Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dan Fleșeriu: “Noi nu avem ce pierde. Suntem la ani lumină față de Cluj”

Mara Mihăilescu, Bogdan Isailă

Mara Mihăilescu, Bogdan Isailă
06.06.2018

dan fleseriu sibiu cluj

CSU Sibiu a reușit să învingă în meciul doi din seria finale mici contra celor de la U-BT Cluj Napoca, cu scorul 93-90.

Antrenorul sibienilor a vorbit la finalul partidei atât despre prestația din această seară, cât și despre situația echipei sale pe parcursul acestui sezon:

“Să zicem așa că galeria noastră ne-a ajutat permanent tot campionatul acesta, așa că probabil Radu Paliciuc s-a simțit dator să dea un pas către galerie, meciul fiind gata, dar n-a fost gata. Ăștia suntem. Cu greșelile astea multe am ajuns până aici, cu astea am încercat să ajungem în finala mare și tot cu greșelile astea vom încerca și în ultimul meci de la Cluj să terminăm campionatul mai bine decât am terminat anul trecut.”

Te deranjează faptul că unii jucători în astfel de momente ar trebui să fie totuși mai cu capul pe umeri ca să spunem așa?

“Ei sunt cu capul pe umeri, dar sunt lipsiți de experiență. Ăștia sunt jucătorii pe care am putut noi să îi luăm.75% din campionat am fost foarte mulțumit de ei. Cu jucătorii ăștia am stat pe locul 1 o mulțime de timp. Sunt niște jucători buni care, cu vremea, vor juca mai bine, dacă vor avea șansa să joace în continuare. Dar, e evident, este dureros. Ei încearcă.

Am încercat și la Cluj să câștigăm meciul, am avut șanse foarte bune. Noi pe bancă nu am avut nicio consistentă, niciun ajutor.  Astăzi, dimpotrivă, până la pasul ăla Radu n-a făcut chiar așa multe greșeli, Mirel a făcut un meci destul de bun, iar Marcel Davis și Jordan Williams au venit astăzi bine de pe bancă. Cred că până la urmă asta a făcut diferența.”

Anul trecut ați jucat pentru bronz meciul decisiv acasă. Acum jucați în deplasare. Presiunea asta mai mică poate ajută?

“Nu e presiune. Oricum nu e presiune. Noi nu avem ce pierde. Suntem la ani lumină față de Cluj.Ce să pierdem dacă ne bat? Asta au înțeles și jucătorii. Ați și văzut, ambele jocuri au fost mai frumoase decât meciurile trecute. Au fost mai relaxate, au fost pase multe decisive, faze lucrate la care ne-am chinuit tot sezonul și nu ne ieșeau din cauza încordării și tensiune.

Acolo a fost tensiune, în Top 6, dar și atunci când ne doream neapărat locul 1.Acum nu mai e tensiune, acum jucăm din plăcere și maximum ce putem.Este senzațional că am reușit să câștigăm astăzi, va fi senzațional dacă vom reuși acolo, dar totuși, diferența, dacă te uiți pe hârtie, între noi și Cluj este așa cum este. Asta îi motivează pe jucătorii noștri, nu îi sperie.”

Clujul v-a “furat” în ultimul meci prima poziție în acest sezon. Ar fi un final mult mai satisfăcător câștigarea unui trofeu în fața Clujui? E finala asta mai importantă decât cea de anul trecut din acest punct de vedere?

„Evident, pentru noi, cele mai importante meciuri din campionat, am mai zis asta, și pentru echipă, și pentru mine, sunt meciurile cu Clujul. Dar, în acest moment , nu mai contează în fața cui câștigi și în fața cui pierzi. Ne-am fi dorit să fie finala mare și atunci da, conta. Dar în meciul aceștia, al învinșilor, nu cred că mai contează atât de mult.

Sper să facem un meci bun, să avem din nou energie, să vină jucătorii de pe bancă cu multe puncte și atunci avem șanse.Dacă nu, asta a fost sezonul acesta. Totuși, a fost sezonul cu cele mai multe victorii de când sunt eu aici.Așa că, e un punct în plus. Punctul minus, dacă cumva nu reușim să câștigăm, va fi că nu am reușit să ne depășim față de sezonul trecut.

O echipa nouă , făcută nu neapărat în grabă. Am muncit cel mai mult sezonul acesta în vară, ca să reușim să recrutăm jucătorii ăștia. A fost cel mai greu sezon al meu de când antrenez, au fost foarte multe evenimente în afara jocurilor și ceea ce publicul nu a  văzut și, cu toate astea, am reușit să Îl ducem la capăt.Am reușit să facem semifinală și, poate, cu puțin noroc, am fi reușit să facem și finală.

Dar, repet, ne trebuie mai mult.Ca să putem să luptăm cu șanse reale pentru  finale ne trebuie mult mai multă susținere.Și, din păcate, asta vine deocamdată doar din partea sponsorilor privați, care sunt senzaționali și sper să continue cu noi,pentru că vom face la anul și imposibilul. Dacă anul asta nu am reușit, sigur la anul îl vom face.Dar ar trebui că și comunitatea locală, primăria, să ne ajute așa cum îi ajută pe cei de la Oradea și Steaua.”

*foto: facebook CSU Sibiu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!