Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Dan Calancea: „Dacă am fi avut echipa de la începutul sezonului, probabil că le-am fi dat o replică mai bună”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
01.05.2019

Olimpia CSU Brașov a cedat cu 68-86 acasă în meciul trei al semifinalei cu CSM Satu Mare și vicecampioana a obținut calificarea în ultimul act cu 3-0 la general. Antrenorul brașovencelor, Dan Calancea, a vorbit despre o realizare ieșită din comun a echipei sale, care s-a confruntat cu multe probleme în acest sezon.

„Dacă la începutul sezonului cineva mi-ar fi spus că vom juca Final Four-ul Cupei României și finala mică a Ligii Naționale, aș fi spus că este nebun. A fost un sezon cu foarte multe probleme, cu multe schimbări la nivelul lotului de jucătoare, care și-au pus amprenta pe evoluții. În aceste condiții, ceea ce am realizat este ieșit din comun, iar fetele merită felicitate”, a declarat Dan Calancea după meci, citat de mytex.ro.

Olimpia CSU Brașov a câștigat prima confruntare cu sătmărencele din acest sezon, meci care a dus la despărțirea vicecampioanei de antrenorul Marius Dobă. Tehnicianul brașovencelor crede că echipa sa ar fi avut șanse să câștige seria dacă ar fi rămas în formula de la jocul din luna octombrie. Alb-albastrele nu au putut conta pe Brandi Wingate, printre cele mai importante marcatoare după ce s-a alăturat echipei în februarie.

„Dacă am fi avut echipa de la începutul sezonului, când le-am bătut, probabil că le-am fi dat o replică mai bună celor de la Satu Mare și aveam șanse să câștigăm seria. Am pierdut o jucătoare cheie, Flavia Ferenczi. A fost un gest total lipsit de fair-play al echipei din Arad. Din păcate, în urma gestului lor, cel mai mult a avut de suferit jucătoarea, care nu mai are drept de joc. Nu cred că avantajul terenului propriu este decisiv. Aradul pornește cu prima șansă, are un lot net superior, dar noi vom face tot ce putem să ne apărăm medalia de bronz cucerită în sezonul trecut”, a mai spus Dan Calancea conform aceleiași surse.

Olimpia CSU Brașov va juca pentru medalia de bronz cu FCC ICIM Arad. Finala mică se dispută după sistemul 2 din 3 jocuri. Primul va fi în 10 mai la Brașov, iar al doilea, în 14 mai la Arad. Dacă va fi nevoie de meci decisiv, acesta se va disputa pe terenul alb-albastrelor în 17 mai.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!