Stiri Cupa României Feminin

Dan Calancea, după acuzațiile de blat: „Niște aberații, nu a fost nimic necurat"

Andreea Vlase

Andreea Vlase
07.12.2018

Olimpia CSU Brașov și FCC ICIM Arad joacă astăzi, de la ora 18:30, pe terenul galben-albastrelor, fiind al 4-lea duel direct din acest sezon. Al doilea joc dintre cele două echipe, returul din cupă, a fost analizat de oficialii federației, care au considerat că prezintă suspiciuni de incorectitudine. Antrenorul formației brașovene, Dan Calancea, consideră că aceste acuze sunt niște aberații.

„Sunt niște aberații. Am fost la federație și am prezentat toate fazele, pentru a nu exista vreun dubiu. Cu 8 secunde rămase de disputat se vede clar că am cerut ca echipa mea să facă fault, tocmai pentru a câștiga timp. Apoi, cu 12 secunde înainte de final, Aradul a avut două aruncări ratate milimetric. Și la ultima fază, rivalele au ratat de puțin o aruncare, care la fel de bine ar fi putut să intre. Dacă ar fi fost ceva, cred că nu ar fi existat acele aruncări. Dacă Federația Română de Baschet nu a putut găsi ceva, cum ar putea să o facă altcineva?”, a declarat Dan Calancea pentru mytex.ro.

Citiți și: FRB a sesizat Interpolul în cazul meciului dintre Olimpia Brașov și FCC ICIM Arad

Cele două echipe au fost distnțate de un punct la finalul dublei manșe din cupă și au avansat n turul secund, arădencele ca învingătoare, iar brașovencele ca „lucky loser”.

„Lucrurile sunt evidente. Este bine că există filmarea, care ne ajută. Se acuză o pasă greșită la o repunere. Am prezentat alte faze identice din alte partide în care au fost erori de acest fel. Se întâmplă în baschet. Noi nu aveam altă șansă și ne-am apărat foarte agresiv, iar din această presiune a noastră a rezultat greșeala adversarei.

Mai mult, meciul nostru s-a încheiat înainte unei alte partide din aceeași fază. Dacă am fi vrut să facem ceva, puneam meciul mai devreme? Cei de la federație au spus că nu au competența să se pronunțe. Atunci cine o are? Anul trecut, a fost meciul Cluj - Sf. Gheorghe. Echipa din Covansna a pierdut la Cluj, deși nu cedase nici un joc până atunci. Nu s-a mai spus nimic. Nu avem nici un fel de emoții, pentru să știm că nu a fost nimic necurat”, a adăugat Dan Calancea pentru mytex.ro.

Olimpia CSU Brașov joacă astăzi cu FCC ICIM Arad pentru a 4-a oară în acest sezon. „Ne așteaptă un joc foarte dificil, sper ca fetele să se mobilizeze exemplar și să reușim o evoluție bună care să ne aducă o nouă victorie”, a spus Dan Calancea pentru site-ul oficial al clubului.

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cristian Chirita :

    ...
    Sigur, nea Dane! Este niște răi ăia care vorbește așa ceva, nu ai mâncat usturoi și zic unii că miroase!

    cu 5 ani în urmă (07.12.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!