Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Dan Calancea: „Târgoviște are cel mai experimentat și echilibrat lot din ligă”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
19.01.2019

CSM Târgoviște și Olimpia CSU Brașov se întâlnesc astăzi, de la ora 18:00, la Sala Sporturilor din Târgoviște, la fix o lună de la precedentul duel găzduit de sala dâmbovițeană. Antrenorul brașovencelor, Dan Calancea, a lăudat componența lotului adversarelor de astăzi.

„Târgoviște are cel mai experimentat și echilibrat lot din ligă. Stau cel mai bine la regula jucătorului tânăr, având mai multe opțiuni.  Celelalte cinci jucătoare românce sunt deosebit de valoroase, străinele au mai multe titluri de campioni obținute în competiția noastră. Ne confruntăm cu ceea ce am anticipat, alături de Romina Filip și Carla Bartee are probleme medicale. În orice condiții, mergem să jucam un baschet de calitate care să ne aducă victoria", a declarat Dan Calancea, citat de mytex.ro.

Antrenorul brașovean a avut la dispoziție în acest sezon un lot restrâns numeric, formația de sub Tâmpa mergând la multe meciuri fără numărul minim de zece jucătoare. Au fost multe lucruri care nu au mers conform cu planificarea inițială, iar trei dintre jucătoarele anunțate în vară nu au ajuns să joace vreunn meci oficial pentru alb-albastre în acest sezon.

Într-o rotație și așa mică, Carla Bartee este una din piesele de bază ale echipei, cu cele mai bune medii la puncte înscrise și recuperări, astfel că ar fi o pierdere importantă dacă nu va putea evolua în fața dâmbovițencelor.

Cătălin Tănase, antrenorul dâmbovițean, are în lot multe variante pentru jucătoarele sub 23 de ani, atât sub panou, cât și pe semicerc. Larisa Toma și Ancuța Stoenescu aduc un plus important de experiență, având multe sezoane la activ în primul eșalon, fiind veteranele campionatului, dar și liderele echipei la recuperări, puncte și pase decisive. Și CSM Târgoviște a avut probleme cu accidentările, Gabriela Irimia lipsind de multe meciuri de pe teren, iar la ultima partidă nu a jucat nici veterana Larisa Toma. Fosta campioană este urmărită de problemele din trecut, având o arie restrânsă de selecție din cauza interdicțiilor, astfel că are doar 2 straniere în lot.

CSM Târgoviște și Olimpia CSU Brașov sunt la egalitate înaintea meciului de azi, de la ora 18:00, cu câte 21 de puncte.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!