Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dan Fleșeriu: „Ar fi dezamăgitor să oferim medaliile Clujului la noi în sală”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
05.06.2018

BC CSU Sibiu primește miercuri vizita campioanei en-titre, U-BT Cluj, în al doilea meci al finalei mici din LNBM. „Vulturii” sunt conduși cu 1-0 după ce clujenii s-au impus acasă cu 94-89. Antrenorul sibienilor, Dan Fleșeriu, așteaptă un aport mai mare din partea jucătorilor intrați de pe bancă la meciul de la sala Transilvania.

„Băieții sunt supărați și oarecum îngândurați pentru că au simțit că putem câștiga la Cluj. Am fi putut să câștigăm dacă reușeam să ducem ritmul până la sfârșitul meciului. Mă aștept mâine ca toți jucătorii care vor veni de pe bancă, în special, să depună un efort mai mare și să aducă mai multe puncte bune în jocul nostru. Nu neapărat pe tabela de scor, dar o apărare mai bună și câteva intercepții sau recuperări, cred că ne-ar ajuta foarte mult. Cred că acolo am pierdut, în primul rând, meciul de la Cluj.

De asemenea, mă aștept ca atitudinea generală să fie pozitivă și să ne luptăm așa cum am făcut-o tot sezonul, pentru că este un meci acasă și ar fi dezamăgitor să oferim medaliile Clujului la noi în sală. Sper să ajungem la meciul trei și acolo să se joace totul sau nimic”, a declarat Dan Fleșeriu pentru pagina de facebook CSU Sibiu.

Meciul doi al finalei mici se dispută miercuri, de la ora 18, la Sibiu. Partida va fi transmisă în direct pe DigiSport 2, înainte de meciul doi al luptei pentru titlu.

*foto: CSU Sibiu facebook

24 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu DonJuan :

    Dane
    Tot respectul însă ai cam sfeclito. Cam aceași poveste in fiecare play off. Nu ai știut să gestionezi echipa și să dozezi starea fizică a echipei. Pe final de sezon când toți se prind de jocul nostru. Achim te-a ținut în două meciuri mult sub nivelul de puncte marcate. Trebe să accepți că nu le poți face singur pe toate. Fără să pun in balanta valoarea celor două loturi care ne este superioara și cântărește mult, comparând evoluția tactică și modul în care echipele au fost conduse de pe margine, pot spune că Achim - Fleseriu a fost 3-1.

    cu 5 ani în urmă (05.06.2018)
    • BC CSU Sibiu JCN:

      Ai cam sfeclit-o tu prin comentariul asta
      din momentul in care ai zis ca nu pui in balanta valoarea celor doua loturi.
      Despre loturi nu mai vorbim pentru ca al nostru e cel mai slab dpdv valoric din cele 4. Dar daca stai sa te gandesti un lot mai valoros ca al nostru (cel putin pe hartie) avea si Craiova si Pitestiul.
      Poate ca noi am atins varful de forma cam repede dar si atunci nu se jucau meciuri din doua in doua zile. Era clar ca incepand cu top 6 o sa incepem sa gafaim. Williams a fost un pariu pierdut dar pe el ti-ai permis sa il aduci,Popescu anul asta a fost incredibil de pierdut, pur si simplu nu imi pot explica ce s-a intamplat cu el, a avut o frica extraordinar de mare si sa arunce la cos...diferenta fata de sezonul trecut ca de la cer la pamant.
      Eu cred ca voi nu aveti idee cam ce salarii primesc jucatorii de la Oradea, Cluj si Steaua comparativ cu ai Sibiului...diferenta e obscena.
      Dan a facut din rahat bici in ultimele doua sezoane ,a adu niste jucatori necuonscuti si a facut doua echipe ce s-au luat la tranta cu toata lumea. El a adus jucatorii si el a fost mereu primul care a iesit in fata sa isi asume responsabilitatea. Daca nu era el ne zbateam in mediocritate si acum.
      Nu am vazut un comentariu legat de el, secund care nu aduce absolut nimic echipei, sta pe banca aia tot meciul , timpul trece leafa merge.
      Va spun parerea mea, dupa astea doua sezoane daca Dan nu obtine un buget pe masura sa fie prost sa mai ramana la noi. Secund 0 - oricum el n-a inteles niciodata ce se intampla pe suprafata aia de joc, Floca presedinte - 0 , singura constanta am fost noi. Cand si noi vom incepe sa il criticam pe Dan inseamna ca avem o problema mare.

