Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dan Berceanu: "Unghiul de filmare, în cazul lui Miletic, nu a fost unul foarte fericit"

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
24.05.2013

Comisia de apel s-a întrunit în această dupămasă pentru a soluţiona cazul Miletic şi Barro dictând, în cele din urmă, menţinerea suspendării lui Barro respectiv anularea sancţiunii sportivului prahovean. Total Baschet a luat legătura cu preşedintele FRB care ne-a declarat că în cazul lui Miletic nu se vede exact pe filmare ceea ce s-a întâmplat, unghiul de filmare fiind unul "nefericit". Berceanu a comentat şi modul în care s-a luat această decizie, afirmând că Marius Ciulin, cel care din nou nu avea cum să vada faza, s-a dus la Faur, iar decizia s-a modificat din fault antisportiv în greşeală eliminatori.

În cazul Miletic s-a analizat şi din celălalt unghi de filmare trimis de Ploieşti şi nici măcar din acela nu se vede toată faza complet. Am studiat raportul suplimentar al comisarului care a notat că a împins şi a avut intenţia să dea cu capul. Arbitrii nu au văzut aşa ceva, iar din filmarea din trimisă de Ploieşti, la un moment dat, jucătorii râdeau şi se amuzau. Toată lumea îl ştie pe Cuic că provoacă. A fost o împinsătură, nimic altceva. Arbitrul a dat întâi antisportiv, după care Ciulin, care nu a văzut nimic din faza respectivă, căci el semnaliza la masă, s-a dus la Faur, au discutat şi au dat descalificare. Comisia de apel a zis că nu e cazul de suspendare. La cazul Barro a făcut şi Târgu Mureş apel şi s-a decis să se menţină decizia. A fost lovire cu capul cu consecinţe nu foarte mari, dar a fost. Sunt deciziile dumnealor, în general sunt oameni independenţi, nu au parti pries cu absolut nimeni.

În ceea ce priveşte prezenţa lui Vlahovic la acea fază, fundaşul sârb neavând nicio legătură cu faza precedentă, oficialul forului român a subliniat următoarele:

Din relatarea comisarului şi a celorlalţi, Vlahovic a venit înspre Barro, dar Barro cu Timmermanis avea treabă, cu cel care l-a faultat, într-adevăr, destul de dur. Nu ştiu de ce a venit şi de ce l-a lovit. Comisia s-a uitat la acţiunea lui, din păcate unghiul de filmare şi tot ce am văzut noi este un unghi nefericit. Mai ales în cazul Miletic, acolo nu se vede exact.

Pe lângă cazul Miletic şi Barro, în ultimele zile s-a vehiculat faptul că preşedintele comisiei de apel, Mihai Popa Cherecheanu, şi-ar dori să renunţe la această funcţie. Conform surselor noastre, Cherecheanu a fost deranjat de faptul că în cazul Burlacu de acum câteva săptămâni, în acea perioada el fiind plecat din ţară, nu i-a fost luată în considerare opinia. După examinarea probelor video, Cherecheanu a considerat că în cazul Burlacu sancţiunea de două etape trebuia menţinută. Întrebat de acest aspect, Dan Berceanu susţine că nu din acest motiv Cherecheanu doreşte să renunţe la funcţie ci datorită faptului că nu mai locuieşte în Bucureşti.

Nu, nu este adevărat. Domnul Cherecheanu nu şi-a dat demisia. Dumnealui a afirmat că la finalul sezonului competiţional ar dori să se retragă deoarece nu mai locuieşte în Bucureşti, locuieşte la Breaza, are multe lucruri de făcut şi nu este tot timpul disponibil când avem nevoie de el. La decizia de data trecută, a primit toate materialele şi s-a luat decizia telefonic şi pe mail. Nu se pune problema să-şi fi dat demisia. Şi-a exprimat dorinţa să nu mai fie presedinte din sezonul viitor. I-am explicat că numai Adunarea Generală poate alege un alt preşedinte al comisiei de apel. Şi ieri s-a discutat cu dumnealui şi azi, nu este nicio problemă, şi-a dat şi votul doar că la finalul sezonului ne-a rugat să găsim pe altcineva pentru funcţia de preşedinte.

În cazul Burlacu s-a supus la vot, dumnealui a vrut, s-a şi consemnat acest lucru, să se menţină două etape, iar ceilalţi doi membri au acceptat reducerea la o etapă. A fost 2-1 atunci. Nu putea să se fi supărat, dânsul s-a simţit deranjat, dar nu din cauza aceasta şi-a exprimat dolinţa să se retragă.

Nu ştiu cine mi-a zis, acelaşi lucru, ieri sau alaltăieri, căci s-ar fi supărat, însă s-a discutat cu domnul Cherecheanu. Nu răspundea la telefoane, dar vorbea cu membrii comisiei şi le comunica că hotârarea sa în cazul x este următoarea pentru că aceea o consideră ca fiind decizia corectă.

