Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Dan Calancea: „Lupta a fost inegală sub panou. Nu e nimic terminat, e doar 1-0 pentru Arad”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
09.05.2019

Dan Calancea: „Lupta a fost inegală sub panou. Nu e nimic terminat, e doar 1-0 pentru Arad”

Olimpia CSU Brașov a pierdut acasă cu 75-83 primul meci din finala mică a Ligii Naționale de Baschet Feminin, ediția 2018-2019. Antrenorul gazdelor, Dan Calancea, a vorbit după meci despre lipsă de fair-play în ceea ce privește echipa arădeană, de o luptă inegală sub panou și este convins că echipa sa poate forța decisivul cu o victorie în deplasare.

„A fost o primă victorie a echipei din Arad. Nu știu cât este de meritată. Lipsa de fair-play a acestei echipe continuă. După episodul cu Flavia Ferenczi, acum au schimbat datele meciurilor din această finală mică. Nu am ce să le reproșez jucătoarelor noastre. Lupta a fost inegală sub panou. Cele care au fost pe teren au dat totul. Nu e nimic terminat, e doar 1-0 pentru Arad. Ne vom juca șansa în contiuare. Arbitrajul nu îl comentez. Am mai câștigat la Arad și sunt convins că putem să o facem din nou”, a declarat Dan Calancea după meci, citat de mytex.ro.

Conform regulamentului LNBF, meciurile din finala mică ar fi trebuit să se joace inițial în 10, 14 și 17 mai. Acestea au fost devansate pentru 8, 11 și 15. Nu a fost prima dată în acest sezon în care s-au modificat zilele de disputare ale partidelor în comparație cu cele anunțate în regulament. În primul tur de play-off nici măcar într-o serie din cele patru nu s-a jucat după programul din regulament.

Formația arădeană și-a dorit mutarea partidelor din finala mică pentru a putea conta pe antrenorul Bogdan Bulj în lupta pentru bronz, sârbul semnând deja cu o echipă chineză. FCC ICIM a mers la Brașov fără antrenorul principal, care și-a pierdut tatăl la începutul săptămânii, iar Dan Moraru a condus echipa de pe bancă.

Vizitatoarele au încheiat partida cu 50 de puncte din spațiul de trei secunde, față de 24 în dreptul gazdelor. Destiny Williams și Chelsey Lee, pivoții echipei arădene, au contribuit cu 44 de puncte la victorie. De partea cealaltă, Olimpia CSU Brașov a înscris de 10 ori din spatele semicercului din 37 de încercări (27% reușite), în timp ce oaspetele au avut 4/16 de la distanță (25%).

Meciul doi al finalei mici se dispută sâmbătă, 11 mai, de la ora 17:00, la Sala Victoria din Arad. O victorie a gazdelor încheie seria, în timp ce un succes brașovean duce disputa în joc decisiv, care va fi la Brașov în 15 mai, de la aceeași oră.

1 comentariu la aceasta stire:
  • Heidy :

    Domnule Calancea
    Vreti sa fiti mai explicit...cum nu au meritat sa castige echipa adversa??? Ce vina are Aradul in problema dumneavoastra cu jucatoarea Flavia? Aceasta schimbare privind datele de joc ale acestei finale sau facut FARA acordul duneavoastra???? Prin declaratia data de dumneavoastra mai sus sincera sunt multe semne de intrebare😁😁😁

    cu 4 ani în urmă (10.05.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!