      cu 5 ani în urmă (05.06.2018)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu DonJuan :

    Buget
    Cu un buget superior fata de anul trecut am ieșit din semifinala cu capul jos și destul de șifonați. Anul trecut tot am mai pus ceva probleme Stelei.

    cu 5 ani în urmă (05.06.2018)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      bine dar
      compari Steaua de anul trecut cu Oradea de anul asta? 😃

      Altfel sunt de acord cu observatia facuta, SB a consumat prea mult in sezonul regulat si a ramas fara gaz tocmai cand trebuiau sa accelereze.

      cu 5 ani în urmă (05.06.2018)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu csu4ever :

    asa e
    Ai dreptate.Dar unii vad prin ochelarii galben albastri si sa te pazesti sa spui ceva rau de cineva din echipa. Buget in sus, buget in jos si anul trecut am capotat fizic pe final. Eu cred ca am avut o rotatie buna. Pe langa cei 7 straini, i-am avut pe Paliciuc, Dragoste si Popescu. Ca pe final au fost complet iesititi din forma sau ca strainii nu au mai rezistat fizic asta e problema bancii tehnice. Nu mai tine scuza cu bugetul mic sau cu rotatie scurta. E vorba de forma slaba sau pregatire fizica precara. Sa nu mai cautam scuze puerile. In Cupa ne-am taiat de la inceput cu timisoara, acum ne-am taiat inainte de a incepe meciurile adevarate. Sa fim cinstiti si sa recunoastem ca atunci cand a fost miza la mijloc am fost ca balonul de sapun.

    cu 5 ani în urmă (05.06.2018) Raspunde
  • BC CSU Sibiu frank :

    CSU
    Anul acesta suporterii au fost tot timpul lângă echipă, indiferent de rezultate...oare jucătorii nu vor să-i răsplătească pe acești suporteri cu o medalie de bronz? Suporterii niciodată nu au renunțat...încă nu este târziu nici pentru jucători...deși după declarația lui Dan, se pare că oricum le vom oferi medaliile clujenilor, dacă nu la noi...cu siguranță la ei.

    cu 5 ani în urmă (05.06.2018) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    Sibiu
    Dacă majoritatea suporterilor sibieni ar gândi ca și colegii de mai sus mai ca mi-as schimba radical părerea buna pe care o am despre ei. Da, bugetul e o problema mare pt Sibiu. Un mic exemplu: din ce cunosc, Zeno are un salariu aproape cât toți titularii Sibiului la un loc, Richard cam cât 4 dintre ei, iar Mandache de vreo 3 ori cât toți romanii Sibiului la un loc. Despre ce vorbim atunci? Sibiul a fost echipa cu cele mai multe minute per titular, a fost echipa cu cei mai modesti romani, dintre cele cu pretentii. Rotația reala a fost de fapt de maxim 7 jucători. Apropo, aruncați o privire pe punctele marcate de rezerve. În plus, dacă îmi amintesc bine, a avut și acele 2 momente care practic i-au luat 2 jucători câte se anunțau promițători, accidentara lui Capers și plecarea forțată a pivotului, îmi scapă numele. În aceste condiții, sa crezi ca în 4 oameni poti sa ajungi sa joci o finala mi se pare o fantezie. În locul sibienilor, eu as fi mulțumit sa știu ca echipa mea a ajuns pt 2 ani consecutivi în primele 4. Dar nah, știu ei mai bine ca mine poate.