Foto: Marius Boboc

27 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe icsabex :

    scuze/justificari de ras
    1. Deci, FRB justifică decizia prin faptul că Ciulin nu a avut cum să vadă faza. Dar dobrogeanul a avut de suferit pentru că a viciat rezultatul meciului 2 din Oradea? Nu avea cum sa vada faza, dar tot dictat un fault, care a condus după acea la fault tehnic la banca Oradei.
    2. Este normal şi de aşteptat ca sancţiunea lui Miletic să fie mai mică decât a lui Barro, până la urmă gestul senegalezului era mai grav, dar cu consecinte identice, dar de aici si pana la stergerea inclusiv a amendei ...
    3. Comisia de apel însă a uitat măsura acasă. Adică se poate considera egală gestul lui Barro, cu cea ce a făcut Burlacu la Oradea? Hai să fim serioşi.
    DIN CAUZA ACESTOR DECIZII PĂRTINITOARE CONSIDERĂ TOATĂ LUMEA CĂ "CSU ASESOFT PLOIEŞTI" ESTE SINONIM CU "ASEHOTII PLOIESTI". Si prin acest lucru mă refer exclusiv la Club nu şi în mod general la ploieşteni. :D

    cu 10 ani în urmă (24.05.2013) Raspunde
  • zapacitu79 :

    :)
    ne fericim ca nefericitii din comisie nu au avut un unghi fericit de analiza. daca unghiul era fericit erau ei nefericiti ca nu i-au putut face fericit pe ghita.

    cu 10 ani în urmă (24.05.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe rady :

    Penibil
    "Doar pe Cuic il stim ca provoaca, uite-te pe inregistrare, nu se vede faza dar uite ce amuzati sunt copiii nostr.. pardon, cei de la Asesoft"

    Cam asta e atitudinea cu care e tratat MVP-ul sezonului regulat (probabil si al playoff-ului) de Comisia de Apel.

    cu 10 ani în urmă (24.05.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe fuzzywuzzy :

    "fanta de lumina"
    Existand acest precedent din fotbalul romanesc (spre care se indreapta si baschetul in sprint maxim), a fost extrem de usor gasirea unei penibile explicatii de catre "ceilalti doi" membrii ai comisiei de apel, mai bine zis cei doi aserviti imposturii in baschet. Aceasta din urma are un nume, asesoft. Se pare ca din acest moment mai bine iubitorii baschetului si-ar indrepta atentia catre baschetul nord american sau european, lasand acesti impostori ai clubului din "PH" sa-si fure singuri de acum caciula. Oricum in incheiere, ceea ce este interesant este ca in alte cazuri, fanii baschetului nu s-au "inclestat" atat de puternic impotriva acestor practici precum in acest an, pacat, poate in acest fel aveau mai multe guri. Imi amintesc cu scarba de multe meciuri contra lui "U" sau chiar Sibiu in finala sezonului 2010-11 daca nu cumva memoria ma inseala in aceste momente.

    cu 10 ani în urmă (24.05.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe vlad :

    @icsabex
    1. Comisia a spus ca decizia din teren (greseala eliminatorie) nu e ok pentru ca Ciulin era la masa si deci nu avea cum sa vada. Decizia ce trebuia luata in teren este de antisportiv.
    Pentru care nu se da suspendare.

    cu 10 ani în urmă (24.05.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe icsabex :

    Ciulin
    Si cine este acest Ciulin? De parca ar fi fost singur arbitru. Tot comisia a spus ca Ciulin a discutat cu Faur si după acea a/au dat faukt descalificator. Deci nimeni nu a vazut nimic? Doar s-au trezit fluierand?

    cu 10 ani în urmă (24.05.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe hoo_ember :

    arbitrii
    nu va suparati, dar daca nu stie, de ce fluiera, sau daca fluiera cum nu stie ce s-a intamplat. de ce nu s-a fluierat antisportiv la faultul lui Timermanis la Barro, faza care a declansat toata nebunia. daca acolo arbitrii, care nu au avut curajul sa fluiere nimic decat cu aprobarea lui Ciulin - ar fi dat antisportiv, nimic din acestea nu s-ar fi intamlpat. Corect? corect! arbitraj corect? mai putin. dar arbitrii iau note bune. pai cine sa-i dea nota mica celui care influenteaza meciul? nimeni n-are cu raj. ar trebui infiintata o superliga cu echipe din transilvania, si cu asta-basta. ceilalti sa-si adjudece titlul de campioana a romaniei, iar - daca - vor sa joace si cu castigatoarea superligii.

    cu 10 ani în urmă (24.05.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe horszi :

