Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Dan Calancea: „Este practic imposibil să te aperi cu doar 5, 6 jucătoare”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
08.12.2018

Olimpia CSU Brașov a pierdut cu 73-85 pe terenul celor de la FCC ICIM Arad, în etapa a 9-a din grupa A, în Liga Națională de Baschet Feminin. Alb-albastrele au avut probleme de efectiv tot sezonul, iar pentru acest meci s-au putut baza pe Arsenic și Podar, care nu au jucat în ultimele două partide. Antrenorul brașovean, Dan Calancea, a vorbit din nou despre rotația scurtă.

„Este practic imposibil să te aperi cu doar 5, 6 jucătoare. Astăzi a revenit la echipă Kristina Arsenic. Din păcate încă nu este rezolvată problema vizei pentru ea, nu se poate antrena cu noi. A revenit și Alina Podar după accidentarea suferită la lotul național, dar încă o dată spun, practic e imposibil să te poți apăra cât de cât cu doar 5, 6 jucătoare”, a declarat Dan Calancea după meci.

De menționat că formația brașoveană a reușit și victorii importante în acest sezon jucând în 6, cu fetele din 5-ul de start având aproape 40 de minute în teren. La meciul de la Arad, Olimpia CSU Brașov a folosit 8 jucătoare în total. Acestea au petrecut în teren de la 7 secunde la 40 de minute. Ferenczi și Bartee au fost integraliste, Podar a jucat 38:11 minute, Pesovic 35:23, Al Ash Hab 25:34, Filip 6:11 și Szmutku 7 secunde. Arsenic a evoluat mai puțin ca în meciurile de la începutul sezonului, văzându-se că nu mai este în același ritm. De partea cealaltă, FCC ICIM Arad a folosit 7 jucătoare, cu cele din 5-ul de start adunând peste 35 de minute.

Antrenorul Olimpiei CSU Brașov a vorbit la finalul meciului mai mult despre prestația a doi arbitri. Acesta a protestat la mai multe decizii și în timpul partidei, iar la o fază banca oaspeților întreba la cine s-a dictat fault pentru că în echipă nu era numărul 13. Brigada a fost compusă din Dan Narcis, Alina Dekany și Lajos Kovago.

„Nu m-am legat, cred că de 3, 4 sezoane nu am făcut nicio referire la arbitraj. Cred că arbitrajul în campionatul feminin în ultimii ani este în creștere foarte, foarte mare. Nu cred că sunt partide care au fost cu probleme de arbitraj sau sunt enorm de puține partide care au fost cu probleme de arbitraj. Dar astăzi, cei doi arbitri, care nu știu cum au fost programați pentru că este vineri, era acordată ca o partidă foarte, foarte grea, nu știu cum au fost programați doi arbitri care sunt începători, practic.

Nu vreau să acuz nimic, vreau să fiu foarte clar înțeles, nu acuz absolut nimic, Aradul a câștigat meritat, dar cei doi arbitri, domnișoara și celălalt arbitru, practic și-au bătut joc. Cred că și-au bătut joc de ei pentru că au fost unele decizii hilare. Încă o dată, subliniez, Aradul a câștigat meritat, nu acuz că au fost influenți în deciziile lor. Au fost decizii foarte, foarte greșite, probabil din slaba pregătire a acestor doi arbitri. Arbitrul Narcis a arbitrat foarte bine, dar nu a putut el să ducă singur această partidă. Aradul a câștigat meritat, le urez succes în continuare”, a mai spus Dan Calancea.

Olimpia CSU Brașov încheie în 19 decembrie prima fază a campionatului cu o deplasare la Târgoviște. Echipa de sub Tâmpa are până acum un bilanț de 4 victorii și 5 înfrângeri în grupa valorică A din Liga Națională de Baschet Feminin.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!