    cu 5 ani în urmă (05.06.2018)
    • CSM CSU Oradea antiadrian.or:

      Trancer
      Nu vreau sa discut despre bugetul sibiului dar totusi cam ce salar ar avea zeno sau richard? Ca ai mai zis 1 data asta si credeam ca o spui ca o exagerare. Serios de 3-4 ori??

      cu 5 ani în urmă (05.06.2018)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      pertinent as usual
      Bugetul nostru de sezonul asta, chiar daca mai mare ca cel de anul trecut cu vreo 30% probabil, a fost totusi de 2-3 ori mai mic decat cel al oricarei alte echipe din semifinale. Din pacate, de aici trebuie plecat in orice analiza am face-o acum.
      Cand va veni momentul, probabil in cateva zile, Dan va da toate explicatiile privitor la ce s-a intamplat sezonul asta. Cu siguranta au fost decizii gresite, inlantuite de niste ghinioane.
      Cei sase straini adusi la inceputul campionatutlui au fost foarte bine alesi (cel putin sportiv). Din pacate, datorita preturilor prohibitive ( exemple aleatorii: Tibarna 5-6000, Nicoara 7-8000), un roman de calitate nu a mai incaput in buget.
      Au urmat doua momente cheie: accidentarea lui Capers si bataia de la Timisoara. Deciziile luate, pe care eu le consider gresite acum (cu toate ca le-am inteles si le inteleg prin prisma bugetului), aducerea lui Davis si inlocuirea lui DeAngelo Riley cu Popescu. Echipa cumva si-a revenit totusi, probabil si pe fondul faptului ca si principalele contracandidate aveau fiecare probleme, si a reusit sa performeze foarte bine in prima parte a sezonului regulat. Aducerea lui Williams o putem trece si pe ea drept un pariu pierdut. In top 6 Mirel s-a pierdut, iar Radu nu a reusit tot sezonul sa se apropie de forma de anul trecut. Apoi, pe masura ce sezonul a intrat in linie dreapta, iar rezultatele nu au mai venit, au aparut si niste animozitati din cate am inteles intre principaliii jucatori, iar acum pare ca terminam sezonul in genunchi, desi nu mi se pare deloc asa; dar no, e greu pentru unii sa faca un pas in spate, pentru a vedea imaginea de ansamblu. Iar sa vorbesti despre probleme fizice, mi se pare ridicol, asa ca mai bine ma abtin.
      De acord, cu totii speram la mai mult sezonul asta, dar pana la urma atat am putut. Sper totusi sa invatam cu totii ceva, iar la anul sa fim un pic mai sus. Se gandeste cineva acum cati ani i-au trebuit lui Achim sa ia primul campionat?
      Si acum gata, ca prea m-am lungit...
      @trancer: zici ca Zeno are la Oradea 15-20000...? nu-i rau atunci; de Richard stiu sa aiba vreo 7-8000; dar toate astea sunt din auzite, asa ca...

      cu 5 ani în urmă (05.06.2018)
    • BC CSU Sibiu mirceadamian:

      Buget
      Vad suporteri care zic ca nu exista problema bugetului. Din pacate niciodata cu un buget de 3-4 ori mai mic decat ale contracandidatelor nu o sa putem mai mult decat atat, cred ca si anul asta suntem mult peste ce puteam spera realist. Inteleg ca ne-am facut sperante dupa sezonul regulat insa din pacate un lot de top si jucatorii de valoare se vad in play-off. Daca bugetul nu va creste semnificativ eu unul nu vad cum s-ar putea obtine mai mult decat atat, imi pare rau...

      cu 5 ani în urmă (05.06.2018)
    • CSM CSU Oradea minotauro:

      Buget
      Zilele trecute vorbea Sere despre buget si spunea ca bugetul sectiei de baschet la CSM Oradea este undeva la 1 milion Euro. Din ce spuneti voi.. asta ar insemna ca Sibiu are doar vreo 300k ?

