Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dan Fleșeriu: „Toate punctele pe care le considerăm noi forte, au fost punctele noastre foarte slabe la Oradea”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
04.11.2018

*foto: Alina Cojocaru / frbaschet.ro

BC CSU Sibiu a cedat cu 68-78 la Oradea, în etapa a 5-a din grupa valorică A. Antrenorul galben-albaștrilor, Dan Fleșeriu, a fost nemulțumit de jocul slab al echipei sale, de faptul că orădenii au fost mai proaspeți, deși veneau după meciul european, și de lipsa de atitudine din apărare.

„După meciul de la Craiova am spus că nu putem să jucăm mai prost decât atât, însă, din păcate, la Oradea am jucat din nou extrem, extrem de slab. Am pierdut multe posesii, am avut foarte puține pase decisive, am greșit mingi pe care am reușit să le ducem sub panou destul de greu. Jocul nostru va trebui să fie mult, mult peste ceea ce am arătat în meciul de la Oradea. Toate punctele pe care le considerăm noi forte, au fost punctele noastre foarte slabe în acest meci”, a declarat Dan Fleșeriu la conferința de presă de după partidă.

Oaspeții au primit mai multe coșuri la finalul perioadelor de joc sau aproape de expirarea timpului de atac.

„Am încasat acele coșuri pentru că nu ne apărăm. Oricât de buni sunt adversarii, Richard știm că aruncă cu mâna în față, iar Watson sau Denison știm că sunt jucători foarte valoroși, noi trebuie să ne apărăm. Eu nu am văzut pe niciunul dintre jucătorii mei să aibă probleme cu greșelile personale. Dacă eu le spun că putem să fim oricât de agresivi și noi nu am avut niciun jucător cu probleme cu greșelile personale – nu mă refer la greșeli antisportive sau să pună în pericol sănătatea adversarului – nu știu ce aș putea să mai zic. Noi trebuia să ne apărăm în așa fel încât jucătorii de la Oradea să aibă mari dificultăți în ceea ce privește aruncarea la coș. Am avut câteva situații, dar puteau să fie mai multe dacă jucam cu inima. În seara asta, din păcate, nu am jucat așa.

Sunt total dezamăgit de fiecare aspect al jocului nostru. OK, nu putem să nu ținem cont de faptul că Oradea este campioana în exercițiu, că sunt aproape aceiași jucători ca în sezonul trecut și că miercuri au avut o prestație excelentă în cupele europene. În același timp, nu e posibil ca o echipă care joacă din două în două zile să fie mai fresh și să se apere mai bine decât noi, care nu am mai avut meci de nouă zile”, a mai spus Dan Fleșeriu.

Acesta a vorbit și despre debutanții în campionatul românesc, Isaiah Philmore și Justas Tamulis.

„Philmore și Tamulis sunt jucători care au nevoie de timp. Trebuie să se obișnuiască cu minute mai multe și cu un alt rol la noi. Anterior ei aveau un număr limitat de minute pe parchet la echipele de la care provin. Sunt obișnuiți să vină de pe bancă. I-am legitimat pe ambii pentru energia pe care o pot aduce din această postură. Încă suntem în faza de încercări și e normal, deoarece suntem totuși la începutul campionatului, să vedem dacă sunt mai utili ca titulari sau venind de pe bancă. Cred că avem tot ce ne trebuie ca și lot de jucători. Nu avem scuze pentru meciuri precum cele de la Craiova sau Oradea. În special nu pentru această atitudine”, a adăugat Fleșeriu.

Antrenorul formației din Sibiu a vorbit și despre sistemul competițional. Acesta și-ar dori jocuri la un interval mai scurt de timp, din cauza problemelor pe care le are cu antrenamentele.

„În acest sezon, fiind în prima grupă valorică, avem parte numai de meciuri puternice. Nu mai ai timp să respiri 2-3 meciuri, dar, sincer să fiu, pe noi ne încurca acel program. Eu aș fi vrut să jucăm mai des, întrucât avem o problemă foarte mare la Sibiu. Nu avem sală de antrenament, iar în aceste condiții e foarte greu.

Dacă dau vina pe lipsa antrenamentelor, pentru că nu avem unde să ne antrenăm, o să zică lumea că ne ascundem incompetența. Am avut în ultimii doi ani, avem și acum, practic de când sunt antrenor la Sibiu, probleme cu sala. Un sistem care ne-ar fi obligat să jucăm două meciuri pe săptămână ne-ar fi fost de mai mare ajutor, deoarece ne-am fi antrenat jucând. În permanență avem probleme cu accesul în sală. În aceste condiții nu e de mirare că nu prindem o minge sau nu facem o apărare. Nu avem dribling, nu avem șut, nu avem nimic din ce are o echipă care se antrenează constant, așa cum probabil alte echipe o fac”.

Dan Fleșeriu crede că trebuie să se forțeze cu regula U23 pentru a le permite jucătorilor care au câștigat europeanul U20, divizia B, să crească, deși acest lucru afectează nivelul jocului.

