Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Dan Calancea, prins cu minciuna în cazul accidentării sportivei Iulia Brezoi

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
24.10.2017

Foto: Sport Pictures

UPDATE: DREPT LA REPLICĂ DAN CALANCEA

Pe data de 18 octombrie, Dan Calancea a oferit o declarație site-ului infobrasov.net prin care critica sistemul de desfăsurare al Campinatului Național rezervat sportivelor U18 feminin. Tehnicianul Olimpiei Brasov se arăta deranjat de faptul că meciurile din campionatul U18 se suprapun cu meciurile din LNBF, iar astfel se riscă accidentări foarte grave. În acest sens Calancea a nominalizat recidiva accidentării sportivei Iulia Brezoi care a suferit o nouă ruptură de ligamente.

Sunt convins că acest lucru se datorează şi folosirii ei intensive, pentru că a jucat şi în echipa de senioare dar a trebuit să joace în aceeaşi perioadă şi la un turneu la categoria Under 18. Nu este posibil ca turneele de Under 18 să se suprapună cu etapele de Campionat Naţional, pentru că tinerele jucătoare riscă accidentări grave, mai ales acum, când a intervenit regula cu jucătoarea tânără obligatoriu pe parchet în primul sfert. Aceste turnee ar trebui să fie în altă perioadă. Cred că ar trebui refăcut acest program, riscăm să fie mulți jucători accidentați. Îmi reproșez și mie accidentarea Iuliei, dar cred că a contat și faptul că a disputat multe meciuri în câteva zile - declara Dan Calancea conform sursei mai sus amintite.

Adevărul este însă altul, după cum au sesizat doi profesori de baschet din Brasov pe pagina de facebook a site-ului nostru. Iulia Brezoi nu a evoluat la niciun meci rezervat sportivelor U18 (născute în anul 2000 sau mai tinere) ani deoarece este născută în anul 1999, cu un an mai în vârstă față de limita de categorie! 

Secvențe video cu jocul sportivei Iulia Brezoi înainte de accidentare

În realitate accidentarea Iuliei Brezoi, una dintre sportivele de perspectivă ale României, a recidivat la antrenamentele Olimpei Brasov deoarece între precedenta ruptură de ligamente din luna martie a anului acesta si până la debutul campionatului nu a trecut suficient timp pentru ca aceasta să se recupereze integral. Cu alte cuvinte clubul a forțat revenirea Iuliei cu prețul unei noi accidentări. "Eh... timpul zboara! Poate e declaratia de anul trecut!" afirma ironic profesorul din Brasov, Bogdan Oancea. 

Nu este pentru prima oară când Dan Calancea se află în sah. În urmă cu o lună Dominique Johnson, o fosta sportivă a Olimpiei în sezonul trecut, a scris pe peretele tehnicianului că îi datorează peste 1000 de dolari. În replică Calancea a publicat o poză a unui ordin de plată pentru suma de 800 de dolari. La o privire mai atentă se observă că ordinul de plată a fost transmis sportivei în urmă cu trei luni, pe data de 19 iunie.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!