Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dan Cumpănașu: „Vrem să ne clasăm pe primele șase locuri în Liga Națională, iar în Cupă să intrăm în Final Four”

Dan Oancia

Dan Oancia
20.08.2014

Energia Târgu Jiu a început pregătirile pentru noul sezon competițional în data de 15 august. Pe lângă transferurile făcute în această pauză dintre sezoane, gorjenii vor ataca sezonul cu o nouă bancă tehnică. Ținând cont de faptul că pe lângă Liga Națională și Cupa României noii antrenori vor avea de muncă și în EuroChallenge, drumul la care s-au înhămat aceștia nu este unul facil. Printre sosirile de la echipă se numără și trei juniori de la campioana U16 a României.

„A fost dorința băncii tehnice de a începe pregătirea cu data de 15 august. Din punctul lor de vedere este timp suficient pentru pregătirea echipei și atacarea tuturor competițiilor în care suntem angrenați. Trebuie să știți că Antonis pune foarte mult accentul pe tineri. Mi-a spus că atâta timp cât el va fi la Târgu Jiu va încerca să ridice și talentele locale. Meciurile de verificare au fost deja stabilite și sperăm ca în cele șapte săptămâni de pregătire pe care echipa le are la dispoziție până la începutul campionatului, echipa să acumuleze cât mai mult. Sper ca tactica de pregătire care va fi abordată de banca tehnică să se plieze într-o oarecare măsură și pe cunoștințele pe care le au jucătorii care au evoluat aici și în sezoanele trecute. Am ținut să păstrăm un nucleu de jucători din echipa care a evoluat și anul trecut. Am reușit acest lucru, cu multă muncă și numeroase negocieri cu jucătorii, iar faptul că am păstrat din lotul de anul trecut nouă jucători este un lucru foarte bun. Va fi un campionat greu, puternic, pentru că toate echipele sau întărit. Au rămas 13 echipe în prima ligă și cred că și în acest an se vor bate tot vreo 10 echipe pentru cele opt locuri de play-off. La nivel de obiective, vrem să ne clasăm în primele șase locuri din Liga Națională, iar în Cupa României să ne calificăm în Final 4-ul competiției. În EuroChallenge, în urma tragerii la sorți, nu aș putea să spunem că suntem favorite. Suntem la debutul într-o competiție europeană, dar cred că avem un cuvânt de spus și sper să facem o figură frumoasă. Vom întâlni echipe cu experiență în această competiție, ne dorim o evoluție bună, iar în acest fel să-i mulțumim pe suporterii echipei noastre, a declarat Dan Cumpănașu, președintele secției de baschet a Energiei Târgu Jiu, pentru site-ul csenergia.ro.

În sezonul precedent, Energia Târgu Jiu a terminat campionatul pe poziția a 8-a a clasamentului.

 

*Foto: gorj-domino.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!