Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Dan Calancea: „Constanța a prins o zi de excepție. Nu cred că va mai prinde în următoarele meciuri o asemenea zi”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
09.04.2019

Olimpia CSU Brașov și Phoenix Știința Constanța și-au început luni lupta pentru un loc în semifinalele Ligii Naționale de Baschet Feminin. Scorul a fost 69-72 și formația de la malul mării este prima care câștigă în fața echipei mai bine plasate în acest play-off. Antrenorul brașovencelor, Dan Calancea, a vorbit despre improvizații din cauza accidentării lui Brandi Wingate și o zi foarte bună a oaspetelor.

„E un început prost, foarte prost pentru echipa noastră. Din păcate pentru noi, absența lui Wingate s-a simțit enorm de mult. Am improvizat foarte, foarte mult atât în faza defensivă, cât și în faza ofensivă. Nu știu ce să zic de Wingate. Medicii vor hotărî. Probabil va merge în zilele următoare la Târgu Mureș, nu știu dacă va putea să joace.

Constanța a prins, consider, o zi de excepție. Nu cred că va mai prinde în următoarele meciuri o asemenea zi. În sfertul întâi au avut 76% la aruncările de trei puncte, au terminat meciul cu 50% la procentaj de trei puncte. Mai rar se întâmplă ca o echipă care are 26 de mingi pierdute să reușească să câștige jocul. A câștigat meritat Constanța, este 1-0, mai este foarte, foarte mult de jucat în această manșă a play-off-ului”, a declarat Dan Calancea la finalul partidei care a deschis seria de play-off cu Phoenix Știința Constanța.

Formația vizitatoare s-a distanțat la 28-13 la prima pauză, dar gazdele au revenit și aveau un avans de 7 puncte la jumătatea ultimului sfert. Brașovencele au avut cinci minute în final în care nu au marcat.  Phoenix Știința Constanța a profitat și a reușit prima surpriză a play-off-ului, fiind prima victorie a unei formații mai slab clasate la finalul sezonului regulat, locul 6 în deplasare la locul 3. Oaspetele au avut 10 reușite de la distanță din 20 de încercări (50%), în timp ce Olimpia CSU a încheiat cu 8 din 33 (24%).

Primul tur de play-off se joacă după sistemul 3 din 5. Meciul doi se va disputa tot la Brașov, miercuri 10 aprilie, de la ora 18:00. Seria se mută la Constanța pentru jocul trei, programat în 14 aprilie. Dacă va fi nevoie de meciul 4, acesta va fi în 16 aprilie pe terenul lui Phoenix Știința. Un eventual decisiv este programat pentru 19 aprilie, la Brașov.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!