Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Dan Calancea: „Este o partidă deschisă oricărui rezultat”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
09.03.2019

Olimpia CSU Brașov primește astăzi, de la ora 18, vizita celor de la CSM Târgoviște în etapa a 12-a din Grupa Roșie a Ligii Naționale de Baschet Feminin. Cele două echipe sunt în luptă directă pentru locul 3 și rezultatul poate decide formația care va începe play-off-ul de pe această poziție. Antrenorul brașovencelor, Dan Calancea, speră că elevele sale vor ieși învingătoare.

„Este un meci foarte, foarte greu. Pe parcursul acestui sezon ne-am împărțit victoriile cu echipa din Târgoviște. Au câștigat și ei la Brașov, am câștigat și noi la Târgoviște. Din păcate n-am reușit să câștigăm ultima deplasare la Târgoviște, consider că din cauza absențelor pe care le-am avut la acea oră. N-a jucat în acea partidă una dintre cele mai importante jucătoare ale noastre, Carla Bartee, care a fost accidentată. Este o partidă deschisă oricărui rezultat, cu două formații care, firesc, își propun victoria pentru această întâlnire. Sper ca la sfârșitul jocului echipa câștigătoare să fie echipa noastră”, a declarat Dan Calancea.

Acesta a preferat să țină pe bancă trei jucătoare importante în returul din sfertul cupei cu ACS KSE Târgu Secuiesc, din a doua grupă valorică. Tehnicianul a încercat să ofere mai multe minute noilor achiziții pentru a se integra în jocul echipei.

„Este extraordinar de dificil ca într-o perioadă scurtă de timp să se creeze niște relații și niște automatisme între jucătoarele noi venite și jucătoarele rămase din prima parte a sezonului. Acest lucru l-am încercat și în partida cu Târgu Secuiesc. În opinia mea, treburile încep să funcționeze din ce în ce mai bine și cel mai important lucru este ca echipa să se comporte la parametri maximi în startul play-off-ului

Orice antrenor își dorește, înainte de orice altceva, stabilitate la nivelul lotului de jucătoare, este firesc acest lucru. Au fost multe transformări pe parcursul acestei perioade din această ediție de campionat. Evenimente nedorite pe care, până la urmă, consider că atât jucătoarele, cât și conducerea și staff-ul le-am gestionat acceptabil. E foarte dificil să joci o mare parte din campionat cu doar 6,7 jucătoare, de multe ori la antrenament doar 4. Personal nu m-am mai confruntat cu o situație de acest gen, în aproape 25 de ani de Ligă Națională la masculin și feminin, dar situațiile acestea mă mobilizează. Dacă am fi avut și noi un lot cum are Sfântu Gheorghe sau Satu Mare, probabil că lucrurile ar fi fost mult mai simple. Dar încă o dată subliniez că provocarea este mult mai mare în situații din acestea critice, cel puțin pentru mine”, a mai spus Dan Calancea.

Partida dintre Olimpia CSU Brașov și CSM Târgoviște se joacă astăzi, de la ora 18:00, la sala D.P. Colibași. Cele două echipe sunt despărțite de un punct, cu brașovencele pe 3 și dâmbovițencele pe 4, dar oaspetele de astăzi au un meci mai puțin.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!