect. Fusesem alături de ei în momente dificile și am reprezentat unul dintre pionii care i-au ajutat să rămână în prima ligă. M-am lăsat păcălit de o presupusă atitudine profesionistă. Din păcate, m-am înșelat. Am insistat să rămân în contact cu ei, să îmi cer banii și m-au tot amânat de pe o săptămână pe cealaltă. Din nou am vorbit cu Radu Țoancă, care mi-a spus că Ilie Trițoiu îmi va aduce o parte din bani luni, la meciul Timișoarei de la Mureș. Mi-a convenit ideea, mulțumindu-le. În dimineața partidei, Ilie Trițoiu a luat legătura cu mine și mi-a promis că îmi va da banii după partidă, când ne vom întâlni. Odată încheiată partida, am mers la vestiar să îl caut și era de negăsit. Am văzut o altă persoană din conducerea Timișoarei, Adrian Vermeșan, care s-a comportat ca și cum nu ar ști nimic. Nimic despre faptul că eu nu mi-am primit banii. Încă s-a întrebat cum este posibil ca eu să nu primesc acei bani. Am ieșit din sală să îl caut pe Ilie Trițoiu și am văzut că plecase cu mașina. Prin urmare, mă aflu într-o situație supărătoare, nu am vrut să relatez această poveste, însă nu așa te comporți cu un sportiv. Nu este vorba neapărat despre baschetbalist, ci despre familia lui. Eu am o familie de întreținut, am două fetițe.

Ce vei face mai departe?

Este insultător ce am pățit și îmi pare rău că a trebuit să exprim astfel situația. Nu așa te reprezinți ca echipă și ca țară și, cel mai important, nu așa te reprezinți ca bărbat. Este o atitudine țigănească, nici nu știu cum să spun. Nu voi face nimic pentru moment, dar intenționez să mă adresez avocatei mele din Timișoara, care este la curent cu tot ce se întâmplă. Îi voi prezenta toate actele și vom vedea pe parcurs. Nu îmi voi mai bate capul cu Timișoara, îi voi lăsa pe alții să își facă treaba. Eu vreau să închei orice legătură cu ei, nu pot accepta o asemenea lipsă de respect.

*Foto: Csaba Toth/BC Mureș

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!