Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dan Fleșeriu: „Felicitări echipei din Pitești, care a dat în acest meci 150%”

David Istrate, Mara Mihăilescu

David Istrate, Mara Mihăilescu
27.03.2019

Miercuri, 27 martie, în Sala Sporturilor din Pitești a avut loc un meci foarte disputat între BCM U FC Argeș Pitești și BC CSU Sibiu. La finalul timpului regulamentar, cele două adversare se aflau la egalitate, așadar a mai fost nevoie de încă o repriză suplimentară. După acele 5 minute, formația oaspete a reușit să se impună la o diferență de 4 puncte, scor 78-74.

La finalul acestei partide, Dan Fleșeriu a ținut să felicite echipa din Pitești, remarcând apărarea excelentă reușită de aceasta. De asemenea, antrenorul sibian a vorbit atât despre acest joc cât și despre cel cu U-BT Cluj-Napoca, din ultima etapă a sezonului regulat.

În primul rând, felicitări echipei din Pitești, care a dat astăzi 150%, mai ales în apărare. Au reușit să ne țină la sub 70 de puncte, ceea ce deocamdată s-a întâmplat de foarte puține ori în campionat. Noi am ratat destul de mult, am avut foarte, foarte multe turnoveruri și cred că toate astea au fost din cauza apărării agresive a Piteștiului. Mă bucur că în cele din urmă am câștigat. Pentru noi însă meciul important este cel care urmează și anume cel cu Clujul. Cu ei ne vom bate pentru prima poziție și cu ei ne-am bătut tot campionatul. Avem avantajul că jucăm acasă și sper că vom limita numărul de greșeli și că vom face un meci bun.”

În acest moment, BC CSU Sibiu are un bilanț de 17 victorii și 5 înfrângeri clasându-se pe primul loc în Grupa Roșie, la un singur punct în fața rivalei din Cluj-Napoca. În ultimele două etape din Top 6, trupa de pe malul Cibinului va juca în deplasare la SCM U Craiova și acasă cu U-BT Cluj-Napoca.

*foto: Ana-Maria Mătușoiu/BC CSU Sibiu

14 comentarii la aceasta stire:
  • tanaseb :

    Da
    Ii adevarat, Dane. Pitestiul chiar a dat totul. Sper ca esti constient ca ai avut 39 libere si ei 25. Astept meciul direct. Bafta.

    cu 5 ani în urmă (27.03.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Stai
      ... că am citit de 3 ori și tot nu am priceput. Adică am avut un arbitraj prietenos?

      cu 5 ani în urmă (27.03.2019)
    • U BT Cluj-Napoca raress23:

      Da
      Greu mai intelegi

      cu 5 ani în urmă (27.03.2019)
    • tanaseb:

      Re
      Cand ai 40 libere intr-un meci si adversarii au cu 14 mai putin, ce inseamna? Arbitrajul o fost in nota obisnuita, multe faulturi fluierate aiurea. Cred ca la actiunile lui Sturanovic si Pitestiul putea beneficia de libere.

      cu 5 ani în urmă (27.03.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Mda
      Așa sunt eu, probabil ăia aproape 20 de ani de trăit în Cluj mi-au luat din agerime... Ce mi se pare absolut interesant e că susțineți ajutoarele oculte date Sibiului de un arbitru clujean. Dar no, posibil stresul de final de sezon regulat să aibă influențe asupra voastră. Eu în locul vostru aș fi mai detașat, că urmează un meci surprinzător cu Oradea vineri și apoi veți veni pe cai mari la Sibiu să jucăm din nou cu locul întâi pe masă.

      cu 5 ani în urmă (27.03.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @tanaseb
      Eu zic să te uiți și la recuperări, că și raportul ăla e sugestiv. Apropo, faultul fluierat la capacul lui Falker cum ți s-a părut?