    Liga lu' Ghita
    Nu stiu de ce se mai mira cineva de decizia arbitrilor sau a federatiei. FRB = sclavii asehotilor. Punct.

    cu 10 ani în urmă (24.05.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe ikam :

    horszi
    Eu chiar nu mă mir. Adevărul este că e chiar conform aşteptărilor mele. Eu de aceste decizii care au fost ratificate astăzi, eram ferm convins chiar de la sfârşitul meciului 2. ASEHOŢII cu asta chiar au demonstrat că sunt echipa federaţiei - şi nici măcar nu încercaţi să mă convingeţi că nu este aşa. În cazul lui Burlacu nu s-au putut întruni cât de repede a trebuit, iar aici da? Să le explice proştilor care le mai cred, pentru că eu chiar nu mai cred mizeriile lor. Asta unu la mână. Doi la mână - să nu fie capabili să-i explice coerent lui Lungu cu argumente decizia, asta chiar că-i de râs. Dar nu ar trebui să mă mir, pentru că din păcate trăim într-o ţară de râs şi de caricatură. Se tot invocă onestitatea în cele mai cazuri - dar de unde?

    cu 10 ani în urmă (24.05.2013) Raspunde
  • CSU Asesoft Ploiești Diana. :

    .
    Vreau si eu sa vad inregistrarea cu loviturile.Cine ma poate ajuta??

    cu 10 ani în urmă (24.05.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe icsabex :

    fazele
    Este simplu. www.digisport.ro - alte sporturi - baschet. Acolo o gasesti.

    cu 10 ani în urmă (24.05.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe magyari :

    nu cred
    Nu cred ca te poate ajuta, intrucat nu au existat lovituri. A existat o "amenintare" din partea lui Barro, la care Vlahovici a reactionat, facand muuult teatru, demn de fotbal. In aceeasi faza, a intrat in scena si Cuic, dar nici acolo nu a fost nici o lovitura :)

    cu 10 ani în urmă (24.05.2013) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    apropo de reluari
    Domnu Berceanu, daca tot v-ati uitat la reluari poate ne spuneti de ce Timermannis nu a primit antisportiv pentru o lovitura cu cotul in gat la Barro ca de aceea s-a suparat Barro. Arbitru era chiar acolo dar era orb si mut ca asa scria in scenariu: se fluiera doar cu OK-ul lui Ciulin.

    cu 10 ani în urmă (24.05.2013) Raspunde
  • Crunkgirlish :

    Mures
    @oldboy: Barro e cel mai calm jucator pe care l-am vazut pana acum,cel putin pana la faza asta ,in care cred ca orice jucator ar fi reactionat la fel la antisportivul lui Timmermanis. Sa-mi spuna mie ,sa ne spuna Federatia Romana de baschet ( mi-e si rusine sa spun federatia romana) daca Timmermanis a atins vreun pic mingea cand a sarit ca bolovanu PE Barro. Deci practic a sarit pe el,se vede clar ca l-a lovit. Ce Dumnezeu e cu lumea asta?! Cu arbitrii astia care primesc comenzi de la un altu mai 'destept'? Unde o sa ajunga tara asta?
    Ce credeti,ca Federatia o sa tina cu Muresu si sa nu le iasa nimica? Muresenii nu dau spaga,nu platesc arbitrii si nu se incurca in astfel de chestii josnice. Muresul e orasul fair-play'ului. Cum s-a furat la meciul 2 de la mures ,e imposibil! si nu ma refer doar la arbitraj acum,ma refer si la federatie si la toti.
    Nu mai exista oameni cinstiti,nu mai este nimic in tara asta!
    Rusine FBR si rusine Asesoft ploiesti!

    cu 10 ani în urmă (24.05.2013) Raspunde
  • CSM CSU Oradea mira :

    nenea Berceanu
    ati auzit de cunvintul 'etica'? profesionala, de exemplu? ati auzit de impartialitate? dvs. ce pregatire aveti? - v-ati dat bac-ul? nu va mai intreb daca l-ati si luat...

    cu 10 ani în urmă (24.05.2013) Raspunde
  • CSU Asesoft Ploiești ineacsu :

    @mira
    de ce nu te abtii? vad ca nu faci altceva decat sa agiti spiritele. parca erai din oradea. ati luat vacanta.. ne vedem la anul. esti chiar penibila daca tu vorbesti de impartialitate in situatia asta. daca tie ti se parea normal sa ia ambii cate 1 etapa atunci esti dusa tare de tot..

    cu 10 ani în urmă (25.05.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe vlad :

    @all
    cei cu antisportiv la Timmermanis: voi aveti idee pentru ce se da antisportiv? Lituanianul a sarit la capac, ala a facut fenta si timmermanis a cazut peste el (ca in aer nu putea ramane). Intentia a fost clar de a juca mingea.

