Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dan Fleșeriu: „Băieții mei au ținut să arate că imaginea lor nu este cea pe care au lăsat-o la Timișoara”

Eduard Popa

Eduard Popa
29.10.2017

dan fleseriu sibiu u bt cluj

CSU Sibiu a câștigat derby-ul Ardealului în compania lui U-BT Cluj-Napoca, scor 84-83, în etapa a treia a Ligii Naționale de Baschet Masculin.

Antrenorul gazdelor, Dan Fleșeriu, s-a arătat mulțumit de prestația echipei sale și a ținut să le mulțumească fanilor care au venit în Sala Transilvania, în ciuda evenimentelor de la Timișoara:

„A fost un meci de foarte mare determinare din partea echipei noastre. Un meci în care băieții mei au ținut să arate că imaginea lor nu este cea pe care au lăsat-o la Timișoara. Că au venit aici să joace baschet, în primul rând pentru că le place sportul ăsta, în al doilea rând să își susțină familiile și să fie extrem de profesioniști. Din păcate ieșirea aia nu ne caracterizează și astăzi am arătat treaba asta. Mulțumesc suporterilor care au avut în continuare încredere în noi și nu ne-au părăsit. Astăzi este și victoria lor.”

Cât despre cele patru absențe din lot.

„Am reușit să învingem până acum locul 1,2 și 3 din campionat. Avem un început extrem de greu. Practic top 6 de anul trecut în primele 5 meciuri. Mă bucur că am reușit să câștigăm. În formula se poate un meci, poate două, dar cu siguranță nu se poate duce un campionat, deci va trebui să găsim cea mai bună soluție pentru a-l înlocui pe DeAngelo.”

Fleșeriu a lăudat prestația lui Tyler Laser

„A avut și foarte multe aruncări. Am jucat foarte mult pe el. L-am forțat. Mi-a fost foarte frică să nu se accidenteze vreunul dintre băieți. Ăsta e riscul când joci într-o rotație așa de mică. Mă bucur că a reușit să marcheze. Nici nu m-am uitat pe statistică să văd că a dat 30 de puncte. Mai mult am fost încântat de defensiva lui. De multe ori a fost cu pivoții lor sub panou și nu a lăsat să treacă mingea peste el. Singura problemă pe care am avut-o e când ajungea Mirel (n.r. Dragoste) sub panou cu Barro. Evident, era aproape imposibil de apărat. Dar mi-am păstrat strategia până la sfârșit și a dat roade. Mă bucur.”

Cât despre găsirea unui înlocuitor pentru Riley.

„Am început să căutăm deja jucători. E foarte greu să găsești unul potrivit. Ca fapt divers, De’Angelo și-a găsit deja echipă în Israel. Să sperăm că vom lua decizia potrivită și vom aduce un alt jucător. Extrem de importantă este pierderea lui Capers. Dar astăzi Davis s-a apărat mult mai bine decât a făcut-o anul trecut și dacă va continua așa, va suplini absența lui Capers. Încă nu am discutat cu conducerea clubului, nici în ceea ce privește obiectivul, pentru că este absolut normal să vrei mai mult decât anul precedent.”

Fleșeriu a anunțat și faptul că Pratt va mai rămâne suspendat de către club și a anunțat și cât va mai lipsi căpitanul Paliciuc de pe parchet.

„Suspendarea lui Pratt rămâne din partea noastră, chiar dacă din partea Federației a expirat. E posibil să nu joace la Pitești. În schimb Radu sigur nu va juca la Pitești, are o accidentare destul de gravă. Am ales să risc să îl joc la Timișoara fiindcă e un jucător important, dar alegerea mea s-a dovedit greșită. Acum are o perioadă de recuperare de 10-14 zile, poate chiar mai mult. Nu o să mai fac prostia asta, să risc cu un jucător accidentat ușor.”

Etapa viitoare CSU Sibiu va juca împotriva celor de la BCM U FC Argeș Pitești.

*foto: Ana-Maria Mătușoiu

1 comentariu la aceasta stire:
  • CS Universitatea Cluj-Napoca stef :

    Fleșeriu
    Bravo! Ați știut să aduceți jucători acolo unde aveați nevoie!

    cu 6 ani în urmă (29.10.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!