Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dan Fleșeriu: „Pe jucătorii mei i-am felicitat, cred că au făcut maximum posibil”

Ana-Maria Mătușoiu

Ana-Maria Mătușoiu
15.01.2017

CSU Sibiu a intrat cu un avantaj de patru puncte în actul decisiv cu U-BT, însă jucătorii lui Dan Fleșeriu nu s-au mai putut concentra pe final și s-au văzut învinși în cele din urmă la o diferență de 11 puncte, scor 91-80. La finalul partidei, antrenorul sibienilor a oferit câteva declarații de presă, în care a vorbit despre valoarea lotului clujenilor, felicitându-și în același timp elevii, despre care a spus că au făcut maximum posibil.

„Au fost câteva faze în care, atunci când am avut 4 puncte, ne-am speriat că am putea câștiga și n-am mai atacat coșul. Am avut 3 sau 4 atacuri în care pur și simplu nici măcar n-am reușit să aruncăm la coș. Doar în momentele acelea am fost dezamăgit. Altfel n-am cum să fiu, pentru că cred că am jucat la nivelul nostru maxim și Clujul la nici măcar 75% din potențial având în vedere că sunt obosiți după Cupe și cred că diferența dintre noi și ei se face mai ales la jucătorii de pe bancă. Când ei joacă cu Vlad Moldoveanu al 7-lea sau al 8-lea jucător, putem spune totul. În primul rând îi felicit pe cei de la Cluj pentru o echipă așa frumoasă și o sală așa frumoasă, sper să mai aibă încă șansa să se califice în FIBA CUP, deși știu că este foarte greu, dar ar fi foarte bine pentru România. Pe jucătorii mei i-am felicitat și în vestiar, cred că astăzi au făcut maximum posibil”, a declarat Dan Fleșeriu.

Jucătorii săi au ratat mult de la linia de libere în partida de aseară și deși pivoții au avut mână bună de la aruncările de 3 puncte, Fleșeriu spune că, sezonul acesta, liberele și coșurile de la mare distanță reprezintă minusuri pentru echipa sa.  

„Asta este echipa noastră, ăștia sunt jucătorii pe care îi avem. O să continuăm să ratăm la libere, o să continuăm să nu fim extraordinar de buni de la aruncările de 3 puncte, ne pregătim, avem și o problemă extrem de mare. E pentru prima dată de o lună de zile în care am jucat într-o sală încălzită, am vrea să avem și noi condițiile astea”, a spus Fleșeriu.

Tehnicianul sibian a vorbit și despre cele mai bune formații din campionat, spunând că, din punctul lui de vedere: „Clujul și Oradea au cele mai bune loturi. Deocamdată, suferă din cauza oboselii din Cupele Europene, dar cred că ele au și cele mai mari șanse să joace finala”.

Antrenorul lui CSU Sibiu a fost întrebat, totodată, cum comentează faptul că echipa sa va întâlni în Final 8-ul Cupei României tot pe U-BT Cluj-Napoca.

„Doar ghinion. Am fi preferat un adversar accesibil, din păcate avem Clujul și vom face din nou ca astăzi, ca în meciul de acasă, absolut tot ce se poate ca să facem un joc cât mai bun. Dacă sorții ne vor ajuta să băgăm mai mult mingea în coș sau să reușim să ne apărăm mai bine la toți jucătorii voștri, vom avea și noi o șansă”, a conchis Dan Fleșeriu.

În etapa următoare, BC CSU Sibiu joacă pe teren propriu cu CS Dinamo București. Meciul este programat sâmbătă, 21 ianuarie, de la ora 18, la Sala Transilvania din Sibiu.

                        

*foto: Valentin Todea

3 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu @lexCSU :

    Minusuri
    Liberele Dane...din pacate sezonul asta cred ca va fi marcat de ele, in mod negativ....

    cu 7 ani în urmă (15.01.2017) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ahile89 - :

    Încălzire?
    Sa inteleg ca in restul sălilor nu se dădea caldura sau nu? Daca e asa FRB nu trebuie sa își spună punctul de vedere?

    cu 7 ani în urmă (15.01.2017) Raspunde
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    Fleseriu
    Consider ca este un antrenor care merita urmarit cu mare atentie,s-ar putea sa fie chiar cel mai valoros antrenor roman,iar cand spun asta ma refer si la perioada petrecuta in baschetul feminin,respectiv iau in calcul rezultatele obtinute prin prisma loturilor avute la dispozitie,de obicei sub nivelul celorlalte competitoare cu pretentii!

    cu 7 ani în urmă (15.01.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!