Stiri Cupa României Feminin

Dan Calancea: „Este o dublă manșă extrem de dificilă. Fiecare echipă pornește cu șanse egale”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
26.09.2018

Dubla dintre FCC ICIM Arad și Olimpia CSU Brașov este singura din primul tur al Cupei României care opune două echipe din prima grupă valorică a Ligii Naționale. Ambele formații s-au confruntat cu probleme de lot în meciurile de pregătire. Antrenorul brașovencelor, Dan Calancea, a încercat să le transmită jucătoarelor să abordeze numai la victorie meciurile, indiferent de formulă.

„Este o dublă manșă extrem de dificilă, în care fiecare echipă pornește cu șanse egale. Sper ca la sfârșitul celor două jocuri, echipa care se va califica mai departe să fie Olimpia CSU Brașov. În ciuda faptului că ne confruntăm cu enorm de multe probleme, am pregătit aceste jocuri încercând să le transmit jucătoarelor să se debaraseze de situația în care ne aflăm în momentul de față și indiferent de formula care o să fie la startul celor două jocuri, să abordăm meciurile numai la victorie”, a declarat Dan Calancea.

Clubul brașovean începe și în acest an meciurile oficiale pe terenul formației arădene. Alb-albastrele au schimbat din nou conducătorul de joc înainte de startul oficial.

„Situația e cumva asemănătoare cu cea din startul sezonului trecut. Și atunci, ca și acum, cu trei zile înainte de debut am renunțat la conducătoarea de joc. Și atunci, primul joc din campionat l-am avut de disputat la Arad și am câștigat acel meci. Sperăm ca istoria să se repete. Echipa noastră i-a obișnuit pe iubiitorii de baschet din Brașov cu foarte multe rezultate minunate în ultimii ani și sunt convins că se vor repeta și în continuare”, a mai spus Dan Calancea.

Și noua jucătoare a Olimpiei CSU Brașov, Romina Filip, a prefațat dubla cu arădencele. Este al doilea an consecutiv când extrema debutează la noua sa echipă într-un duel cu galben-albastrele. Anul trecut debuta la SCM Timișoara tot într-un meci cu arădencele din turul unu al Cupei României. Atunci ambele echipe au trecut mai departe, timișorencele câștigând manșa, iar arădencele au fost lucky looser. Și în primul tur din acest an se va califica mai departe cea mai bună dintre învinse.

„De fiecare dată, primul joc oficial din sezon este privit de către toți, sportivi, staff tehnic și spectatori cu mare entuziasm. Faptul că întâlnim Aradul în aceste două jocuri, reprezintă un factor suplimentar de motivație, întrucât suntem singurele echipe din prima grupă valorică ce se întâlnesc în prima manșă a Cupei României.Știm deci că ne așteaptă 80 de minute de joc foarte disputate, având în vedere faptul că echipa arădeană s-a întărit considerabil în această vară. Noi plecăm la drum încrezătoare, știind că unite putem face un meci bun, care la final să se concretizeze în victorie”, a declarat Romina Filip.

Primul meci al dublei dintre FCC ICIM Arad și Olimpia CSU Brașov se joacă astăzi, de la ora 19:00, la sala Victoria din Arad. Returul va fi sâmbătă, la Brașov.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!