      cu 5 ani în urmă (06.06.2018)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      csm
      Corect - tot bugetul sectiei de baschet nu depaseste 1 milion de euro. Din acest motiv la Oradea nu putem vorbi de salarii de 15000 de euro sau mai mari.

      cu 5 ani în urmă (06.06.2018)
    • BC CSU Sibiu mirceadamian:

      Buget Oradea
      Conform ebihoreanul.ro bugetul total al CSM Oradea era in 2017 de 2,7 milioane euro, bani care se impart in principal intre sectia de baschet si cea de polo. Tot aceeasi sursa spune ca 900000 euro "inghite" clubul din bani publici si in afara de asta mai sunt veniturile proprii. Eu zic ca asta inseamna clar peste 1 milion in conditiile in care am inteles ca pentru 2018 s-a suplimentat bugetul. Comparativ, surse din cadrul clubului sibian au zis ca anul asta a fost o crestere cu 30% fata de anul trecut cand a fost aproape 400000. Deci undeva la 500000. Raportul de 2-3 deci este corect intre bugete. Nu are sens sa discutam despre Cluj sau Steaua..

      cu 5 ani în urmă (06.06.2018)
    • BC CSU Sibiu mirceadamian:

      Sursa
      https://www.ebihoreanul.ro/stiri/ultima-or-31-6/clubul-liberalilor-csm-oradea-a-devenit-o-jucarie-a-pnl-finantat-generos-de-la-bugetul-local-133426.html

      cu 5 ani în urmă (06.06.2018)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      csm
      Nu lua tu de bun tot ce scrie acolo. Chiar ei se contrazic in articol - odata spun ca sunt 2.7 mil euro alocate clubului ca apoi sa spuna ca bugetul clubului nu e defalcat ci inglobat in bugetul local ca sa nu se stie cat primeste.
      Ebihoreanul e suparat pe club de cand a plecat Gavella. Cu 2.7 milioane de euro de la buget si cu banii sponsorilor concuram echipele din EuroCup.

      cu 5 ani în urmă (06.06.2018)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea mailman :

    teoria ca teoria, da' practica ne doboara!
    Sibiul, "echipa cu cel mai mic buget din primele patru", echipa care a fost pe primul loc practic tot campionatul, a aflat in semifinala ca are jucatorii cu cele mai mici salarii si "s-a taiat" brusc in ciuda efortului inuman depus de Dan... Concomitent aflam pe surse ca de fapt Oradea are salarii "de fotbalisti" la toata echipa si ca rezervele lor sunt mai bine platite decat titularii celorlalte trei semifinaliste! Aceste comentarii sunt de-a dreptul amuzante si ne fac sa trecem mai usor peste realitate: Campionatul se castiga cu inteligenta si munca asidua in teren. Apropo, s-a omis aici de catre "atotcunoscatori" argumentul salii cu numarul cel mai mare de locuri in castigarea Titlului! Asa ca "argumente" bune mai sunt, folositi-le cu succes pentru ca discutia trebuie incalzita. Cele patru semifinaliste au avut practic conditii materiale similare pentru performanta in acest an, trebuia sa castige una si celelalte sa piarda. Diferentele au fost in organizare, pregatire, tactica, recuperare, coeziune si nu in sume colosale de bani "intorsi cu lopata" in loc de antrenament!