    cu 10 ani în urmă (25.05.2013) Raspunde
  • YMCA Tiger :

    @vlad
    Bai mai bine taci nici nu stii de unde sunt jucatorii echipe tale...halal fan.

    cu 10 ani în urmă (25.05.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe vlad :

    @Tiger
    Si i-am scris si cu litera mica numele, nu? Clar e antisportiv. Daca scriam cumva fara 2 "m" era direct eliminatoriu cu suspendare 3 etape.

    cu 10 ani în urmă (25.05.2013) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș erebus :

    Preşedintele FRB
    un presedinte de .. , orice, pana la urma daca e sa analizam in acest fe,l nu si-ar putea permita sa iasa in fata microfoanelor si sa sustina/apere decizia unei comisii, printr-o explicatie de acest gen:"Unghiul de filmare, în cazul lui Miletic, nu a fost unul foarte fericit". dupa parerea mea este o 'scuza' defapt la adresa Muresului, daca o putem numi asa, prin care justifica intr-un fel decizia neadecvata a comisiei. Totusi, ma repet consider ca un presedinte trebuie sa aiba caracter, flair, respect, impartialitate si multe alte calitati, ca sa fie privit, de toti ceilalti care contribuie si fac parte dintr-un sport atat de minunat, cu respectul care i se cuvine. Adica toate aceste calitati de care el nu a dat dovada.

    cu 10 ani în urmă (25.05.2013) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca m.sandor :

    @ineacsu
    vad ca aroganta echipei cele mai iubite din PH se revarsa si asupra unora.nu dragule, miletici, un alt actor pe langa arhicunoscutii Cuic si Harleshake Pesici, nu trebuia sa ia eliminator.el nu a facut nimic, nu a simulat in nici un meci.el de fapt e un inger.ca totii din PH

    cu 10 ani în urmă (25.05.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe silviu :

    @ineacsu
    Si daca este din Oradea nu are voie sa isi spuna parerea?Ati ajuns sa faceti si programari cine,cand, unde sa apara?Si dupa toate tampeniile debitate de Berceanu chiar l-a alintat.Iar despre normalitate si numar de etape de suspendare ai putea sa mai cugeti, in opinia mea Miletici chiar a luat o etapa dar s-a rejudecat in ...lipsa si a fost achitat.

    cu 10 ani în urmă (25.05.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe silviu :

    erata
    Miletic nu Miletici.

    cu 10 ani în urmă (25.05.2013) Raspunde
  • CSM CSU Oradea oradeafun :

    @vlad
    Daca e asa cum zici tu , si timmermanis a cazut pt ca nu putea sa ramana in aer, atunci nu vad macar de ce s-a dat fault. Dar am revazut si eu faza si iti recomand sa o revezi si tu. Timmermanis sare fara nici o treaba cu capacul. Si dupa ce cade, cu cotul ce face? Intentia e clara de a NU juca mingea ci capul lui Barro. Dar in aceeasi faza Tica ce face cu genunchiul drept? Oare vrea sa joace mingea? Sarcu Barro, s-a trezit de la baschet intr-un ring de wrestling in care 2 albi dadeau in el si se pegatea si al treilea. Nu-i aprob gestul dar il inteleg, la un moment dat e vorba si de integritatea ta. El e cel lovit dar imediat TOTI cei 5 jucatori in alb navalesc asupra lui. Ce era sa faca? Sa se lase linsat?

    cu 10 ani în urmă (25.05.2013) Raspunde
  • CSM CSU Oradea oradeafun :

    C I U L I N
    CEE FACE? ...Ciulin care nu a vazut nimic din faza respectiva?

    http://www.digisport.ro/Sport/BASCHET/VIDEO+Bataie+in+meciul+doi+din+finala+Ligii+Nationale+de+Baschet

    La secunda 30 se vede clar unde e Ciulin. E cu fata la faza si el vede CEL MAI BINE. De data asta chiar a vazut deci MINTITI domnule Dan Berceanu. Si sunteti jalnic cu justificarile dvs. Nu unghiul dvs a fost NEFERICIT, ci prezenta dvs si a celorlalti acoliti la conducerea baschetului romanesc.

    Flicitari Asesoft pt titlul de anul acesta. Il meritati. Chiar daca nu jucati baschet , toate celelalte 17 echpe impreuna nu au valoarea voastra. CA INFLUENTA.

    cu 10 ani în urmă (25.05.2013) Raspunde
  • CSM CSU Oradea mira :

    @ineacsu
    curtenitor, ca de obicei, si mai ales stilat! asa se vorbeste la republica Ploiesti?!? le depling pe doamnele din viata ta - asta in cazul in care nu stai sub papuc si ti se aplica corectia Timmermanis cind deschizi gura :))

    cu 10 ani în urmă (25.05.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!