Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dan Fleșeriu: „Cred că a fost ziua deciziilor proaste pentru un campionat întreg”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
19.05.2018

BC CSU Sibiu a cedat cu 78-81 în meciul care a deschis semifinala cu CSM CSU Oradea, după ce oaspeții au condus și la 17 puncte. Gazdele au făcut foarte multe greșeli în atac, ratând de multe ori din apropierea inelului sau pe contraatac. Antrenorul Dan Fleșeriu a declarat că echipa sa a avut o atitudine foarte slabă la începutul partidei și orădenii au meritat victoria.

„Atitudinea noastră a fost extrem, extrem de slabă la început. Ei au fost foarte agresivi. Astăzi, cea mai agresivă echipă a meritat, a și câștigat. În repriza a doua am încercat să revenim, am avut ocazia încă din sfertul trei când ne-am apropiat la 7 sau 8 puncte și am ratat două contraatacuri. Cred că a fost ziua deciziilor proaste pentru un campionat întreg. Nu știu dacă adunăm toate meciurile, inclusiv cele slabe din top 6, atâtea decizii proaste nu cred că am luat într-unul.

Nu știu dacă a fost presiune sau relaxare sau încredere prea mare în propriile forțe. Sau pur și simplu ce ziceam imediat după Craiova, că noi nu vom fi așa în meci cum este Oradea, dacă avem pauza mai lungă. Sunt foarte mulți factori care pot să contribuie la asta. Din păcate, noi, evident, am făcut un meci slab și n-am meritat astăzi victoria. Îi felicit pe cei de la Oradea”, a declarat Dan Fleșeriu după meciul 1 al semifinalei.

Tehnicianul sibian speră că echipa sa va reuși să readucă seria la Sibiu.

„Nu mai este nicio presiune, evident că nici pentru noi, nici pentru ei. Ei și-au îndeplinit deja scopul. Dacă merg cu 2-0 de aici e senzațional. Dacă merg cu 1-1 oricum ne-au furat avantajul terenului propriu. Sau noi l-am oferit pe gratis. Nu cred că avem nici noi presiune pentru că trebuie să începem să jucăm mai bine, mai agresiv, mai în viteză așa cum am făcut-o în primele 25 de etape și așa cum cred că putem să jucăm. Și să nu luăm atât de multe decizii proaste. Dacă stăm să ne gândim, contraatacurile, 2, 3 sau 4, câte au fost, singuri cu coșul în faze bune de apărare și atacurile ratate singuri de lângă coș, din faze pe care le-am construit cu greu împotriva unei apărări foarte bune cum a fost astăzi Oradea, pase greșite din pătrunderi pe care puteam să le marcăm în loc să dăm pasul respectiv. Au fost extrem de multe decizii foarte slabe. Noi ne-am chinuit, am revenit în teren. De aia încă am speranțe că noi putem să facem jocuri mai bune și putem să aducem seria înapoi la Sibiu”, a adăugat Fleșeriu.

Oaspeții au reușit să oprească tranziția „vulturilor” și s-au distanțat în prima repriză, ducând mingea rapid în atac.

„Ei știu că, dacă ne opresc tranziția, au șanse mari să ne oprească jocul, pentru că ăsta e atuul nostru, să avem tranziție. Din păcate ne-au oprit, chiar și cu faulturi, uneori în tranziție. Ăsta e jocul. Au reușit ei de data asta. Noi am reușit mai puțin în prima parte, în a doua parte am reușit și noi, dar n-a fost de ajuns. Arbitrajul este cel care este. Nici nu știu, trebuie să mai văd meciul. Probabil că am avut trei dintre cei mai buni arbitri din țară. Dacă aceștia n-au fluierat bine, nu știu ce vor face alții. Repet, noi am jucat mult prea moale în prima repriză ca să putem să câștigăm meciul”, a mai spus antrenorul sibienilor.

Meciul doi se va disputa tot la sala Transilvania, luni, de la ora 18. Se joacă după sistemul cel mai bun din 5 partide.

2 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea nexco :

    ???
    Oradea a fost mai buna ... restul e poveste !

    cu 5 ani în urmă (19.05.2018) Raspunde
  • BC CSU Sibiu JCN :

    Probabil ca nu
    Ciulin e cel mai valoros dar o comite grav in ultima vreme pentru ca vrea sa fie el actorul principal. Podar chiar mi se pare un arbitru decent.
    Mircea Serban - o panarama de arbitru. Asta si Dragos Nicolae sunt total pe langa fenomen.

    cu 5 ani în urmă (20.05.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!