Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Dan Calancea: „Vrem să începem acest campionat cu o victorie”

Silviu Isailă

Silviu Isailă
03.10.2017

Olimpia Brașov se deplasează pe terenul celor de la Univ. Goldiș ICIM Arad, în prima etapă a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Confruntarea este programată miercuri, 4 octombrie, cu începere de la ora 18.30. Tehnicianul brașovencelor, Dan Calancea a vorbit despre noua ediție de campionat, lotul echipei și confruntarea de la Arad.

Se apropie debutul unui nou sezon pentru echipa dvs., cum vedeți acest sezon și ce așteptări aveți?

Cred că va fi un sezon foarte interesant, sper să avem evoluții bune, cel puțin la fel de bune ca în ultimele două sezoane. Faptul că în ultimele două ediții de campionat am jucat patru finale, 2 finale mari de Cupa României și două finale mici de campionat, ne obligă foarte mult și pentru această ediție nouă de campionat. Sper să fie o ediție bună de campionat pentru echipa noastră, cât firesc pentru toate echipele, să fie un campionat puternic.

Lotul din nou este unul în totalitate nou, când veți estima că se va suda echipa încât să ajungă la nivelul maxim?

În primul rând, țin să subliniez faptul că avem un lot de jucătoare foarte tânăr. Media de vârstă este de 21,2, probabil cel mai tânăr lot din această ediție de campionat. Pesovic este una dintre puținele jucătoare cu mare experiență. Sunt șapte junioare în componența lotului, două dintre ele având 15 ani, vor debuta pe prima scenă în acest sezon. Am început pregătirea un pic mai târziu, sper totuși să putem să dăm o replică încă de la startul acestei ediții de campionat. Firesc, nu este totul așa cum mi-aș fi dorit înainte de prima etapă, sunt foarte multe lucruri care mai trebuiesc îmbunătățite, dar contez pe faptul că acest grup de jucătoare este un grup puternic și este capabil de performanță.

Care sunt favoritele la titlu în această ediție?

Nu pot să spun. Așa cum spuneam înaintea ultimelor ediții că avem o favorită certă, probabil că echipa din Sf. Gheorghe pleca ca favorită certă. În acest sezon, în afară de Sfântu, mai sunt câteva echipe capabile să lupte pentru titlu. Cred că va fi o ediție echilibrată, chiar dacă la startul ei sunt doar 10 formații.

Cum vedeți debutul echipei dvs, ținând cont că nu ați evoluat în Cupa României?

Faptul că nu am jucat primele două meciuri de cupă, din punctul meu de vedere, este un dezavantaj. Relațiile și automatismele dintre jucătoare necesită o anumită perioadă de timp și aceste două jocuri ar fi însemnat mult. Pe de altă parte, poate să fie și un mic avantaj, pentru că după meciurile de verificare și aceste două jocuri din cupă cunoaștem Aradul mult mai bine, pot să spun chiar foarte bine. Nu cred că pot face mari surprize. Echipa din Arad nu cred că are foarte multe date despre noi.

Va fi o partidă, sper eu, disputată. Mergem la Arad, firesc, ca la orice meci, să câștigăm. Vrem să începem acest campionat cu o victorie. Partida va fi foarte dificilă, dar sunt convins că avem argumentele necesare care să ne aducă victoria.

foto: Gyurko-Henning Balazs

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!