      cu 5 ani în urmă (27.03.2019)
    • 76ers:

      hm
      Din ce stiu eu faultul a fost fluierat la Cooper, la Falker a fost "mare capac". Daca ma intrebi pe mine nici la Cooper nu a fost fault dar probabil au suflat din gresala in fluier si nu stiau ce sa mai dea.

      cu 5 ani în urmă (28.03.2019)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca raress23 :

    Imi place ca
    Nici nu se ia in calcul o victorie a Craiovei. Azi era sa plecati sifonati de la Pitesti!

    cu 5 ani în urmă (27.03.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      O luăm, o luăm...
      Dar mai întâi va fi victoria voastră de la Oradea.

      cu 5 ani în urmă (27.03.2019)
    • 76ers:

      hm
      Eu cred ca au luat in calcul o victorie a Craiovei avand in vedere ca sunt singura echipa pe care nu au batut-o in deplasare in acest sezon dar nu cred ca ii afecteaza atat de tare o infrangere chiar daca U castiga la Oradea, ceea ce mi se pare foarte greu, norocul celor de la U este ca se iau in considerare toate meciurile, daca erau doar cele din top 6 tremurau ca sa prinda locul 2.

      cu 5 ani în urmă (28.03.2019)
    • 76ers:

      La fel
      cum cel mai probabil și Sibiu și Cluj vor învinge pentru ca in eventualele semifinale cred ca Oradea ar prefera Clujul iar Craiova pe Sibiu

      cu 5 ani în urmă (28.03.2019)
    • bulcul:

      Oradea - Cluj
      Vorbe de profan! Daca ai fi oradean, ai sti ca noua nu ne e frica decat de finalurile de partida si meciurile cu Clujul. Indiferent de lot, accidentari, importanta meciului sau vreme, de-a lungul ultimilor ani, acestea din urma s-au mentinut niste dezamagiri surprinzatoare. Daca nu erau echipe bune si mai credincioase, gen BC Mures si Eximbank-ul, cu zilele lor de glorie din play-off-uri, inca ramaneam fara trofeu, intrucat in meciurile directe cu Clujul se observa foarte clar ca, mai presus de pivoti, strategii si arbitraje, avem Daddy Issues.

      cu 5 ani în urmă (28.03.2019)
    • 76ers:

      Profan
      Haha, cum spui tu dar deși nu sunt orădean și strict privind loturile, Oradea mi se pare favorita la câștigarea campionatului, deci automat ii văd favoriti cu oricine ar juca in semifinale. Voiam doar sa spun ca eu dacă as fi antrenorul orădenilor as prefera un duel mai tactic cu cei de la Cluj decât unul fizic cu Sibiu și presiunea publicului .

      cu 5 ani în urmă (28.03.2019)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    mamaaa
    cate sicane deja si nici n-a inceput treaba serioasa :)
    un punct de vedere legat de arbitraj: echipele din top 3 cam totdeauna par sa beneficieze de acel 5% din partea arbitrilor si nu numai in meciurile de acasa. puteti sa fiti de acord sau nu.
    in legatura cu match-upurile pt playoff, eu chiar nu cred ca va conta atat de mult terenul propriu. Adica mi se par super echilibrate loturile si cred ca diferenta se va face pe intensitate in aparare si pe constanta in joc. Publicul te poate duce spre victorie dar daca esti si tu, ca echipa, acolo.
    hai va vedem exemplul nostru de anul trecut cand ne a scos steaua in meci decisiv la noi acasa, cu peste 5k de spectatori in tribune. Terenul propriu poate sa iti si dea presiune, mai ales cand ai 2-3 ani consecitivi in care ai avut asteptari de finala si n-ai reusit si acum ai asteptari si mai mari pt finala, avand in vedere investitiile facute. Si aici ma refer la SB.
    Propun sa ne bucuram ca avem 3 echipe care au in lot jucatori de valoare si sa o lasam mai moale cu arbitrajul care, nu-i asa, stim toti ca nu-i grozav dar nu mi se pare nici partinitor.

    cu 5 ani în urmă (28.03.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!