Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Dan Calancea: „Multe sisteme nu au funcționat în atac pentru că nu sunt cunoscute foarte bine de jucătoarele noi”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
18.02.2019

Olimpia CSU Brașov a pierdut cu 53-70 în duelul cu FCC ICIM Arad în runda a 9-a din faza a doua a sezonului regulat din LNBF. După o primă parte echilibrată, oaspetele s-au desprins la 18 puncte în repriza secundă, dominând la recuperare. Antrenorul brașovencelor, Dan Calancea, a spus după meci că arădencele au meritat victoria și a vorbit de timp pentru a integra jucătoarele noi.

„Suntem într-o formulă nouă în acest moment. Este foarte dificil să integrăm jucătoarele noi într-o perioadă atât de scurtă. Devran Tanacan a venit de câteva zile, iar Brandi Wingate a ajuns acum două săptămâni. Aradul a jucat foarte bine și a câștigat meritat. Sperăm că până la începerea play-off-ului să reglăm lucrurile care încă nu funcționează. Sunt convins că de la meci la meci vom juca mai bine. A fost evident că în atac multe sisteme nu au funcționat pentru că nu sunt cunoscute foarte bine de jucătoarele noi. Aradul, prin achizițiile făcute, se anunță una dintre pretendentele la titlu în acest sezon. Să vedem dacă ne vom permite să mai aducem o jucătoare. Eu așa îmi doresc”, a declarat Dan Calancea după meci, conform mytex.ro. Echipele din LNBF mai pot face transferuri până în 28 februarie.

Brandi Wingate a fost coșghetera gazdelor cu 18 puncte în 38:05 minute, la care a adăugat 6 recuperări. Americanca a fost la a doua partidă alături de alb-albastre, după ce debuta în runda precedentă în victoria cu Universitatea Cluj. Pivotul Devran Tanacan a jucat 5:28 minute la meciul său de debut alături de brașovence și apare în statistică cu o pasă decisivă și 2 faulturi.

Olimpia CSU Brașov a fost dominată la recuperare de formația arădeană care a avut 54 de mingi prinse la panou față de 36. Dacă în alte meciuri excelau la reușitele de după semicerc, în duelul de duminică seara brașovencele au înscris doar 3 triple, față de 7 ale oaspetelor.

Formația de sub Tâmpa rămâne pe locul 4 cu 26 de puncte, la unul în spatele celor de la CSM Târgoviște și la două în fața echipei arădene. Elevele lui Dan Calancea vor juca acasă trei din ultimele patru meciuri din Grupa Roșie. Alb-albastrele primesc miercuri vizita vicecampioanei CSM Satu Mare, iar în 2 martie vor avea ultima deplasare din această fază a competiției, la Constanța.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!