Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dan Fleșeriu: „Este frustrant să conduci tot campionatul și pe final să te chinui”

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
23.03.2019

BC CSU Sibiu a pierdut prima partidă în Sala Transilvania în acest sezon competițional. Liderul Ligii Națioanle de Baschet Masculin a fost învins pe teren propriu de CSM CSU Oradea cu scorul de 72-70. Dan Fleșeriu a tras concluziile după acest joc, în care echipa lui a fost aproape de revenire în ultimele secunde:

„O înfrângere grea, o primă înfrângere acasă. Măcar poate schimbăm norocul și toată presiunea pe care o punea lumea pe noi, pentru că nu am fost învinși acasă, nu va mai exista de acum. Am fost cu o lipsă de agresivitate extrem de mare. Am făcut foarte puțin faulturi, în condițiile în care echipa din Oradea a fost mult mai montată pentru acest meci decât noi. Nu putem să credem că doar prezentându-ne la sala, vom și câștiga. Evident, trebuie să avem atitudinea pe care am avut-o o mare parte din sezon. Astăzi să zicem că am avut-o doar în finalul sfertului patru, din păcate.”

Întrebat dacă debutul lui Ewing Jr. a destabilizat puțin echipa, antrenorul lui BC CSU Sibiu a răspuns:

„Este evident și asta o problemă, integrarea lui. Trebuie să o facem, cu orice risc. Ne și permitem să riscăm, și aici și la Craiova, dacă vrem să avem de câștigat pe termen lung. Dacă nu, o să avem doar un jucător de antrenament, deși ne ajutăm mult și acolo, iar în cazul unei accidentări nu va fi în stare să joace. Așa că orice risc trebuie să îl iau, mi-l asum și va conta probabil în playoff.”

Dan Fleșeriu a vorbit și despre lutpa pentru prima poziție în clasament la finalul sezonului regulat:

„Lupta pentru primul loc era permanentă. Clujul joacă din ce în ce mai bine și deja au făcut câteva victorii foarte concludente. Oradea și revenit cu cele două transferuri șiau o rotație bună. Noi suntem într-o perioadă în care trebuie să-l integrăm și pe Ewing și asta ne constă puțin dar cred că cu adevărat totul se va vedea în playoff. Este frustrant să conduci tot campionatul și pe final să te chinui dar în meciul de astăzi, deși noi ne-am apărat extrem de slab și individual și ca echipă, totuși am pierdut la doar 2 puncte. Acesta ar fi singurul lucru bun pe care îl putem lua după această partidă. Trebuie să învățăm și să facem de la început o apărare mult mai bună.”

Întrebat dacă este important ca echipa lui să termina prima sezonul regulat, Dan Fleșeriu a încheiat:

„Nu este important. Am zis-o tot campionatul. Nu mă mai interesează primul loc. Așa cum anul trecut am pus atâta presiune și în momentul în care l-am pierdut, nici nu am existat ca și echipă. Am trecut de primul tur de playoff iar apoi ne-am târât până s-a terminat campionatul. Dimpotrivă, este important ca toți jucătorii să se simtă utili, să simtă că pot juca împreună și că pot câștiga campionatul. O simt. Atmosferă este extrem de bună. A fost încărcată după înfrângerea de la Craiova, va fi probabil încărcată și acum dar ne pregătim de playoff. Am câștigat în deplasare la ambele contracandidate. Singura echipă la care nu am câștigat în deplasare până acum rămâne Craiova.”

foto: sporpictures.eu

20 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe martax :

    Sugestivă fotografie
    Anul acesta Sibiul si Fleșeriu vor rămâne din nou cu buza umflată!

    cu 4 ani în urmă (23.03.2019)
    • BC CSU Sibiu arifliv:

      Anul asta
      Eu sper sa te dezamăgim,avem încredere în echipă și cu munca putem depăși faza în care am ajuns anul trecut.

      cu 4 ani în urmă (23.03.2019)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu @lexCSU :

    Strategie
    Dane, eu vad o noua strategie pt. lupta la titlu in LNBM. Din pacate, sunt mari sanse sa patim ca anul trecut, nu mi-am pierdut increderea in echipa odata cu aceasta infrangere, doar ca sunt unele lucruri care se repeta. Aceasta strategie este una foarte simpla si in acelasi timp eficienta. Ea consta intr-o "infuzie"de 2-3 jucatori foarte buni adusi inainte de playoff, cand se cunosc foarte bine echipele. Practic iti poti adjudeca titlul cu o investitie de calitate, pe o perioada relativ scurta de timp. Ar fi cazul sa invatam aceasta lectie, altfel ne vom bucura an de an doar de victoriile din prima parte de campionatului. PS. din pacate Ewing nu ne ajuta foarte mult, iar astazi as fi putut paria ca Philmore ne ajuta mult mai mult.