„Oradea a arătat cel mai bine cât este de afectată de această regulă. Mă refer la absența lui Bobe (Nicolescu). Miercuri, cu Sakarya, au făcut un joc senzațional, nefiind limitați de această regulă. Pe de altă parte, cred că jucătorii U23 care intră la toate echipele vor crește. Eu am rotit trei jucători în meciul de la Oradea. Noi stăm bine, spre foarte bine. Nu e o problemă dacă unul dintre ei este într-o zi mai proastă, deoarece avem altă opțiune. Până la urmă găsim soluțiile.

Sunt de părere că pe baza acestei reguli, în timp, se vor simți și vedea rezultatele pozitive. Chiar dacă la nivel internațional am fi afectați de această regulă. Eu cred că jucătorii care au câștigat Campionatul European U20 în vara anului trecut merită sprijin și ajutor din partea noastră. Pentru ei este această regulă și dacă vrem să fim mai buni ca țară, să avem 2-3 jucători la nivel internațional pe lângă Cățe, atunci trebuie să forțăm această regulă. Scade puțin nivelul de joc din campionat, practic se marchează mai mult în prima repriză, căci asta se întâmplă tot timpul, apărarea se sparge la jucătorul U23, dar au trecut două luni. Să le dăm timp. Eu cred că se vor regla lucrurile și fiecare dintre noi, antrenorii, vom găsi soluții de a-i ajuta pe jucătorii U23 să fie mai buni”, a mai spus Fleșeriu.

Pentru BC CSU Sibiu urmează trei partide pe propriul teren în campionat, cu Steaua, U-BT Cluj și Dinamo Știința. Duelul cu Steaua este programat în 9 noiembrie, de la ora 17:15.

8 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu mid53 :

    Valoare
    Dle Fleseriu, cu tot respectul echipa nu pare pregătită, iar achizițiile n-au fost cele mai inspirate, sperăm să găsiți soluțiile pina nu e prea târziu: și o întrebare : de ce nu se aduc și jucători sirbi, de ce se mizează pe jucători americani???

    cu 5 ani în urmă (04.11.2018)
    • BC CSU Sibiu Fr3aksway:

      ...
      Din cauza raportului calitate/pret, sarbii fiind mai scumpi.

      cu 5 ani în urmă (04.11.2018)
    Raspunde
  • dancri :

    Intrebare
    ....pentru sibieni.Ce a vrut sa zica Fleseriu ca nu are sala la dispozitie pentru antrenamente?

    cu 5 ani în urmă (04.11.2018)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Povestea e veche
      Sala Transilvania aparține de CJ Sibiu, care a hotărât că aceasta trebuie să se autofinanțeze. Prin urmare, cam o dată pe lună, în sală se organizează târguri diverse care o blochează aproximativ o săptămână. În afara de asta, mai există o grămadă de alte evenimente și competiții care fac sala aproape inaccesibila pentru antrenamente regulate. Asta nu ar fi dramatic, dacă clubul ar avea o sală de antrenament. Cum nu are, echipa se antrenează prin bunăvoința celor de la CSS în sală veche, care din păcate are panourile și în special inelele într-o stare proastă. Nu e exclus să ajungă în viitor să se antreneze prin săli de școli... Situația poate părea ridicolă de la 300 de km depărtare, dar din păcate adevărată. Adaugă la astea un conflict pana acum local și mocnit cu conducerea Sălii Transilvania și ai o imagine mai completă. Este posibil ca meciul cu Craiova din decembrie să se amâne pentru la anul, deci povestea continuă...

      cu 5 ani în urmă (04.11.2018)
    • dancri:

      Sala
      Si in Oradea la Sala se organizeaza diferite targuri dar acestea au loc doar pe hol nu si pe suprafata de joc. Este pacat sa aud ca in Sibiu autoritatile locale pun astfel de bete in roate baschetului. Presupun ca astfel de ,, actiuni" nu au loc si asupra echipei de fotbal. Desi si acolo pana acum tot la Tg. Mures sunt nevoiti sa joace cei de la Hermanstadt.
      P.S.Cand spui vechea sala te referi la cea in care juca pe vremuri Balanta Sibiu? Frumoasa echipa aveati prin anii 80-90.

      cu 5 ani în urmă (04.11.2018)
    Raspunde
  • SCM Timișoara adis :

    iucatori sarbi
    Sibiul este,cred,singura echipa care nu foloseste jucatori sarbi.Nu stiu de ce dar cred ca la bugetul pe care-l au puteau lejer sa aduca cel putin 2 jucatori care sa fie peste americanii care sunt acum in lot si care fata de cei de sezonul trecut sunt la ani lumina distanta

    cu 5 ani în urmă (04.11.2018)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Wow
      ... numai doi???

      cu 5 ani în urmă (04.11.2018)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu lauri :

    csu sibiu
    Cand spui ca “nu prindem o minge” … “nu avem sut” cred ca este o problema, adica lipsa de valoare. Cum sa spui ca daca jucam de 2 ori pe saptamana era mai bine?! Sezonul trecut cand am jucat in grupa 1-6 de doua ori pe saptamana au inceput problemele Iar in playoff s-au terminat. Speram ca in iarna sa aducem 2 jucatori care stiu sa organizeze jocul si sa arunce la cos. Hai CSU

    cu 5 ani în urmă (05.11.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!