Stiri Cupa României Feminin

Dan Calancea: „Culmea ar fi ca la tragerea la sorți pentru turul doi al Cupei României să picăm tot cu Aradul”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
30.09.2018

Formația brașoveană a obținut calificarea în faza următoare cu emoții, din postura de „lucky loser”. Olimpia CSU Brașov era ca și eliminată în minutul 38 din retur, când avea -12 la total, după ce a pierdut în prima manșă la nouă puncte. Elevele lui Dan Calancea au încheiat partida cu un run de 11 puncte, profitând și de greșelile adversarelor din final, iar cu -1 la total au mers mai departe.

De menționat că Olimpia CSU Brașov a încheiat mai bine și primul meci, profitând de faptul că gazdele au introdus în teren și junioarele. Miercuri, alb-albastrele au redus ecartul de la 17 la 9 puncte în ultimele minute ale disputei.

Antrenorul brașovencelor, Dan Calancea, a vorbit despre schimbările de la echipa sa și a lăudat forța formației adverse sub panou. Olimpia CSU s-a despărțit cu câteva zile înainte de primul meci oficial de fundașul Tianna Tarter. Renata Szmutku s-a alăturat echipei înainte de prima manșă, fiind pe foaie la partida de la Arad. Candice Warthen a ajuns la timp pentru al doilea meci, în care a jucat 3 minute.

„Meci greu, acum trei zile ne-a mai venit o jucătoare, am încercat în timpul acesta scurt să o încadrăm în echipă împreună cu celelalte fete. Am întâlnit o echipă foarte puternică sub panou, iar la început de sezon mereu e mai greu. Soarta a fost cu noi, chiar dacă nu am învins Aradul la o diferență de minim nouă puncte, însă am reușit să ne calificăm din posture de „lucky-loser”. Culmea ar fi ca la tragerea la sorți pentru turul doi al Cupei României să picăm tot cu Aradul”, a declarat Dan Calancea.

Meciurile din turul doi se vor disputa în 27 februarie și 6 martie. Tragerea la sorți ar fi trebuit să aibă loc în 1 octombrie, după cum apărea în regulamentul competiției, dar a fost amânată.

Brașovencele ar fi trebuit să înceapă campionatul săptămâna viitoare, cu un meci în deplasare la Universitatea Cluj, dar acesta a fost amânat. „U” are două jucătoare plecate la lotul U23 de 3x3, precum și antrenorul Carmin Popa. Tehnicianul Olimpiei CSU Brașov vrea să profite de cele două săptămâni până la următoarea partidă pentru a pune la punct echipa.

„Ne vom pune la punct în următoarele două săptămâni cu toate problemele, având în vedere că meciul cu Universitatea Cluj se amână și următorul meci oficial al nostru o să fie cu Satu Mare, la Brașov, meci foarte greu”, a adăugat tehnicianul brașovean.

70-61 a fost scorul la Arad, în tur, iar la Brașov s-a încheiat 74-66. Scorul total al dublei a fost 136-135 pentru FCC ICIM Arad, care s-a calificat direct. Brașovencele au avut de așteptat finalul celorlalte partide, începute la aceeași oră, pentru a afla dacă merg mai departe. O victorie și o înfrângere a mai avut Agronomia București, dar formația din capitală a încheiat cu -3 dubla manșă, astfel că Olimpia CSU a obținut locul de învinsă norocoasă.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!