    cu 4 ani în urmă (24.03.2019)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      daca ar fi asa usor
      ar aplica-o toata lumea
      in sensul in care nu este asa usor sa gasesti jucatori buni liberi de contract la jumatatea campionatului, cum a gasit oradea in repetate randuri.
      in momentul asta noi si oradea parem favorite pentru finala dar sb poate scoate oricare dintre aceste doua echipe intr-o serie de cel mai bun din 5 jocuri.
      mai trist este ca anuntata lupta in 6, pana la urma ramane tot in 3, adica atat tm, cat si craiova si pitestiul au dezamagit in ultima vreme si nu cred ca pot emite vreo pretentie in fata sb,cj, oradea.

      cu 4 ani în urmă (24.03.2019)
    • BC CSU Sibiu @lexCSU:

      Se poate
      Sigur ca nu este usor, dar uite ca unii reusesc si bravo lor. Parerea mea si a altor colegi este ca in aceste conditii, singura noastra sansa (sansa nu certitudine) de a juca finala este sa terminam pe locul 1.

      cu 4 ani în urmă (24.03.2019)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu Fr3aksway :

    ...
    Singura cale sigura catre o finala este doar daca ramanem pe locul 1. Asta trebuie sa fie telul nostru si trebuie sa il indeplinim cu orice pret.
    Dpmdv s-a gresit prin lasarea lui Philmore pe tusa, iar cu el in teren cred ca am fi castigat. Nu stiu de ce l-a mai bagat pe Ewing daca l-a jucat foarte putin. Inteleg ca se doreste integrarea lui, insa cred ca era mai intelept sa facem tot posibilul sa ne asiguram locul 1, apoi in meciurile care nu mai contau sa il joace mult.

    cu 4 ani în urmă (24.03.2019) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    Fleseriu
    Ca Oradea are un lot superior Sibiului asta se stia de dinainte. Ca joc însă mizam pe un joc colectiv mai bun acasă al Sibiului, insa și aici Achim a fost mai bun, pt ca Oradea a câștigat mai clar decât o arata scorul. Integrarea lui Ewing este ciudata din punctul meu de vedere, pt ca omul a fost folosit foarte puțin și nu i s-a dat practic nicio sarcina, în dauna unui Philmore care cu siguranță era mai util. Aici, sincer, nu-l înțeleg pe Fleseriu. Și încă ceva, ca să aduci în perioada asta jucători de valoare, importanți, cum a făcut în special Oradea și parțial Cluj, trebuie sa ai bani mulți, ceea ce Sibiul nu cred ca are.

    cu 4 ani în urmă (24.03.2019)
    • BC CSU Sibiu @lexCSU:

      !
      Ai sintetizat foarte bine in ultima propozitie. La fel ca si anul trecut, avem tendinta de a pune infrangerile din ultima parte pe scaderea de forma, insa in realitate nu scaderea de forma este de vina ci intarirea celorlalte contracandidate. Greselile facute in timpul jocului nu sunt neaparat semne ale lipsei de concentrare ci sunt greseli fortate de jocul echipei adverse. De asta spuneam in comentariul de mai sus ca e un soi de strategie pentru cine isi permite asta si merge de minune impotriva unei echipe ca a noastra care isi epuizeaza toate resursele pana la inceputul playoff-ului.

      cu 4 ani în urmă (24.03.2019)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu Marius_M :

    Dilema
    Întrebarea e următoarea: merita sa riști sa strici tot angrenajul format de-a lungul sezonului pentru a încerca să integrezi un jucător care nu a mai jucat o perioada buna de timp?
    Anul trecut aveam o rotație scurta, romani putini și neinspirati, în special în top 6 și PO. În schimb, anul asta suntem în cu totul alt loc: pivoți buni, banca mai lunga, variante măcar decente de romani.

    Și atunci? Merita riscul?

    cu 4 ani în urmă (24.03.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Chill
      Că nu se strică nimic. La începutul sezonului că de ce ce nu avem conducător, că de ce nu avem shooter, că de ce nu avem bască... Acum că de ce am adus, dacă nu aduceam, de ce nu aducem nimic când ceilalți se întăresc... Și tot așa... Răbdare, să vină final 4 și playoff ul și vedem ce și cum.

      cu 4 ani în urmă (24.03.2019)
    • BC CSU Sibiu Marius_M:

      Posibil
      Ce zice unul și altul nu e un răspuns la întrebarea (destul de valida, cred eu) pe care am pus-o :)
      Playoff-ul vine, nu-i bai. Important e cum trece.

      cu 4 ani în urmă (24.03.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Hmm
      Mie nu mi se pare deloc validă întrebarea asta. Fără supărare, nu văd riscul. Dan a considerat că este nevoie de o adiție pentru finalul ăsta de sezon, pentru ca de exemplu ceea ce s-a întâmplat la Cluj când am condus cu 20 de puncte și am pierdut să nu se mai repete. Vor fi meciuri multe și la un interval scurt așa că e nevoie de resurse mai multe. Integrarea lui Ewing trebuie făcută acum, altfel nu te va putea ajuta mai târziu. Ești convins că aseară câștigăm dacă juca Zay și nu el? La cum a jucat Oradea nu e sigur de loc. Ce faci dacă dă ghinionul peste tine la intrarea în playoff și ți se accidentează unul dintre străini? Asta ți se pare o întrebare validă?

