Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dan Fleșeriu: „Am pierdut o ocazie extrem de bună să conducem seria, așa cum cred că meritam”

Ana-Maria Mătușoiu

Ana-Maria Mătușoiu
02.05.2017

CSU Sibiu a pierdut la o diferență de 5 puncte primul meci al semifinalei cu Steaua CSM EXimBank, asta deși galben-albaștrii au avut șansa să-și adjudece victoria. Sibienii au intrat cu avantaj în decisiv, dar au cedat după jumătatea ultimului act, pierzând cu scorul de 84-79. 

La finalul partidei, antrenorul sibienilor, Dan Fleșeriu a spus că jucătorii săi nu s-au ridicat la nivelul de agresivitate practicat în general și au ratat ocazia de a conduce seria, așa cum ar fi meritat. 

Sunteți dezamăgit? Ce s-a întâmplat în sfertul patru? 

Sunt dezamăgit de cantitatea de efort pe care am depus-o și am risipit-o degeaba, neputând să oprim un jucător de-al lor care a dat 28 de puncte. Nu cred că are valoare de 28 de puncte, chiar dacă, probabil, câștigă cât toți jucătorii noștri la un loc. Dar nu despre asta e vorba, ci despre o apărare mult mai slabă a noastră și de faptul că nu am putut răspunde cu același nivelul de agresivitate pe care ei l-au avut în ultimele 7-8 minute ale meciului. Din păcate, mental am pierdut meciul. Nu  am găsit  soluții nici  de  pe bancă,  nici din  teren și nu am atacat coșul suficient. Ei aveau foarte mulți jucători cu 4 faule și am greșit foarte mult aici. Să sperăm că vom putea să ne revenim rapid și să jucăm mai bine în meciul următor. 

Ce nu a funcționat?

Noi nu am reușit să răspundem la nivelul de agresivitate care, cred eu, a fost mult peste limita regulamentului, nivel pe care și noi îl practicăm, în general. Cu acest nivel de agresivitate am ajuns pe locul al doilea la sfârșitul sezonului regulat, dar astăzi nu l–am avut deloc, pe parcursul jocului. Poate și pentru că am primit niște faule extrem de ușoare, în momente importante ale meciului. 

Spuneți acum, ca după meciul IV cu BC Mureș, că adversarii au avut un nivel de agresivitate mai ridicat ca echipa dumneavoastră, deși un astfel de joc sunteți obișnuiți să practicați. Ce se întâmplă de un meci merge această tactică, iar altul nu? 

Din păcate, trebuie să primim câte un duș rece, ca să putem să jucăm mai bine și mai agresiv. Să sperăm că vom avea energie suficientă. Ei au o bancă mai lungă, chiar dacă astăzi le-a lipsit un jucător important, Szijarto,  care juca titular. Au fost nevoiți  să  facă unele  schimbări, au fost puțin dezorientați la început, dar noi nu am profitat nici de acest lucru și cred că am pierdut o ocazie extrem de bună să conducem seria, așa cum cred că meritam. 

Sfertul IV a fost mai slab și din cauza oboselii jucătorilor?

Deciziile proaste pe care le luăm vin pe fondul oboselii, dar cred că a fost mai mult vorba de faptul că am fost surprinși că ei se apără. Dar într-o semifinală de campionat nu ai voie să fii surprins că adversarul se apără, atât cât îi permite arbitrul. 

S-a ridicat arbitrajul la nivelul acestei faze a competiției?

Arbitrii care au fost delegați sunt buni. Dar n-au arbitrat constant. La început au fluierat aproape tot, după care nu au mai fluierat nimic. Acesta este singurul lucru pe care pot să îl reproșez. Ori începi cu o anumită manieră și o ții până la capăt, ori nu, măcar să știm să ne adaptăm. Jucătorii mei s-au adaptat la prima manieră și au lăsat-o mai moale cu apărarea. Steaua în loc să facă treaba asta a insistat și a avut câștig de cauză.

Ce schimbați pentru meciul de miercuri?

Nu prea avem foarte multe de schimbat, jucăm de multe ori împreună, avem aproximativ același stil de joc. Și nouă ne place contraatacul, și lor le place. Singurul lucru pe care ar trebui să îl facem mai bine e să reușim să-l ținem pe Curry, dar probabil că se va remarca Runkauskas, așa că va fi extrem de greu. 

Meciul 2 al semifinalei dintre BC CSU Sibiu și Steaua CSM EximBank se joacă miercuri, de la ora 19, și va fi transmis în direct pe Digi Sport. 

 

*foto: Ana-Maria Mătușoiu

2 comentarii la aceasta stire:
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    Ca sa vezi
    Extrem de interesanta declaratia domnului Fleseriu. Deci cum ii dom Fleseriu? Steaua are un nivel de agresivitate mult peste limita posibilitatii nivel practicat de altfel si de Sibiu (in general :) ) ca asa a ajuns pe locul 2. Da' totusi arbitrii au dat niste faulturi usoare, al dracului pielea pe ei :) A, si cum ii cu arbitrii? Is buni da' inconstanti in maniera de arbitraj? Naspa cand fluiera in aceiasi maniera si intr-o parte si in alta! Ca fluiera orice atingere sau nu fluiera orice atingere nu are relevanta, important este sa fluiere la fel si in stanga si in dreaota. In prima parte v-au fluierat si voua si stelistilor orice atingere sa va tempereze apoi au lasat meciul sa curga, oare de ce?

    cu 6 ani în urmă (02.05.2017) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    erata
    ......"peste limita sportivitatii".......

    cu 6 ani în urmă (02.05.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!