Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Dan Fleșeriu: „Din echipă cu apărare slabă în campionatul regulat am devenit una cu o apărare foarte bună”

Mihai Lițiu

Mihai Lițiu
21.04.2015

 Dan Fleseriu

CSM Targoviște a întors soarta finalei și a câștigat dramatic cel de-al 12-lea titlu din palmares smulgând victoria în meciul decisiv chiar pe terenul câștigătoarei sezonului regulat, ACS Sepsi Sic Sfântu Gheorghe. Dâmbovițencele au revenit de la 0-2 dupa primele doua meciuri ale finalei, moment în care majoritatea iubitorilor de baschet feminin nu le dădea vreo șansa. Artizanul de pe margine al acestui succes, Dan Fleșeriu a avut amabilitatea să răspundă la câteva întrebări pentru cititorii site-ului totalbaschet.ro .

Domnule Fleșeriu, în primul rând felicitări pentru apărarea cu succes a titlului cucerit anul trecut!Cum aţi reuşit să învingeţi pe ACS Sepsi Sic de 3 ori la rând (ultimul meci chiar în fieful adversarelor), echipă ce v-a eliminat în acest sezon din Cupa României iar apoi a câştigat ambele întâlniri din sezonul regulat şi primele două meciuri ale Finalei? Care credeţi că a fost atu-ul echipei dumneavoastră şi momentul cheie unde s-a jucat finala?

Bună ziua, mă bucur că pot să vă răspund la întrebări. Cum am reuşit? E greu de spus pe scurt, e un complex de împrejurări. Probabil cel mai important este faptul că fetele s-au mobilizat au avut o disponibilitate de angajament fizic foarte mare şi din echipă cu apărare slabă în campionatul regulat am devenit una cu o apărare foarte bună. Nu este uşor să ţii o echipă ca ceea a lui Sfântu Gheorghe la sub 65 pt pe meci.Aici cred că a fost surpriza de care s-a lovit Sepsi. În meciurile acestea nu a mai fost timp de experimente şi chiar dacă rotaţia folosită a fost scurtă am folosit jucătoarele de la care am simţit implicare maximă la antrenamente.

Aţi reuşit să câştigaţi două titluri la rând, aţi simţit o presiune suplimentară asupra echipei dumneavoastră datorită faptului că eraţi campioana en-titre? Au evoluat adversarele cu mai multă ambiţie şi îndârjire împotriva echipei dumneavoastră?


Da este a doilea titlu obţinut la CSM Târgovişte. Nu a fost vorba de presiune, a fost doar problema că a trebuit să mă adaptez eu la echipa pe care o aveam deoarece având restricţii la transferuri am avut un număr mic de opţiuni pentru a înlocui jucătoarele plecate din primul sezon iar echipa nu a fost aşa orientată pe defensivă cum aş fi dorit eu.

La jumătatea sezonului v-aţi întărit prin aducerea fostei dumneavoastră eleve de la CSM Satu Mare, Andreea Olah (Orosz). Cât de mult a cântărit înregimentarea acesteia în rezultatele din a doua parte a campionatului?


Andreea a făcut un pas important şi foarte greu, a trebuit să renunţe la statutul de la numărul 1 al echipei din Satu Mare pentru a fi o jucătoare importantă între alte jucătoare importante. Nu a fost uşor! A adus ceea ce căutam un plus de viteză şi energie iar în primele jocuri a fost ca şi când ar fi început campionatul la CSM. În playoff evoluţia ei a fost perfectă în jocul unu din semifinală apoi a urmat o cădere pe fondul minutelor puţine jucate în meciul doi din semifinală. Iar în finală am contat doar pe jucătoarele puternice mental!


Din informaţiile pe care le deţinem urmează să preluaţi conducerea echipei masculine CSU Atlassib Sibiu. Puteţi confirma această informaţie? Care va fi staff-ul cu care veţi lucra şi ce obiective veţi avea în noul sezon?


Despre Sibiu pot spune doar că sunt pe cale să îmi îndeplinesc un vis. Vom stabili detaliile imediat ce voi ajunge acasă şi va fi un comunicat de presă din partea clubului CSU SIBIU.



Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!