      cu 4 ani în urmă (24.03.2019)
    • BC CSU Sibiu Marius_M:

      Nu ne înțelegem
      Ți-am dat niște argumente acolo, adică lucruri care ne-au lipsit anul trecut și pe care acum le avem. Deci, teoretic, ar fi de ajuns pentru a ajunge mai sus decât anul trecut.
      Eu de un singur lucru sunt sigur: dacă vrem finala, e obligatoriu sa terminam pe 1.

      In rest, evident, Dan știe cel mai bine și are toată susținerea tuturor. Nu a pus nimeni la îndoială asta.

      cu 4 ani în urmă (24.03.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Hmm
      Teoretic da, practic nu... Oradea are de săptămâna asta 8 străini buni în lot plus românul Watson. Clujul, dacă nu socotim accidentații, are 7 străini bunny

      cu 4 ani în urmă (25.03.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Continuare
      ... Că telefonul mi-a jucat feste. Deci și Clujul e pe plus. Noi aveam 6 străini buni cum nu am avut în ultimii ani, plus 2 3 români, deci o rotație bună. DAR.... am avut șansa de a nu avea accidentări până acum. Crește riscul unor accidentări la intensitatea cu care se joacă acum? Mă repet, este nevoie de un jucător nou, iar acesta trebuie integrat, chiar cu riscul unor înfrângeri. For a greater good... Tu zici că nu este nevoie. Eu spun că acum nu are rost să tragi o concluzie și să dai un verdict. Hai să așteptăm semifinalele, iar dacă eu am vorbit prostii, sunt primul care o voi spune.

      cu 4 ani în urmă (25.03.2019)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu DonJuan :

    Marius_M
    Răspunsul este simplu: Daca se aducea un jucător de o certă valoare, care juca 30min si care te ajuta sa câștigi cu Oradea acum toți eram fericiți și nu mai vorbeam de riscuri. Ne gândeam cum să sărbătorim titlul. Până una alta...cu Daniel avem doua înfrângerii. Strici tot ce ai construit pt Daniel?

    cu 4 ani în urmă (25.03.2019) Raspunde
  • BC CSU Sibiu DonJuan :

    De 4 ani
    De 4 ani ne chinuim pe fiecare final de campionat. Daca și anul asta se întâmplă la fel este clar că știm unde este problema.

    cu 4 ani în urmă (25.03.2019) Raspunde
  • BC CSU Sibiu DonJuan :

    Gyke
    Deja parca ai inceput să mă plictisești. Doar comentariile tale sunt relevante, restul suntem de la grupa mica. Nu cumva te ia cu amețeală de la înălțime?
    Mai bine sa scrii doar tu aici că îți place din cate vad.
    Ti-am apreciat opiniile până la un punct în care mi-am dat seama că tu ai inventat coada la cireașă. Restul sa culeagă sâmburi și să nu își mai des nimeni cu părerea. Zic sa ne căutăm de joaca în altă parte.

    cu 4 ani în urmă (25.03.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @
      Cam mult venin ai adunat în pipotă după doar 2 înfrângeri, dacă mai vin 2 îți dai foc la abonament în fața sălii Transilvania? Sau doar eu sunt sursa frustrării tale? Nu am nici cea mai mică pretenție să îmi respecți opiniile, ci doar dreptul de a avea una. Dar no, e greu se pare... Până la urmă vorbim de sport, iar avantajul sportului este că există întotdeauna meciul următor. Deci relax, savurează baschetul, cu victorii sau înfrângeri, iar pe mine ignoră-mă.

      cu 4 ani în urmă (25.03.2019)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu raz :

    CSU
    Un meci greu de digerat. Ironia situatiei este ca CSU era sa castige meciul desi a jucat slab.

    Din pct. meu de vedere situatia sta in felul urmator: s-a facut un pas in spate sa ne luam avant.
    Tradus inseamna: s-a decis integrarea lui Daniel pana in play-off cu toate consecintele care apar. In mod normal cand pui pe banca un jucator (ca Philmore de ex.) care are 12-14 pct/meci iti creezi din start un handicap (mai ales vs Oradea care are un front-court f. solid).
    Daca decizia e buna sau nu, numai in play-off vom afla.
    Partea buna e ca ne permitem asta, fara sa pierdem locul 1 (cel putin pana acum).
    Pana una-alta e prima infrangere acasa. Trebuie psihic, ca echipa, sa gestionam si astfel de situatii. Eu prefer acum o infrangere acasa, decat in play-off.

    cu 4 ani în urmă (25.03.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!