    cu 5 ani în urmă (06.06.2018) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    baieti
    Atunci cand SB era pe val, pe locul 1 in liga, erau destui suporteri (nu mai stiu daca cei care comenteaza si aici) care vedeau deja echipa campioana. Acum, cand zarurile sunt aruncate, e usor sa tragi concluzii. Lasand la o parte lipsa de modestie, eu am zis de pe atunci ca e altceva in playoff si n-a fost primit prea bine comentariul :). Bineinteles ca bugetul face totul. Si daca ai primul 5 competitiv dar banca e semi-praf sau praf, tot nu poti face fata. Acum, din nou, eu nu stiu nici o informatie despre contractul nici unui jucator iar pana nu vad ceva negru pe alb (ceea ce e putin probabil, pt ca sunt confidentiale contractele) mi-e greu sa cred sumele avansate de unii dintre voi pe aici. Adicatelea, Zeno joaca pe 15k si Laser si Coop or fi jucand pe seminte...Nu prea cred. Cred ca la straini salarii sunt similare, poate cu 30-50% la Steaua, Cluj, Oradea fara de Pitesti, Craiova, TM, SB. La romani da, sunt de acord. Acolo se poate face diferenta.
    Una peste alta, eu consider ca SB a facut un sezon bun, a scos cam maxim din ce au avut la dispozitie si o calificare in finala mare ar fi fost mai degraba o super performanta, o surpriza, decat ceva de asteptat. Acum intre locul 3 si 4 nu vad asa o mare diferenta. Bine, locul 3 e medalie si ramane in statistici dar daca pici in finala mica cu un grup de jucatori valorosi si mai multi (ATENTIE! nu echipa U-BT), atunci e greu pe final de sezon sa faci fata in 4-5 oameni la 8-9 oameni.
    Sa speram ca vom avea si in anul/anii urmatori macar acelasi nivel de competitivitate la nivelul Ligii 1. Sa avem macar astea 4 echipe care se lupta pt titlu si inca 3-4 bune in playoff.
    Salutare!

    cu 5 ani în urmă (06.06.2018)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      30-50% in plus
      la steaua cj oradea

      cu 5 ani în urmă (06.06.2018)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer:

      ...
      Tu ești de-al meu, ai vorbit serios sau la misto când ai zis ca salariile străinilor sunt similare? Adică un Sakic, Lapornik, Zeno sau Falker ia la fel sau +50% decât un Laser sau Pratt :)? Ca dacă ai vorbit serios atunci chiar n-are rost sa mai povestim despre așa ceva și sa rămânem strict la baschetul jucat ...

      cu 5 ani în urmă (06.06.2018)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      Eu mi am zis o parere
      Adica tu spui ca Sakic, de exemplu, are 10k/luna si Laser 3k sau cum?

      cu 5 ani în urmă (06.06.2018)
    • BC CSU Sibiu mirceadamian:

      Laser
      Ai fi surprins cred...

      cu 5 ani în urmă (06.06.2018)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    csm
    Desi mi-am propus sa stau departe de polemici trebuie sa fac cateva precizari. La Oradea nu a avut nimeni niciodata salar de 15000 pe luna. Nimeni! Se apropia de acest nivel doar Mirkovici si acesta a fost principalul motiv al despartirii de jucator. Dar vad ca unii sunt mai bine "informati".
    Nu contest ca avem buget mai mare ca Sibiul dar respectati proportiile ca poate unii va cred. Nu stiu de unde ati scos acele sume dar sunt exagerate (Oradea nu si-a permis sa-i plateasca pe Diaz si Jeremic de la Timisoara).
    In incheiere, ca fapt divers, Cooper il cam concureaza pe Zeno la salar iar Laser a jucat pe bani foarte multi la Trefl, in mod sigur nu a venit pe aceeasi bani dar oricum m-as mira sa fi renuntat la multi tinand cont ca a fost apreciat acolo.
    Succes astazi, pt ca aveti nevoie! La fel ca anul trecut treceti cam greu peste dezamagirea ratarii finalei.

    cu 5 ani în urmă (06.06.2018) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe TDM :

    Dezamagitor sau frustrant?
    Cuvantul mai potrivit este frustrant.

    cu 5 ani în urmă (06.06.2018) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe TDM :

    Buget
    Imi plac discutiile depre buget. Informatiile redate sunt bine documentate si sustinute de probe. Mai bine citesc un roman SF. Doamne feri!!

    cu 5 ani în urmă (06.06.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!